Sanat

İstanbul Fotoğraf Buluşmaları 2008 "Kayıtsız!"

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 25 - 30 Nisan 2008
Yer: Fototrek, Fotoğrafevi, Mephisto, İTÜ Mimarlık Fakültesi, İÜ Avcılar Kampüsü
İletişim
E-posta: ulgen.yucel@kulturkulubu....
Web Sitesi: www.kayitsiz.org
2008 yılına kadar kendi kampüslerinde, ayrı ayrı, çeşitli fotoğrafçıların ve üniversite kulüplerinin katılımıyla söyleşi, gösterim, atölye çalışması ve sergilerin olduğu Fotoğraf Haftası etkinlikleri düzenleyen İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Kültür Kulübü Fotoğraf Topluluğu (İFFOT) ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü (İTÜFK), katılımın daha geniş bir kitleye ulaşabilmesi, genç fotoğrafçıların işlerini birbirine sunabilmesi ve onların tanınabilmeleri için ortak bir çalışmayla etkinlik platformlarını Beyoğlu’na taşımaya karar verdi. Kulüpler bu amaçla, 25 - 30 Nisan 2008 tarihleri arasında "İstanbul Fotoğraf Buluşmaları 2008"i düzenleniyor. Etkinlik, Fototrek, Fotoğrafevi, Mephisto, İTÜ Taşkışla ve İÜ Avcılar Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlikler
Fotoğraf gösterileri, söyleşi, fotoğraf okuma etkinlikleri ve atöyle çalışmalarından oluşan fotoğraf etkinlikleri, Beyoğlu’ndaki fotoğraf merkezlerinde yapılacak. Etkinlik programında, 7 - 8 Fotoğrafçı / Ajans proje gösterimi ve söyleşisi, 6 - 7 Üniversite kulübü tanıtımı ve proje gösterimi, 1 - 2 Fotoğraf okuma etkinliği ve 1 Atölye çalışması veya seminer bulunması planlanıyor.

Etkinlikler, 25 - 30 Nisan 2008 tarihleri arasında, her gün 14:00, 16:00 ve 19:30’da üçer seans halinde düzenlenecek.

Davet edilecek fotoğrafçıların en azından yarısının isimlerini duyurmamış veya genç fotoğrafçılardan oluşması istenmekte. Ancak daha deneyimli ve usta fotoğrafçıların da yeni çalışmaları ile katılması mümkün. Bu konuda çeşitli fotoğrafçılara danışılarak hareket ediliyor ve yurt dışından da bir veya iki fotoğrafçının davet edilmesi düşünülüyor.

İFFOT ve İTÜFK Türkiye’deki üniversitelerdeki fotoğraf kulüplerine ulaşarak Fotoğraf Günleri ile ilgili bilgi verecek ve projeyle katılıp katılamayacakları hakkında bilgi alacak. Öğrencilerin konaklaması için ise İTÜ ve İÜ’nün misafirhane ve yurtlarından yararlanılacak.

Fotoğraf Sergileri ve Katılım Şartları
İstanbul Fotoğraf Buluşmaları (İFB), izlemek, sohbet etmek veya gösterim yapmak için, ücretsiz ve herkese açık. Ancak gösterim yapabilmek için şart, katılımcıların çalışmalarının bir temayla veya konu başlığı altında sunulabilir olması.

Gösterimlerde üniversite kulüpleri ve genç fotoğrafçılara öncelik tanınacak. Zaman darlığı nedeniyle sergilenemeyen başvurular gelecek yıl yapılacak etkinlikte önceliğe sahip olacak.

Sergilerin, İTÜ Taşkışla Kampüsü ve sergi programlarına uyduğu taktirde fotoğraf merkezlerinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sergiye katılabilmek için üniversiteli katılımcıların sergilemek istedikleri konulu projeleri isim, gösterimin adı ve hem kendilerini hem de çalışmalarını anlatan birer paragraflık yazı ile birlikte İTUFK’ye en geç 10 Mart 2008’e kadar bildirmesi ve 18 Nisan 2008’de teslim etmesi gerekiyor.

Diğer Etkinlikler
Fotoğrafa kısmen ilgili öğrencilere de kampüslerde ulaşabilmek için İFFOT 28 - 29 Nisan 2008 tarihlerinde öğrenciler tarafından tanınan ve popüler iki fotoğrafçıyı İşletme Fakültesi Oditoryumu’nda söyleşi - fotoğraf gösterimi etkinliğine davet edecek. Ayrıca projesini fakülte fuayesinde sergileyecek.

Katılımcılar
Fotoğrafçılar ve Ajanslar

- Aykan Özener
- Burak Bulut Yıldırım "Üniversite Yaşamı"
- Efe Babacan "Düğün"
- Hüsnü Atasoy
- Kerim Bora
- Merih Akoğul, Ali Selen, Şahin Kaygun (Söyleşi)
- Nar Photos
- Onur Aykutlu
- Photo Araf (Haluk Çobanoğlu - Çoşkun Aşar)
-Ülkühan Zekioğlu
- Veysel Gençten

Üniversite Ekipleri
- Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf Bölümü
- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü
- Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri
- Ege Üniversitesi
- Hacettepe Üniversitesi Fotoğraf Kulübü
- İTÜ Fotoğraf Kulübü - İTÜFK
- İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Kültür Kulübü Fotoğraf Topluluğu – İFFOT
- Kocaeli Üniversitesi
- Sabancı Üniversitesi Fotoğraf - SÜFOK

Atölye Çalışmaları
Veysel Gençten "Time Lapse Photography"
Burak Bulut Yıldırım "Stüdyoda Portre Fotoğrafçılığı"
Melih Zafer Arıcan "Fotoğraf Okuma Etkinliği"

Program
26 Nisan 2008
16:00:
Photo Araf: Haluk Çobanoğlu, Coşkun Aşar
19:30: Açılış Kokteyli

29 Nisan 2008
19:30: Söyleşi: Merih Akoğul, Ali Selen, Şahin Kaygun

30 Nisan 2008
19:30: Efe Babacan "Düğün Fotoğrafları"
Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.