reklam

Haberler
Kasım 2004

Pat!

“Pat!”, Mısır’da çekilmiş gezi fotoğraflarından oluşuyor. Gezi kavramının ve bunun fotoğrafla birlikteliğinin görece olduğundan hareketle bu sergi, kendi çizgisi içinde bilindik ve alışılmış Mısır fotoğraflarından oldukça farklı, piramitlere ve firavunlara yaklaşmadan ama gündelik hayatın ayrıntılarından ve fotoğrafın metaforik kullanımından asla uzaklaşmadan başka bir gözle bu geziyi yansıtıyor.

Sergideki bir kısım fotoğraf, kendi içinde birkaç fotoğrafa bölünerek “ Pat ! ”lıyor ve sergi mekanının geniş bir bölümüne yayılıyor. Fotoğrafların yer yer sıradanlığı ve bilindik Mısır imgesinin alışılmış ihtişamından uzaklığı, patlayanin Mısır mı, yoksa mısır mı olduğu konusunda izleyiciyi serginin ismi ile başlayan bir küçük şaşırtmacanin içine sokuyor.

Daha önce de “tenezzül edilmeyen fotoğraflar/la İngiltere ve İtalya” isimli bireysel sergisi, “Öteki”, “Öteki’den kalanlar”, “Fotoğraflarımızı Satıyoruz!”, “Sıkıntı ve Gökkuşağı”, “’Savaşa Hayır’ Miting Fotoğrafları”, “Photos in the Port (Selanik/Yunanistan)” isimli karma sergilerden ve “Kırmızı” isimli ödüllü saydam gösterisinden tanıdığımız Vedat Ozan’ın “ Pat ! ” isimli son sergisi, 04 Kasım-19 Kasım tarihleri arasında İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında Fotografevi Koç Allianz Galerisi (0212- 2490202) Galatasaray Meydanı, Tütüncü Çıkmazı No:4 Beyoğlu adresinde gezilebilir.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz