reklam

Haberler
Şubat 2005

Brüksel Üzerine Bir Sergi

Van Abbe Müzesi Journal #8’i (8 numaralı yayın) sunuyor. Yayın serisinin sonuncusu, NEDERLAND NIET NEDERLAND kolleksiyonunun temasını takip ediyor. Sanatçı Manon de Boer ile müzenin küratörü Phillip van den Bossche, birlikte Brüksel üzerine bir video ve film programı derlediler. Projede yer alan diğer isimler şöyle sıralanıyor; Sven Augustijnen, Els Opsomer, Deimantas Narkevicius, Franciska Lambrechts, Robert Suermondt, Herman Asselberghs, Dominique Gonzalez-Foerster, Imogen Stidworthy and Peter Downsbrough.  Eserler 16 Mayıs 2005’e dek görülebilir.

Sergi coğrafi kavram ya da topoğrafik tanıtım içermiyor; Journal #8’in anlatım yolu, öncelikli olarak kimlik ve toplumla ilgili bir grup sorunun üzerinde durmak. Brüksel’e sanatçılar, tiyatro çevresi, yazarlar ve dansçılar gelip gidiyorlar. Burası insanların buluştuğu, aynı anda birçok dilde konuşulan kültürel bir merkez. Belçika’nın başkenti ayrıcalıklı bir merkez olma özelliğini mi taşıyor, yoksa şehrin kimliğinin sonuçta çok da fazla rolü yok mu? Toplumun genel anlayışı bu ulusun alternatif ilham kaynağı olabilir mi? Sergi ve kataloğu bu temanın olası açıklamalarını ve buluşlarını öznel bir bakış açısından görüyor.

Seçilen sanatçılar halen Brüksel’de yaşayan, daha önce bir süre yaşamış ya da Manon de Boer’le yakın ilişki içinde bulunan kişiler. Sanatçının kendisi de 1994’ten beri Brüksel’de çalışıyor. Journal #8’deki videolar ve filmler çeşitli kesişimler, kişisel hikayeler, Brüksel, Paris ve Sao Paulo arasındaki gevşek bağlantılar ile bir dairesel hareketler serisi oluşturuyor. Bu videolar ve filmler, kelimeler ve cümleler arasındaki görseller ve duygular, şeffaflık, yeni formlar ve tarafsız bakış açısı için sürekli arayış, fikirlerin bir ‘yabancı’ tarafından şekillendirilmesi ve yorumlanması ile ilgili.

Anlatım; yüksek sesle eleştri; dil ve görsel ile ‘nesnel’ ve ‘öznel’ arasındaki gri alanların düşünme sesi, seçilen işlerin etrafında kırmızı bir çizgi oluşturuyor.
Artdaily - Çeviren: Aslı Ayhan - Arkitera

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz