Sanat

Bienallerin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 07 - 08 Eylül 2007
Yer: İstanbul Modern, Karaköy - İstanbul
İletişim
Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy - İstanbul
Telefon: 0212 334 73 00
Faks: 0 212 243 43 19
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: http://www.istanbulmodern...


İstanbul Modern, 6 Eylül’de açılacak olan “Şimdiki Zaman, Geçmiş Zaman: İstanbul Bienali’nin 20 Yılı” adlı sergisine paralel olarak, İstanbul Modern Eğitim Bölümü - AICA Türkiye işbirliğiyle uluslararası bir sempozyum düzenliyor.

10 bienalden 8 küratör ile 9 sanatçının katılacağı “Bienallerin Geleceği” başlıklı uluslararası sempozyum 07 - 08 Eylül 2007 tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu’nda İstanbul Modern Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşecek.

Yirmi yıllık yoğun bir süreci ve çalışmayı gözler önüne seren Şimdiki Zaman, Geçmiş Zaman, bienallerde sergilenen yapıtların farklılıklarını ve zenginliklerini yansıtarak, İstanbul Bienali’nin tarihini ve gelişimini başlangıcından bugüne inceliyor. Şimdiki Zaman, Geçmiş Zaman sergisinin ve 10. İstanbul Bienali’nin açılış haftasında düzenlenecek olan “Bienallerin Geleceği” başlıklı sempozyum, daha önceki bienallerin yöneticiliğini yapmış olan 8 küratör ve 10. bienalin küratörü Hou Hanru’nun yanı sıra, sergiye katılan birçok değerli sanatçıyı da bir araya getiriyor.

7 Eylül 2007 Cuma günü saat 14:00 - 17:00 arasında gerçekleşecek olan sempozyumun ilk gününde, küratörlerin, kendi bienallerine ve konu hakkındaki düşüncelerine ilişkin yapacakları kısa sunumların ardından, genel tartışma ve soru cevap bölümleriyle sürecek. Beral Madra (1987, 1989), Vasıf Kortun (1992), René Block (1995), Paolo Colombo (1999), Yuko Hasegawa (2001), Dan Cameron (2003), Charles Esche (2005) ve Hou Hanru’nun (2007) konuşmacı olarak katılacakları ilk günde, genel olarak Bienallerin özel olarak da İstanbul Bienali’nin geçmişi, bugünü ve geleceği; Bienallerin kentle kurdukları ilişki; küreselleşmenin son dönemdeki etkileri ve sanat piyasasının hızla büyümesi karşısında Bienallerin değişen rolü gibi konular tartılışacak.

8 Eylül 2007 Cumartesi 11:00 - 14:00 arasında gerçekleşecek olan sempozyumun ikinci gününe konuşmacı olarak Haluk Akakçe, Selim Birsel, Hannah Collins, Ayşe Erkmen, Sarkis, Solmaz Shahbazi, Nedko Solakov, Magnus Mallin ve xurban_collective katılacaklar. Sanatçılar yapıtları hakkında kısa sunular yaptıktan sonra, bienallerin gelişimlerindeki rolü üzerine yorumlarını dile getirecekler. Sanatçıların küratöryel olmayan bu farklı görüş ve düşünceleri, temel konulara son derece önemli katkılar sağlayacak. Sempozyum, tüm konuşmacıların katılacağı genel bir tartışmayla son bulacak.

Sempozyumda, konuşmalar İngilizce yapılacak ve Türkçe’ye simültane çeviri gerçekleştirilecek. Katılım ücretsiz.
Konuyla İlgili Linkler
  • 10. Uluslararası İstanbul Bienali

  • Sanat
    Sanat Etkinlikleri Arşivi
    Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.