Sanat

Özel Berlin Çağdaş Sanat Gezisi

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 25 - 29 Ekim 2006
Yer: Berlin / Almanya
İletişim
Adres: Barbaros Bulvarı, Barbaros Apt., No:44, K.7, D.20 34349 Balmumcu - İstanbul
Telefon: 0212 216 10 36
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: www.festtravel.com
Tur Lideri
Çağdaş Sanat Küratörü Beral Madra

25 Ekim Çarşamba: İstanbul – Berlin (Çağdaş Sanat)
Saat 06.15’de Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Gidiş Terminali, Türk Havayolları Kontuarı’nda buluşma. TK 1721 sayılı uçak ile saat 08.40’da Berlin’e hareket. 10:35’de Berlin’e varış. Havalimanında karşılanma ve otele transfer. Saat 13.00’de otelden hareket ve "ışık ve camın mabedi", 20. yüzyıl Avrupa Resim sanatı ve klasikten moderne uzanan heykelleriyle, 1960'lara kadar uzanan bir sanatsal panoroma sunan, sürekli koleksiyonunda Munch, Kirchner, Picasso, Klee, Feininger, Dix ve Kokoschka gibi sanatçıların eserleri görülebilen Neue Nationalgalerie (Mies van der Rohe) gezisi. Tur sonu otele transfer. Otelde konaklama.

26 Ekim Perşembe: Berlin (Modernizm – Postmodernizm)
Sabah kahvaltısından sonra otelde lobisinde kısa bir toplantı. Sonra Hamburger Bahnhof Müzesi’ne hareket. Hamburger Bahnhof (Museum of Contemporary Art) gezisi: Müze binasının bir kanadı tamamen Beuys'un işlerine ayrılmış bu müzede, 1960’lardan günümüze sanatseverlerin ilgisini çekmiş Marcel Broodthaers, Marcel Duchamp, Duane Hanson, Candida Höfer, Mike Kelly, Martin Kippenberger, Bruce Nauman, Jason Rhoades, Pipilotti Rist, Thomas Ruff, Cindy Sherman, Luc Tuymans, Jeff Wall and Franz West gibi sanatçıların eserleri yer almaktadır. Tur sonu otele transfer, yolda Friedrich Strasse’de serbest zaman. Sonrasında otele transfer. Otelde günün değerlendirilmesi, Beral Madra ile sohbet. Otelde konaklama.

27 Ekim Cuma: Berlin (Sanat Galerileri ve Sanat Mecraları)
Sabah kahvaltısından sonra otelde lobisinde kısa bir toplantı. Sonra Batı Berlin’de Charlottenburg, Doğu Berlin'de August caddesi, Mitte bölgesinde bulunan ve yoğun olarak modern sanat galerilerinin yer aldığı caddelerde galeri gezisi. Tur sonu otele transfer. Beral Madra ile sohbet, otelde günün değerlendirilmesi. Serbest zaman. Otelde konaklama.

28 Ekim Cumartesi: Berlin (Ekspresyonizm-Fluxus)
Sabah kahvaltısından sonra otelde lobisinde kısa bir toplantı. Sonra Berlin'in en yeni müzelerinden biri olan, çağdaş sanat, fotoğraf ve mimarlık alanlarında yoğunlaşan, bu doğrultuda ana temalar sezesyonistler ve Jungen Wilden grubu, Fluxus ve Dada, ekspresyonizm, Berlin'deki Ruslar, mimarlık ve fotoğrafta avan-gardlar, Nazi rejimi sırasında Berlin ve şehrin kalıntılarının sergilendiği Berlinische Galerie gezisi. Öğleden sonra her yıl 3 veya 4 büyük sergi açan, Bruce Newman, Dan Flavin, Bill Viola, Nam June Paik, Kasimir Malewitsch gibi günümüz sanatının öncülerinin retrospektiflerine yer verilen Guggenheim Müzesi gezisi. Tur sonu otele transfer. Otelde günün değerlendirilmesi, Beral Madra ile sohbet. Otelde konaklama.

29 Ekim Pazar: Berlin – İstanbul (Müzeler)
Sabah kahvaltısından sonra Yahudiler ve Alman yahudilerinin tarihine ilişkin oldukça ilginç örnekler sunan aynı zamanda enstelasyon gibi güncel sanat örneklerine de yer verildiği Jewish Museum gezisi. Saat 13.00’de havaalanına transfer. Saat 16.30’da TK 1724 sayılı uçak ile İstanbul’a hareket. Saat 20.15’de İstanbul’a varış.

İki Kişilik Odada Kişi Başı: 1.000 Euro
Tek Kişilik Odada Kalma Farkı: 175 Euro
İlk Ödeme: 31 Temmuz 2006
Bakiye: 1 Eylül 2006
Taksitlendirme olanakları için FEST Travel’la iletişime geçiniz.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
Havaalanı - otel - havaalanı transferleri, 4 yıldızlı otelde 4 gece oda-kahvaltı konaklama, belirtilen tüm geziler, tüm müze girişleri, yerel rehberlik hizmetleri, Çağdaş Sanat Küratörü Sn. Beral Madra’nın danışmanlık hizmeti, tüm bahşişler (tur liderine ve gezi şoförüne bahşiş toplanmıyor), kaza, ani hastalık ve sağlık sigortası.

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Türk Havayolları ile İstanbul-Berlin-İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti, tüm havalimanı vergileri, vize ücreti, 20 kg’ı aşan fazla bagaj ücreti, öğle ve akşam yemekleri ve yurtdışı çıkış harcı.

Uçak Biletleri
THY’nin önödeme yaptırımlarından dolayı programa uçak biletleri dâhil edilmemiştir. FEST Travel gelen talepler doğrultusuda münferit olarak uçak rezervasyonu yapacaktır. THY’nin şu anki münfertit fiyatları gidiş/dönüş yaklaşık 305 Euro kişi başı. Bu fiyat değişebilir.

Vize
Almanya Konsolosluğu turistik vizelerde şahsen müracaat kabul etmektedir. Bu nedenle tura katılanlar vize müracaatlarını kendileri yapacaktır. FEST Travel vize alımı sırasında yardımcı olacaktır. Gerekli belgeler; 2 fotoğraf (son zamanlarda çekilmiş ve renkli), varsa eski pasaportunuz, pasaport fotokopi Çalışanlar için: Çalıştıkları şirketin antetli kağıdına yazılmış izin dilekçeleri, şirketin vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, sigorta ilk işe giriş bildirgesi, 4 aylık sigorta bordrosu, maaş bordrosu fotokopileri), mali durum bildirir belgeler (tapu, kredi kartı ve hesap cüzdanı fotokopileri), Çalışmayanlar için: Konsolosluğa yazılmış İngiliz veya Almanca vize talep dilekçesi, mali durum bildirir belgeler, Öğrenciler için: Konsolosluğa yazılmış İngiliz veya Almanca vize talep dilekçeleri, durumu bildirir okul belgeleri, ebeveynlerine ait mali durum bildirir belgeler; Emekliler için: Konsolosluğa hitaben İngiliz veya Almanca yazılmış vize talep dilekçesi, mali durum bildirir belgeler ve emekli kartı fotokopileri. Yeşil pasaportlara vize uygulanmamaktadır. Pasaportlarda en az 6 ay geçerlilik süresi aranmaktadır. Vize ücreti 35 €’dur.

* Almanya için FEST vize alımlarında yardımcı olacaktır. Vize için talep edilen belgelerden ve dayatmalardan dolayı lütfen FEST’i suçlamayınız. Bu belgeleri vermeden vize alabileceğini düşünenler vize için kendileri başvurabilirler.

* Pasaportlarınızdaki boş “vize tatbik edilemez” sayfalarının çokluğuna güvenmeyiniz. Bu konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığımızın genelgesini aynen uygulayan kimi konsolosluklar “vize tatbik edilemez” sayfalarına vize vermemektedir.

* İki kişilik odada kalmak isteyip de bir kişi olarak rezervasyon yaptıran müşterilerimizin yanına bir başkası bulunamadığı takdirde tek kişi farkını ödemek ya da geziden vazgeçmek zorunda kalacaklarını üzülerek bildiririz.

* Dış nedenlerden dolayı FEST Travel her zaman programı değiştirme hakkına sahiptir.

Hazırlık Toplantısı
18 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’de FEST Travel merkezinde gezilecek yerler hakkında bilgi verilecek ve geziye ilişkin bilgi notları dağıtılacaktır.

Ödemeler için
Garanti Bankası, Elmadağ Şubesi, 234 -9092104 no.lu FEST Turizm Tic. A.Ş. Euro Hesabı.

* İptal durumunda "FEST Genel Koşulları" geçerlidir (gezi tarihinden 50 gün öncesine kadar iptallerde gezi ücretinin tamamı, 30 gün öncesine kadar olan iptallerde gezi ücretinin % 50'si iade edilir. Daha sonraki iptallerde nedeni ne olursa olsun, iade yapamayacağımızı üzülerek bildiriyoruz). Ayrıca FEST Seyahat Acentası, müşteri ile konsolosluklar arasında bir aracıdır. Konsoloslukların vize vermemesi durumunda, oluşacak zararlardan Acentamız sorumlu değildir. İlk ödemeyi yapanlar gezi programını ve FEST Genel Koşulları’nı kabul etmiş sayılırlar.

Lütfen FEST'e telefonla rezervasyonunuzu kesinleştiriniz.
Web: http://www.festtravel.com
Sanat
Sanat Etkinlikleri Arşivi
Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.