Sanat

Taze bir başlangıç: “Debut”

Tarih: 2 Nisan 2007


Tasarım dünyasının ‘harika çocuğu’ Erkut Terliksiz, bu kez illüstrasyonlarıyla değil, resimleriyle çok konuşulacak. Terliksiz’in resimleri, 12 Nisan–5 Mayıs tarihleri arasında x-ist’in ev sahipliği yapacağı ilk kişisel sergisi “Debut”ta buluşuyor.

Tasarım ve illüstrasyonlarıyla yalnızca Türkiye’de değil, yurtdışında da adından söz ettiren Erkut Terliksiz, bu kez resimleriyle sanat izleyicisinin karşısına çıkıyor. İlk kez 2005 yılında x-ist’in ev sahipliği yaptığı “Kesişme II” sergisinde resimleri ‘görücüye çıkan’ Terliksiz, “Debut” başlıklı ilk kişisel sergisiyle 12 Nisan - 5 Mayıs 2007 tarihleri arasında x-ist’te.
Kaynağını gündelik yaşamdan alan resimlerinde dışavurumcu bir anlayış benimseyen Terliksiz, farklı teknikler ve malzemeler kullanarak yapıtlarını biçimlendiriyor. Zemini ve malzemesi her ne olursa olsun sanatçının yapıtlarında hayat verdiği ‘kahramanlar’, dönüp dolaşıp yeniden hayata karışıyor.

Sıra dışı üslubu ile büyük ilgi uyandıran Erkut Terliksiz, aykırı ve yenilikçi yaklaşımı ile günümüz sanatında şimdiden önemli bir yere sahip. Fatih Kızılgök, Terliksiz’in resimlerini şu sözlerle tanımlıyor: “Bu ilk kişisel sergisindeki yeni resimleri(...), sanatçının köktenci hayal hallerini ve acımasız duygusal dışavurumlara olan ilgisini ortaya koymaya devam etmekteler. Sanatçının ilk dönemlerinden beri işlerindeki “güzellik” olgusu burada izlediğimiz resimlerinde daha rafine ve incelikli bir şekilde varlığını sürdürmekte.

(...)Resim yapma eylemi Erkut için hayatın günlük akışının devamı; tıpkı bir nefeslik havanın ardından daha derin bir soluk almak için bazen kuvvetlice öksürmek gibi... Yalnız, bunu her yapışında, arta kalanlar onun her şeyin en uçarı katili olabilmesini mutlak kılacaktır. Yani tam da resmin bittiğini ve kalbinize dokunduğunu hissettiğiniz anda o, sizin ‘güzel’ olduğunu düşündüğünüz her şeyi renk yamacıklarıyla kaplayarak yapıta saldıracak, yüzündeki imalı sırıtışla yeniden başlayacaktır.”

x-ist
Eytam Cad. Açıkhava Apt. 16/5
Nişantaşı - İstanbul / Türkiye
www.artxist.com

Erkut Terliksiz
Erkut Terliksiz, 1978 yılında Adana’da doğdu. 1996’da Adana Lisesi’ni, 2002’de de Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nü bitirdi. Avrupa ve Amerika’da pek çok işe imza atan ve adından övgüyle söz ettiren Terliksiz, 2002 yılında Kristal Elma ödüllerinde web tasarımı kategorisinde aldığı Mansiyon Ödülü başta olmak üzere ulusal ve uluslararası arenada birçok ödüle değer görüldü. “Debut”, Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Fransa ve Belçika’da illüstrasyonlarıyla birçok karma sergiye katılan Terliksiz’in ilk kişisel resim sergisi.

Sanatçının web sitesi: www.erkutterliksiz.com
Sanat
Takvim
<<Mayıs 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.