Sanat

Alevle Çalışma

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 2 - 15 Temmuz 2006
Yer: İstanbul
Düzenleyen Kurum: Cam Ocağı Vakfı
İletişim
Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz / İstanbul-Türkiye
Telefon: 0216 4333690
Faks: 0216 4333021
Web Sitesi: http://www.camocagi.org/

Cam Ocağı’nda iki haftalık yoğun eğitimler devam ediyor. Okul her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden gelen eğitmen ve öğrencileri aynı çatı altında buluşturuyor. 2-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak eğitimlerden birine katılınarak dünya standartlarındaki bu okulda cam yapımını öğrenilebilinir.

Bu eğitimde alevle çalışmanın temelleri üzerinde durulacak ve kap üfleme, maşa ve elmas makas kullanımı üzerinde yoğunlaşılacak. Öğrenciler, çalışmalarında sağlam bir temel oluşturmak için tasarlanan teknik ve estetik araştırmalardan yararlanacaklar. Eğitim kapsamındaki projelerde çoğunlukla borosilikat cam kullanılacak ve bu projeler öğrencilerin isteğine göre tasarlanacak. Bu eğitime her düzeyden öğrenci katılabilir.

Matthew Eskuche
Matthew Eskuche alevle çalışmaya 1998'de Nederland, Colorado'daki bir garajda başladı. Bir yıl sonra Emilio Santini ile birlikte Kuzey Carolina'daki Penland El Sanatları Okulu'nda iki aylık yoğun bir çalışmaya katıldı. 2002 yılında, yine Penland'da, bu kez Cesare Toffolo'nun eğitimine katıldı. Çalışmaları her yıl Baltimore, Maryland'deki Amerikan El Sanatları Birliği gösterisinde sergilenen sanatçı, 2004 yılında bu kurul tarafından bir de ödüle layık görüldü. Thomas Riley Galerileri, sanatçının çalışmalarını Cleveland, Columbus ve Ohio'daki galerilerinde sergiliyor ve onu Wheaton Village, New Jersey'deki Cam Haftasonu'nda ve Chicago ve New York'taki SOFA sergilerinde temsil ediyor. Sanatçının çalışmalarıa bir el sanatları dergisi olan The Flow'da ve Corning Cam Müzesi desteğiyle çıkarılan New Glass Review'ün 2004 sayısında yer verildi. 2005'te New Jersey'deki Salem Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Alevle Çalışma Konferansı'nda gösteri yapan Matthew Eskuche, ardından Avustralya'daki Adelaide GAS (Cam Sanatı Birliği) Konferansı'nda gösteri yaptı. Pensilvanya'daki Art Glass Invitational tasarım, üretim ve birleştirme çalışmalarını içeren ve aralarında rakiplerinin de bulunduğu başka bir heyecan verici çalışma teklif etti. Gösteri yapmak ve eğitim vermek, sanatçının camla çalışırken aldığı keyfi önemli ölçüde arttırdı. Gelecek yıl Pittsburgh Cam Merkezi'nde yaz ve sonbahar dönemlerinde dersler verecek olan Eskuche, Corning Cam Müzesi, Urban Glass, Penland El Sanatları Okulu, Eugene Cam Okulu, Technolux ve Glasscraft'ta da eğitimler ve seminerler gerçekleştirecek. 2006'da eğitim vereceği diğer yerler ise, Yeni Zelanda'daki Annieglass, İngiletere'deki Plowden ve Thompson ve İstanbul'daki Cam Ocağı.

Matthew Eskuche hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

* Başvuru sırasında, eğitim ücretine ek olarak 20 USD kayıt ücreti alınmaktadır.

Konuyla İlgili Linkler
  • Cam Üfleme
  • Kalıpla Şekillendirme

  • Sanat
    Sanat Etkinlikleri Arşivi
    Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.