Yarışmalar

International Photography Contest 2006

Son Başvuru Tarihi: 15 Haziran 2006
Teslim Tarihi: 15 Haziran 2006
Kimler Katılabilir: Herkes katılabilir
İletişim
Web Sitesi: www.nationalgeographic....
Yarışma SonuçlarıNational Geographic tarafından yerel edisyonların işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın Türkiye ayağı sonuçları belli oldu. Bu sonuçlara göre:

İnsan Kategorisi (518 fotoğraf değerlendirmeye alındı)
Birinci Ödül: Erdal Kınacı
İkinci Ödül: Özer Kanburoğlu
Üçüncü Ödül: Ercan Aydeniz

Doğa-Yaban Hayatı Kategorisi (502 fotoğraf değerlendirmeye alındı)
Birinci Ödül: Erdal Kınacı
İkinci Ödül: Elif Karagöz
Üçüncü Ödül: Nilgün İpek

Gezi Kültür Kategorisi (499 fotoğraf değerlendirmeye alındı)
Birinci Ödül: Mehmet Doruk
İkinci Ödül: Emrah Sınmaz
Üçüncü Ödül: Fikret ÖzkaplanYarışma Bilgileri



National Geographic tarafından yerel edisyonların işbirliği ile Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Yarışma, National Geographic çalışanları, birinci derece yakınları ile yarışmayla herhangi bir şekilde bağlantısı olanlar hariç 18 yaşını doldurmuş tüm National Geographic okurlarına açıktır.

Kategoriler
İnsan
Doğa - Yaban Hayatı
Gezi Kültür

Kurallar
-Her kategoride en çok bir fotoğraf kabul edilecektir. Bir katılımcı her kategori için bir tane olmak üzere toplamda en fazla 3 fotoğraf ile yarışmaya katılabilir.

-Gönderilecek fotoğraflar son 3 yıl içerisinde çekilmiş ve daha önce yayımlanmamış olmalıdır.

-Birden fazla fotoğrafın montajlanmasıyla oluşturulan, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir öge eklenmiş ya da var olan ögelerden herhangi biri silinmiş fotoğraflar kabul edilmez.

-Ancak, fotoğrafın orijinal niteliğini bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast veya renk ayarı yapılmış fotoğraflar kabul edilir.

Katılım
Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz kart baskı ya da 35 mm renkli diapozitif olabilir. Baskılar dijital ya da analog makine ile (negatif veya pozitif) çekilmiş fotoğraflardan üretilmiş olabilir.

Diapozitifler 5x5 cm. boyutunda camsız plastik dia çerçevesine yerleştirilmiş olmalıdır. Yarışmaya gönderilen fotoğraflar iade edilmeyecektir. Bu nedenle diapozitiflerin orijinalinin değil, kopyalarının gönderilmesi önerilir.

Kart baskıların uzun kenarı en az 20, en fazla 30 cm. olmalıdır.

Çerçevelenmiş ya da paspartulu baskılar kabul edilmeyecektir.

Kart baskı ile yarışmaya katılacaklar orijinal negatif, diapozitif veya dijital dosyayı istendiğinde ibraz etmekle yükümlüdür. Dijital fotoğraflar da hiç müdahalede bulunulmamış, ilk çekildiği haliyle istenecektir.

Her bir dia çerçevesine, kart baskılarda ise fotoğrafın arkasına silinmeyecek şekilde ad ve soyadın yazılması gerekmektedir.

Dergide yer alan katılım formunun doldurularak fotoğraf ya da fotoğraflarla birlikte gönderilmesi zorunludur.

Fotoğrafların zarar görmemesi için koruyucu karton ile paketlenmeleri önerilir.

Jüri
Ara Güler (Foto Muhabiri)
James Stanfield (NG Fotoğrafçısı)
Cem Aydın (Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü)
Oğuz Haksever (NTV Program Yapımcısı)
Kemal Nuraydın (NG Türkiye Fotoğraf Editörü)

Yarışmaya katılmaya hak kazanmak için dergi içerisinde bulunan başvuru formunu fotoğraflar ile birlikte ilgili adrese gönderilmesi gerekmektedir.Değerlendirmeye 15 Haziran 2006 tarihine kadar adrese ulaşan fotoğraflar alınacaktır. Ulusal yarışmada dereceye girenler National Geographic Türkiye'nin Ağustos 2006 sayısında ilan edilecektir. Sözkonusu fotoğraflar daha sonra Washington'daki uluslararası yarışmaya gönderilecektir.

Yarışma Ödülleri
Yarışmanın Türkiye finalinin birincileri Ağustos 2006 sayımızda yer alacak ve fotoğrafları büyük finalde yarışmak üzere Washington'a gönderilecek. Uluslararası finalde üç kategoride büyük ödüle layık görülecek üç finalist, National Geographic Society Merkezi tarafından tüm masraflarının karşılanacağı bir gezi kazanacaklar. Uluslararası yarışmayı kazanan yarışmacıların duyurusu Eylül 2006'da www.nationalgeographic.com.tr web sitesinde yapılacak.

Ödüle layık görülen kategori birincileri, Washington'da bulunan National Geographic Society Merkezi'ne tüm masraflarının karşılanacağı bir gezi kazanacaktır.

Türkiye'de kategori birincileri yarışma sponsoru Yalçınlar'dan Nikon D50 D-SLR digital fotoğraf makinesi, her kategoride ilk üçe giren yarışmacılar ise fotoğraf baskısında kullanmak üzere 200 YTL'lik hediye çeki kazanacaklar. Kategori birincilerine yukarıdaki ödüllerin dışında NTV Almanak, Büyük Buluşlar Kitabı, İmparatorun Yolculuğu Kitabı ve 5 yıllık National Geographic Türkiye üyeliği hediye edilecektir.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılar ve katılım koşulları Nisan ayı National Geographic Türkiye dergisinin 68. sayfasında, başvuru formu ise dergi içerisinde bulunacaktır,

Son katılım tarihi 15 Haziran 2006. Belirtilen günden önce tüm fotoğrafların gönderilmiş olması gerekmektedir.

Ulusal yarışmanın kategori birincileri National Geographic Türkiye Ağustos 2006 sayısında, uluslararası yarışmanın birincileri ise Eylül 2006'da National Geographic Türkiye web sitesinde duyurulacaktır.

Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.