Sanat

Uçak yolcuları sponsor oldu, Türkiye'nin 'havadan' fotoğrafları yurtdışına çıkıyor

Tarih: 3 Nisan 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Mustafa Gün
Fotoğraf sanatçısı Alp Alper, gökyüzünden Türkiye'nin doğal ve tarihî güzelliklerini yansıttığı fotoğraflarını nihayet yurtdışında sergileme imkanına kavuştu.

Alper, fotoğraflarıyla Türkiye'nin güzelliklerini havadan göstermeye çalışıyor.

Kişisel çabalarıyla fotoğrafları bir albüm haline getiren ve Atatürk Hava Limanı'nda sergi açan Alper'in fotoğraflarının yurtdışında sergilenmesi için uçak yolcuları sponsor oldu. İlk yurtdışı sergisini Güney Kore'de açacak olan Alper, '40 ülke, 40 Fotoğraf' adlı projesiyle dünya turuna çıkmayı hedefliyor.

Türk Hava Yolları'nda (THY) çalışan fotoğraf sanatçısı Alp Alper, kimi zaman renkli bir balonla, kimi zaman yüksek bir zirveden rüzgâra kanat veren bir paragliding veya bir microlightla, kimi zaman da bir helikopterle 5,5 yılda çektiği birbirinden ilginç fotoğrafları geçtiğimiz yıl "Turkiye from 1000 feet/1000 Feetten Türkiye" adlı kitapta bir araya getirdi. Fotoğraflarının daha geniş kitleler tarafından görülmesi için sergi açmayı planlayan Alper, iki hafta önce TAV Hava Limanları Holding'in de katkısıyla Atatürk Hava Limanı'nda sergi açtı. Yurtdışı organizasyonu için sponsor arayışına giren; fakat herhangi bir devlet kurumundan ya da özel şirketten destek bulamayan Alper'e müjdeli haber Güney Kore'den geldi. Hava limanındaki sergiyi çok beğenen bir yolcu, fotoğrafların mayıs ayında Güney Kore'nin iki büyük kentindeki sanat ve kültür merkezlerine getirilmesini sağlayabileceğini söyledi. Bu teklife çok sevinen Alper, fotoğraflarının internet sitesinde yayınlanmasının ardından birbiri ardına sponsorluk teklifi almaya başladı.

Atatürk Hava Limanı'nda bugün sona erecek fotoğraf sergisi, Ankara Esenboğa Hava Limanı ve İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'na taşınacak. Ardından yurtdışına çıkacak olan fotoğraflar, 1-15 Mayıs'ta Kore'nin 4. büyük şehri olan Suwon'un Belediye Sanat Müzesi'nde, 15-30 Eylül'de ise başkent Seul'deki en büyük gösteri merkezi Se Jong Kültür Merkezi'nde sergilenecek. İnternet sitesinden fotoğraflara ulaşan Toronto'daki bir Türk avukatın desteği ile serginin önümüzdeki aylarda Kanada'ya taşınacağını söyleyen Alp Alper, Amerika'da yaşayan bir Türk vatandaşından da yeni bir sergi açma teklifi geldiğini belirtti.

Türkiye'nin tarihî ve doğal güzelliklerini üçüncü bir boyuttan dünyaya tanıtmayı amaçladığını belirten Alper, "Bu değerler sadece bizim değil, dünyanın mirası." diyor. Alper, doğal güzelliklerin korunması adına atılacak her adımın, çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli hediye olacağına dikkat çekiyor ve ekliyor: "Bu sergiyle dünya mirasının korunması adına bir adım atılmasını da amaçlıyoruz."
Sanat
Takvim
<<Mayıs 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.