reklam

Haberler
Haziran 2005

Özer Kanburoğlu "Sepetçiler" Fotoğraf Sergisi

Özer Kanburoğlu "Sepetçiler" fotoğraf sergisi 15 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Erkayalar Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Özer Kanburoğlu Hakkında
1964 yılında İstanbul’da doğdu. 80’li yılların ortalarında fotoğrafla amatörce ilgilenmeye başladı. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu.

1995 yılından beri M.Ü. Fotoğraf Bölümü’nde kadrolu öğretim görevlisi olarak eğitmenlik yapan Kanburoğlu, aynı bölümde 1998 yılında “Mimari Fotoğraf” konusunda yüksek lisans öğrenimini tamamladı. İzlenimler, Portreler, Detaylar ve Sepetçiler adlı sergilerini çeşitli etkinliklerde 8 kez sergiledi.

Başta The Young Artist of Europe, The Okamato Prize, Şinasi Barutçu Kupası ve Devlet Fotograf Yarışması Büyük Ödülü olmak üzere, ulusal ve uluslararası yarışmalarda 80’in üzerinde ödül aldı. Uluslararası yarışmalarda gösterdiği başarılardan dolayı Uluslararası Sanat Fotoğrafı Federasyonu tarafından AFIAP (Artist of FIAP) unvanı verildi.

Temel Fotoğraf Bilgisi, Çekim Teknikleri ve Haber Fotoğrafçılığı adlı kitapları yayımlandı.

Kanburoğlu fotoğraf görüşünü şöyle anlatıyor;

"Fotoğraf, sadece fotoğraf makinesi ve kimyası arasındaki bir ilişki değildir. Fotoğraf öncelikle bir teknoloji olmasına karşın, her iki malzemeyle, insanın duygusu, düşüncesi, kültürü ve birikimlerinin katkısıyla ortaya çıkan bir yaratımdır.

Ben bu yaratımın belgeci tavrını fotoğraflarıma yansıtmaya çalışıyorum."

İletişim için,
Adres
Canon Erkayalar Sanat Galerisi
Şair Eşref Bulvarı No:58-B-C
Alsancak-İzmir
Telefon
0232 4636707
Fax
0232 463 90 08
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz