Yarışma Projeleri

Çuhadaroğlu Alüminyum 2007 Öğrenci Proje Yarışması

Tarih: Ocak 2008
Mansiyon (Teyfik Lider Parlakyıldız, Burcu İbaş)
Proje Ekibi: Teyfik Lider Parlakyıldız, Burcu İbaş (KTÜ)

Teknolojinin büyük mesafeler katettiği çağımızda, insan gücünü minimize ederek mesafeleri en aza indirmek esas alınmıştır. Bu bağlamda sahne tasarımının amaca uyun olarak minimum boyutlarda olması için seçilebilecek en uygun sistemin katlanabilir bir sistem olduğuna karar verilmiştir. “Körüklü Fotoğraf Makinesi”nin sistem özellikleri, form arayışı ve strüktür sistemi tasarımında etkili olmuştur. Öne doğru açılan ve her yönden katlanır bir sistemle kapanmış olması sahne tasarımında etkisini göstermektedir. Sosyalleşmenin noktasal değil, her yere ulaşması gereken bir eylem olduğu düşüncesinden yola çıkarak sahnenin taşıma kolaylığı nedeniyle bir konteynerla beraber düşünülmesine karar verilmiştir.

Jüri Değerlendirmesi
Çok basit bir biçimde soruna çözüm getirmiş olması, tırın kendisinin sahneye dönüşüyor olması nedenleriyle proje eşdeğer mansiyon ödülüne layık görülmüştür.İmaj Galerisi
Çuhadaroğlu Alüminyum 2007 Öğrenci Proje Yarışması
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Çuhadaroğlu Alüminyum 2007 Öğrenci Proje Yarışması
Yarışma Projeleri Arşivi
Dönem içinde yayınlanan projelerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz proje başlığını listeden seçiniz.