Yayın Tanıtımı

Mimarlık Yıllığı 2 - Türkiye'de Mimarlık 2004

Mimarlık Yıllığı 2 - Türkiye'de Mimarlık 2004Editör: Mine Kazmaoğlu
Yayın Evi: Koleksiyon Yayınları
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 197
Boyut: 22.5 cm x 32 cm
Tarih: 2004
Yer: İstanbul
ISBN: 975-97143-2-9

Koleksiyon Mobilya'nın öncülüğünde, Türkiye'de mimarlığın gelişimini doğru izlemek ve izlenmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Mimarlık Yıllığı 2 - Türkiye'de Mimarlık 2004 tamamlandı. Türkiye mimarlığının ulusal ve uluslararası platformlarda saygınlık kazanması ve ülkemizde çağdaş anlamda yerel ve evrensel nitelikler taşıyan bir mimarlığın oluşmasına katkı sağlanması amacıyla tasarlanan bu çalışma, Dr. Mine Kazmaoğlu'nun editörlüğünde hazırlandı.

Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan yıllıkta, Türkiye'de son 3,5 yıl içinde tamamlanan yapılar arasından, önerilen 203'ü içinden seçilen 51 proje yer aldı. İlk yıllıkta olduğu gibi fotoğrafları yine Cemal Emden tarafından çekilen yapıların seçiminde, Abdi Güzer, Haydar Karabey, Mine Kazmaoğlu, Uğur Tanyeli ve Atilla Yücel'den oluşan Seçici Kurul görev yaptı. İstanbul, Antalya, Ankara, Manisa ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 15 ilden büro, eğitim, konaklama, konut, kültür, rekreasyon, sağlık, ticaret, ulaşım alanlarında tasarlanan projeler seçildi.

İlki 2000 yılında yayımlanan ve mimarlık bilincini oluşturmayı, Türkiye'deki nitelikli mimari üretimin bir panoramasını çizmeyi hedefleyen yıllıkta, tek yapı ölçeğinden kampus ve yerleşim ölçeği alanına kadar, kamusal ya da özel tüm yapı türleri değerlendirildi. İç mekan düzenleme ve restorasyon çalışmaları ise kapsam dışı bırakıldı.

Yıllıkta yer alan yapıların illere göre dağılımı:
İstanbul 16; Ankara 11; Muğla 5; İzmir 4; Antalya 2; Kocaeli 2; Manisa 2; Sakarya 2; Adana 1; Bursa 1; Çanakkale 1; Gaziantep 1; Hatay 1; Isparta 1; Trabzon 1

Yıllıkta yer alan yapıların yapı türlerine göre dağılımı:
Konut 14; Konaklama 4; Rekreasyon 3; Eğitim 6; Kültür 2; Sağlık 2; Büro 8; Ticaret+Büro 5; Ticaret 5; Ulaşım 2

Yayın Tanıtımı Arşivi
Yayınevlerinin listesi aşağıdadır. Yayınlarına ulaşmak istediğiniz yayınevini listeden seçiniz.