Yarışmalar

Uluslararası VELUX Ödülü 2008

Son Başvuru Tarihi: 28 Mart 2008
İletişim
Web Sitesi: www.velux.com.tr/
Yarışma Sonuçları

Birincilik Ödülü:
"Embodied Ephemerality", Reilly O'Neil Hogan (ABD)



İkincilik Ödülü:
"Interface Repairing - Light Festival", Chinese Ruan Hao, Xiong Xing (Çin)



Üçüncülük Ödülü:
"Light has a body", Dean MacGregor (Portekiz)Yarışma BilgileriUluslararası VELUX Ödülü, dünyanın dört bir yanındaki mimarlık öğrencilerini “Yarının Işığı” teması altında, mimarlıkta gün ışığıyla çalışmaya teşvik ediyor. Uluslararası VELUX Ödülü 2008’e katılım için kayıtlar 1 Ekim tarihinde başlıyor; dünyanın dört bir yanından mimarlık öğrencileri mimarlıkta gün ışığıyla çalışmaya davet ediliyor.

Özel hiçbir kategori içermeyen IVA 2008; ayrıca özel herhangi bir malzeme veya VELUX ürünlerinin kullanılması şartı da taşımamakta. Projeler yapı tasarımından, gün ışığının kentsel yaşam ortamlarında yeniden düşünülmesine ya da daha soyut kavramlara kadar her konuyu kapsayabilmekte. Projeler estetik, işlevseller, sürdürülebilirlik veya yapılar ile çevre arasında etkileşim gibi konular üzerinde de yoğunlaşabilir.

Ödül, hem mimarlık öğrencilerine, hem de onların eğitmenlerine hitap ediyor. Öğrenci projelerinin, üniversitenin mimarlık bölümünde görev yapan eğitmen tarafından desteklenmesi şart olup; kazanan öğrenciler ve onların eğitmenleri ekip olarak ödüllendiriliyor. Toplam para ödülü 30.000 Euro olan yarışmanın kazananları, Avrupa’da Kasım 2008’de düzenlenmesi planlanan bir ödül töreniyle duyurulacak. 

Öğrencilerin yarışmaya katılmak için 01 Ekim 2007 - 28 Mart 2008 tarihleri arasında yarışma internet sitesine (velux.com/iva) kayıt olmaları ve projelerini 08 Mayıs 2008 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor.
Yarışma Arşivi
Yayınlanan yarışmaların kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz kategoriyi listeden seçiniz.