reklam

Çanakkale Seramik & Kalebodur'dan Mimarlık Öğrencilerine Proje Yarışması Sonuçları

"İç Mekanlarda Seramik Kaplama Tasarımı" konulu yarışma, İTÜ Mimarlık Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin, yapı kültürü ve yapı malzemesi ile uygun çevre oluşturulması, mimarlık eğitimine katkıda bulunmak ve yetenekli öğrencileri teşvik etmek amacına yönelik olarak organize edildi. Yarışma, seramik yer ve duvar kaplaması malzemeleri ile, sağlıklı ve temiz bir ortam oluşturan, estetik (renk, doku, ve desen) değerleri ortaya çıkaran özgün tasarımlara olanak vermek için yapıldı. Yarışmacılar, kendi yarıyıl projesinde veya özgür düşüncenin ürünü mekanlarda; Çanakkale Seramik, Kalebodur duvar ve yer seramik kaplama malzemeleri, RocaKale armatür ve seramik, sağlık gereçleri kullanarak iç mekanlarda; banyo, tuvalet ve mutfak gibi hacimlerde ya da seramik kaplama kullanılabilecek her türlü iç mekanın tasarımlarını yaparak projelerini sundular.

Yarışmanın jüri üyeleri; İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Şener, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erol Gürdal, Prof. Dr. Nur Esin Altaş, Doç. Dr. Nihal Arıoğlu, Doç. Dr. Mustafa Karagüler, Seramik Sanatçısı Aynur Karaağaç ve Kale Pazarlama Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ender Erel'den oluştu. Yarışmanın raportörlüğünü Araş. Gör. Seden Acun yaptı.

Yarışmada jüri tarafından birinciye layık proje bulunamadı. İkinci olan Nevzat Vize 1.000.000.000 TL'lık, üçüncü A. Ender Okutan 750.000.000 TL'lık, mansiyon alan Barış Arı, Müge Çakır ve Fatih Albayrak da 400.000.000 TL'lık ödüllerini ve çeşitli hediyeleri Prof. Dr. Hasan Şener, Zeynep Bodur Okyay ve Ender Erel'den aldılar.

Yarışmanın ödül töreni, 06/02/2002 tarihinde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binası'nda Dekan Prof. Dr. Hasan Şener, Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulları Başkan Vekili Zeynep Bodur Okyay, Kale Pazarlama Genel Müdürü Ender Erel, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri, Kale Grubu'ndan birçok üst düzey yönetici ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı bir kokteyl ile gerçekleşti. Ödül töreninde Dekan Prof. Dr. Hasan Şener, Zeynep Bodur Okyay ve Ender Erel birer konuşma yaptılar. Zeynep Bodur Okyay konuşmasında "Üniversite-Sanayi" işbirliğinin çok önemli olduğunu dile getirerek bu ve buna benzer ortaklıkların çok anlamlı ve gurur verici olduğunu, ortak projelerin sürekliliğini dilediğini belirtti.

 

Kitap

Tiles : Choosing, Designing, and Living With Ceramic Tile
by Olivia Bell Buehl, Lisl Dennis (Photographer)
List Price: $40.00
Our Price: $32.00
You Save: $8.00 (20%)
Hardcover - 208 pages (November 1996)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Designing With Models : A Studio Guide to Making and Using Architectural Design Models
by Criss B. Mills
Paperback - 208 pages (January 2000)
Our Price: $44.95
Avg. Customer Rating: 4.5 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz