Yarışmalar

Gürel Ödülü 2007

Son Başvuru Tarihi: 05 Mart 2007
Kimler Katılabilir: Türkiye ve Kıbrıs’taki Mimarlık Öğrencilerinin
İletişim
Telefon: 0-212-243 2842
Faks: 0-212-293 1747
E-posta: [email protected]
Yarışma Sonuçları1. Ödül
Can Dinlenmiş - İTÜ Mimarlık Fakültesi

2. Ödül
Hakan Demirel - YTÜ Mimarlık Fakültesi

3. Ödül
Eser Ergün - YTÜ Mimarlık Fakültesi

Sergilemeye değer bulunan projeler (Soyisme göre alfabetik olarak):
1.
Esra Çanakkale, Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi
2. Ahmet Ekincioğlu, Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi
3. Nihan Kocaoğlu, ODTÜ Mimarlık Fakültesi
4. Ebubekir Küçük, Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi
5. Neslihan Parmaksızoğlu, İTÜ Mimarlık Fakültesi
6. Hatice Sadıkoğlu, YTÜ Mimarlık Fakültesi
7. Hatice Sağlık, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
8. Enes Tamtürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
9. Doğucan Temizel, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık FakültesiYarışma BilgileriSedat - Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı tarafından mimarlık lisans programlarındaki mimari proje stüdyolarında üretilen öğrenci projelerini desteklemek, mimarlık eğitiminde stüdyonun öneminin vurgulanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Gürel Ödülü 2007 Türkiye ve Kıbrıs’taki mimarlık öğrencilerinin, lisans programlarının herhangi bir döneminde ürettikleri projeleri ödüllendirmeyi amaçlıyor. Katılacak projeler değerlendirilirken, mimari probleme yaklaşımın yetkinliği, projenin tasarımında öncü rol oynaması, güncel mimarlık konuları ile ilişkileri, bağlama nasıl yanıt verdiği, içinde yer aldığı koşullarla uyumlu teknoloji ve malzeme kullanımını denemesi dikkat edilecek noktalar arasındadır.

Ödüller
Birincilik Ödülü : 3.000 YTL
İkincilik Ödülü : 2.000 YTL
Üçüncülük Ödülü : 1.000 YTL
Teşvik Ödülü (3 adet) : 500 YTL

Jüri
Radi Birol (Mimar)
Ayşe Hasol Erktin (Mimar)
Murat Soygeniş (Mimar)
Bülend Tuna (Mimar)

Katılım şartları
Yarışmaya gönderilecek projeler TC ve KKTC’nde bulunan mimarlık okullarının lisans programlarının 1 - 8. yarıyıl proje stüdyosu kapsamında 2004 - 2005 öğretim yılı içinde veya sonrasındaki öğretim yıllarında gerçekleştirilmiş olmalıdır. Adaylar yarışmaya üç adedi geçmemek üzere A3 boyutlarında düşey olarak kullanılan sert pano ile katılabilirler. Pano üzerinde proje görsel ve yazılı açıklamaları, proje adı belirtilmesi zorunludur. Panonun grafik düzeni, renk kullanımı ve sunum tekniği serbesttir. Panolardan birinin arkasında yapıştırılacak kapalı zarf içinde Katılım Formu doldurulmuş ve onaylanmış olarak yer alacaktır. Pano ile birlikte aynı bilgiler dijital formatta (jpeg, tif, 300dpi) CD olarak da teslim edilecektir. Projeler en geç 5 Mart 2007 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar, elden ya da 5 Mart 2007 günü teslim edilmek şartı ile kargo ile Sedat - Güzin Bilim ve Sanat Vakfı Cihangir Caddesi No.20 - 22 / 6 Cihangir İstanbul adresine teslim edilebilecektir. Sonuçlar ile ilgili detaylar 2 hafta içinde http://www.yapi.com.tr internet sitesinde duyurulacaktır.
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.