Sanat

Açık Kütüphane

Tarih: 16 Mart 2007 Kaynak: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi


Açık Kütüphane, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nin arşiv ve kütüphanesinin bir bölümünün, yeniden kurgulanarak sergi salonunda bir kamusal programa dönüştürüldüğü bir önerme. Ne tam bir sergi ne de tam bir kütüphaneye benzeyen proje sırasında okumalar, video gösterimleri, tartışmalar ve haftalık kitap küratörlükleri gerçekleştirilecek, mekan sürekli olarak canlı tutulacak.

İzleyicisini, üniformalı güvenlik görevlileriyle, elektronik kapılarla, gözleme araçlarıyla ürkütmemeyi seçen bir kurum olarak Platform, dışarısı ile içeri arasındaki kültürel ve sınıfsal eşiğin abartılı olmamasına, açıldığı günden beri özen gösterdi ve bu özel caddenin kendine özgü modelini sınadı. Yeni proje, kamusal mekanın en önemli simgelerinden biri olan açık kütüphaneyi somutlaştırıyor. İstanbul'da cadde seviyesinde kütüphaneler olmadığı gibi, kütüphaneler akademisyenlerin ziyaret ettikleri yerler gibi algılanagelmiştir. Oysa kamu kütüphaneleri, insanların okudukları, araştırma yaptıkları, kitapların çevresinde vakitlerini geçirdikleri, hayal kurdukları, uyukladıkları, ısındıkları, meraklarını giderikleri yerlerdir. Platform, bu geçici açık kütüphane üzerinden, böyle bir ihtiyacın gerçekliğini ve gerekliliğini de hatırlıyor.

Tasarımı İstanbul merkezli Superpool mimari grubu tarafından gerçekleştirilen Açık Kütüphane'nin kitap rafları ve oturma birimleri superpool'un önerileri doğrultusunda Quinze & Milan tarafından hazırlandı.

Açık Kütüphane; 20 Mart - 16 Haziran
Sanat
Takvim
<<Temmuz 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.