reklam

Mayıs Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Uluslararası Sanat İstanbul'da
IAA-AIAP International Art Association- UNESCO’nun Avrupa III. Genel Kurulu 16-17-18 Haziran 2005 tarihlerinde Pera Müzesi Oditoryum’da uluslararası sanat gündemini tartışıyor.

“étrangeté en soi: unheimlich”, “kendine yabancılık: tekinsiz”
Ali Akay ve Dimitri Konstantinidis’in küratörlüğünü yaptığı “étrangeté en soi: unheimlich” ( “kendine yabancılık: tekinsiz” ) Strasbourg’da bulunan Espace Apollonia’da 3 Haziran tarihinde açılıyor.

Jeffrey Baykal Rollins'in Öğrencilerinden Boğaziçi'nde Sergi
Jeffrey Baykal Rollins'in öğrencileri sene boyunca yaptıkları fotoğraf ve resim projelerini sanat severlerle paylaşıyor. Öğrencilerin hemen hepsinin ilk deneyimleri olan bu sergi 30 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

“Takıntı” Uluslararası Audio Video Art Festivali
Açılışı 2 Haziran Perşembe günü yapılacak olan “Takıntı” Uluslararası Audio Video Art Festivali için Fatih Balcı şunları söylüyor;

"İstanbul Galeri-X’te düzenlenen, küratörlüğünü Gülsün Erbil ve Şinasi Güneş’in üstlendikleri “Takıntı”..."

Zeynep Özdemir Resim Sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde

Zeynep Özdemir'in resim sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 20 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında sanat severlerle buluşuyor.

Asmalımescit Balıkçısı 21. Sanat Etkinliği: Poyraz Topal Resim Sergisi

Açılış 31 Mayıs Salı günü 17:00 – 19:00 saatleri arasında bir kokteylle açılışı gerçekleştirilecek olan Poyraz Topal'ın resim sergisi 22 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Leyla Sabah Kişisel Resim Sergisi
Leyla Sabah'ın kişisel resim sergisi 21 Mayıs-2 Haziran 2005 tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’da izlenebilir.

Arad Bienali'nde Bir Türk Sanatçı
Arad Şehri Kültür Merkezi, Arad Belediyesi, “Vasile Goldi” Batı Üniversitesi ve İtalyan “Terra dell'Arte” Derneği’nin birlikte düzenledikleri “Uluslararası Arad Bienali” 20-29 Mayıs 2005 tarihleri arasında, dünya sanatçılarını Romanya’da buluşturuyor.Türkiye'den de Özlem Kalkan Erenus davet edildiği Arad Bienali’nde...

Deniz Bilgin Resim Sergisi
Deniz Bilgin’in yaşamı boyunca ürettiği yapıtlarından derlenen kişisel sergisi 20 Mayıs Cuma günü Ankara Galeri Nev’de izleyiciyle buluşuyor. 1999’da yitirdiğimiz sanatçının ölümünden sonra Ankara’daki bu ilk sergisinde 1976-1999 yılları arasında yaptığı resimlerinden, 1975-1999 yılları arasında gerçekleştirdiği desen ve portreleri ile 1989-1999 yılları arasında...

"Kadın başımıza"
C.A.M Galeri, erkek egemen dünyada kadına biçilen geleneksel rolün dışına çıkıp varolma meselesini, nesneleştirilerek pasifize edilmeye çalışılan,,şiddete maruz kalan, yaratıcılıkları engellenmeye çalışılan kadınların sanat ortamındaki kararlı duruşlarını “ Kadın başımıza” başlıklı bir sergi ile gündeme getiriyor.

Başkent Üniversitesi''nde “Gravürlerde Anadolu” Sergisi
Başkent Üniversitesi 18. -19. Yüzyıl Gravürleriyle zamanın izlerini keşfe çağırıyor. Anadolu kentlerindeki tapınak, hamam, su kemeri, tiyatro gibi mimari çizimlerin yanısıra, arkeolojik eserlerin ayrıntılarını gösteren fragmanların gravürleri ve taşbaskıları da sergi kapsamında yer almakta.

Mark Brusse Resim ve Heykel Sergisi Drimart'ta
Çağdaş sanatta önemli bir yer sahibi olan, dünyanın önemli sanat merkezlerinde eserleri sergilenen Mark Brusse, resim ve heykelleriyle 7 Mayıs  - 30 Mayıs 2005 tarihleri arasında Dirimart Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Serkan Adın'ın Eserleri Galeri x-ist'te: "Anlık İleti"
Serkan Adın’ın eserleri 26 Mayıs 2005 - 18 Haziran 2005 tarihleri arasında Galeri x-ist’te izlenebilir.

Attila Durak Fotoğraf Sergisi "Echoes of the Street"
Galeri Orkun Ozan'da 13 Mayıs - 10 Haziran 2005 tarihleri arasında Atilla Durak'ın fotoğraf sergisi izlenebilir.

 

'Olmayan Varolan' çalışma Venedik'te
Bu yıl 51. kez düzenlenecek olan Venedik Bienali'nde Türkiye'yi Hüseyin Çağlayan temsil edecek. Çağlayan, bienalde "Olmayan Varolan" başlıklı çalışmasını sunacak

İlhan Koman: Retrospektif
Dünya çapında bir üne sahip olmasına karşın ülkemizde yeterince tanınmayan İlhan Koman’ın yapıtları; Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İlhan Koman Kültür ve Sanat Vakfı, İsveç Konsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile ülkemizde ilk defa sergileniyor. Üç farklı mekanda 1 Mayıs - 30 Haziran 2005 tarihleri arasında açık kalacak olan "İlhan Koman: Retrospektif" başlıklı sergi, sanatçının ülkemizdeki ilk retrospektif sergisi olacak.

Yeditepe Üniversitesi'nde Genç Sanatçılar
Yeditepe Üniversitesi'nde Genç Sanatçılar resim sergisi 10 Mayıs – 29 Mayıs 2005 tarihleri arasında ARTDEPO Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

Deniz Erinsel Önder ve Barbaros Mutlucan Takı Sergisi
YTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Deniz Erinsel Önder ile Barbaros Mutlucan'ın takı sergisi...

Komet'in Son Dönem Resimleri Almanya'da Sergileniyor
Galeri Artist- Berlin 7- 30 Mayıs 2005 tarihleri arasında ünlü Türk Ressamı Komet’in son dönem resimlerini Alman sanatseverlerle buluşturuyor.

Süleyman Çağlayan Resim Sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde
Süleyman Çağlıyan'ın insan bedeni ve potre çalışmalarından oluşan sergisi, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Maltepe Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Sanatçı tek başına insan bedeninin,anlatım imkanlarını renk ve biçimlerle birleştirerek bütünsel bir armoni oluşturuyor; daha çok orta tonların sıçak ve soğuk grilerin hakim olduğu resimlerde,insan ince bir hüzünle...

Ender Güzey Resim Sergisi:Hava, su, ateş ve toprakla geçen 35 yıl
Türkiye İş Bankası Kibele Sanat Galerisi, 28 Nisan -10 Haziran tarihleri arasında, Ender Güzey’in 35 yıllık sanat çalışmalarının bir kesitinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor.

"The Death of Photography" Sempozyumu
4 Mayıs 2005 tarihinde Amerika’nın Long Island şehrinde “The Death of Photography” başlığı atında bir sempozyum gerçekleştirilecek. P.S.1 Modern Sanat Merkezinde düzenlenecek sempozyum 2005 Mayıs ayında çıkarılacak

Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi
Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi, Berlin Türkisches Haus Sanat Galerisi'nde 15 Nisan 2005 akşamı büyük bir kokteyl ile açıldı. Sergiye, Denizi Pişirdik 2004 - Bodrum sergisine katılan katılan seramik sanatçıları eser verdi. 29 seramik sanatçısının deniz konulu 80 eseri 07 Mayıs 2005 tarihine kadar Berlin'de sanatseverlerin ilgisine açık kalacak.

Özkaya ve Öğüt'ün "Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı" Helsinki Şehir Müzesi'nde
Helsinki Şehir Müzesi’nde 22 Nisan 2005’te açılan “Kendini Konumlandırmak” isimli sergiye Serkan Özkaya ve Ahmet Öğüt “Onbir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı” ile katılıyor. Daha önce Berlin Sparwaaser HQ galerisinde ve Belgrad Çağdaş Sanat Müzesi’nde sergilenmiş olan heykel Helsinki Şehir Müzesi’nde sergilenmek üzere Finlandiya’ya gitti.

Gazi Sansoy Resim Sergisi: "Dokun"
Gazi Sansoy'un açılış kokteyli 5 Mayıs Perşembe günü 18.00 ve 20.00 saatleri arasında yapılacak olan "Dokun" isimli resim sergisi 5-20 Mayıs 2005 tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’da izlenebilir.

Ece Kalabak Resim Sergisi
Beyazıt’taki Antik Hotel Club Academia sergi salonunda 30 Nisan 2005 Cumartesi akşamı açılan Ece Kalabak'ın resim sergisi 30 Nisan - 2 Haziran 2005 tarihleri arasında Club Academia‘da izlenebilir.

Diyarbakır'da Buluşma ve Sergi: "Adalet Tüketimi"
Diyarbakır Sanat Merkezi’nde bir yıldır gerçekleştirilen “adalet” konferanslarına eklemlenen bir etkinlik olan ve küratörlüğünü Beral Madra'nın yaptığı "Adalet Tüketimi" sergisi, Balkanlar, Güney Kafkasya, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’den sanatçıları ve onların güncel kültürlerini ve ürünlerini Diyarbakır’da, Diyarbakır Sanat Merkezi’nde ve Diyarbakır Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilenmek üzere biraraya getiriyor.

Dünden Bugüne Galata’nın Hikayesi Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Galata: Antik Çağın “İncir Ağaçları”ndan Cenevizlilerin Pera kolonisine... Yeni Osmanlı payitahtının dış ticaret merkezinden 19. yüzyılın modernlik simgesine... Can çekişen bir imparatorluğun kozmopolit kentinden günümüzün marjinalleşmiş semtine...

Barış Sarıbaş Kişisel Resim Sergisi
Barış Sarıbaş'ın kişisel resim sergisi 23 Nisan - 4 Mayıs 2005 tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma’da izlenebilir.

Üç Sanatçıdan Unutulmayacak Güzelleme: "Kedi Gözü"
G-Mall Kültür Sanat ve Alışveriş Merkezinde yer alan Galeri G-Art , 3 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında, üç önemli sanatçıyı buluşturuyor.Kedilere tutkularıyla bilinen Balkan Naci İslimiyeli,Selma Gürbüz ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu ,bu tutkularını ortak bir sergiyle biçimlendiriyorlar.

Maison Française Sofra Tasarım Sanatı Sergisi
Yapı Kredi Koray ana sponsorluğunda, Maison Française dergisi ile Linx Marketing Services’in birlikte düzenlediği geleneksel Maison Française Sofra Tasarım Sanatı Sergisi’nin üçüncüsü, bu yıl 5-8 Mayıs 2005 tarihleri arasında 4 gün boyunca sürecek bir organizasyon ile Yeniköy’de bulunan tarihi Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşiyor.

Galeri İnin İlkbahar Sezonu Açılıyor
Galeri İnin ilkbahar sezonunu Bodil Andersen Örs ve Fikret Yavuzçetin’in resimleri, Ercan Demir ve Malik Bulut’un heykelleri ile 28 Nisan Perşembe günü 19.30’da açıyor.

Murat Altın Kişisel Resim Sergisi: "A-Normal"
Murat Altın’ın “A-normal” başlıklı kişisel resim sergisi, 20 Nisan 2005, Çarşamba günü, saat 18:00’de İzmir, Başak Sigorta Sanat Galerisi’nde açıldı.

Galeri Artist Mayıs Ayı Sergileri
Galeri Artist Mayıs Ayı sergilerinde 4 ayrı sanatçının çalışmalarını İstanbul’lu sanatseverlere 7 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında sunuyor. Ressam Devrim Erbil, Ressam İsmail Atmalı, Ressam Guido Caseretto ve Ressam Meltem Söylemez bu ay Galeri Artist salonlarında sanatseverler ile buluşacak.

Genç Kuşak Resim Sanatı Alman Kültür Merkezi'nde
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik Öğrencileri Alman Kültür Merkezi'nde eserlerini sergileyecekler.

Şişli Amerikan Kültür Derneği Sanat Galerisi'nden Ücretsiz Sergi-Sergileme İmkanları
Amatör ve profesyonel sanatçılara ücretsiz hizmet vermek amacıyla kurulanan Amerikan Kültür Derneği Sanat Galerisi, kapılarını tüm İstanbul’a açıyor.

Yeditepe'de Fotoğraf İç Mimarların Gözü İle
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğraf öğretim görevlisi Çerkes Karadağ nezaretinde proje fotoğrafları sergisi düzenlenecektir. “İlk Heyecanlar Sergileri Dizisi “ olarak sürdürülen bu projede Güzel Sanatlar Fakültesi...

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz