Sanat

“Lif Oyunları”

Tarih: 14 Mayıs 2007

Anatolian Fiber Shoes                               Triptycon

Galeri G-Art, 15 Mayıs - 16 Haziran 2007 tarihlerinde uluslararası lif sanatçısına ev sahipliği yapıyor…

Uluslararası tekstil sanatçısı Suhandan Özay Demirkan; son çalışmalarını, Galeri G-Art’da “Lif Oyunları” sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bu sergide uluslararası koleksiyon ve müzelerde yer alan “Anatolian Fiber Shoes – Anadolu Çarıkları” ilk kez kendi coğrafyasında sergileniyor. Ayrıca “Lif Oyunları” adlı yeni koleksiyonda ipek ve kağıt ayakkabı, kaftan - kimono yorumları ve mekan tekstilleri yer alıyor.

Günümüzde plastik sanatlar platformuyla eşdeğerde bir söylem geliştiren Suhandan Özay Demirkan, “Lif Oyunları“ sergisinde; kullanılabilir ve soyut - kavramsal çalışmaların bir arada yer alacağı yeni düzenlemelerine yer veriyor. İpek, kâğıt, keçe ve lif gibi bilinen malzemelerin bileşiminden yeni bireysel yorumlara ulaşan sanatçı, Tekstil Sanatı / Fiber Art’ın, geleneksel tekstil teknik ve malzemelerinin iki boyutlu anlatımını üç boyutlu mekânsal yorumlara dönüştürme sanatında yepyeni olanaklar sunduğunu düşünüyor.

“Heykelsi elemanlardan oluşan 'Lif Oyunları' isimli koleksiyonum, kavramsal deneyimlerimle zenginleşen sanat, mekan ve zaman hakkındaki algı, duygu ve düşüncelerime temelleniyor. Kuşkusuz bu koleksiyon, sanat ve zanaatın ne denli özgür bir yaratıcılık sahnesi oluşturduğunun da kanıtı. “LİF OYUNLARI”, düş ile gerçek, dün ile yarın, gelenek ile modernlik, yerellik ile evrensellik arasında seyreden sanat serüvenimin küçük bir karması.”

Sanatçının yapıtları, Lodz Müzesi / Polonya, Akademie Der Ange Wande Kunste arşivi / Viyana-Avusturya, İstanbul Hilton Oteli ve Türkiye, Mısır, Amerika, İngiltere, Almanya’da resmi ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Çalışmalarına İzmir ve Alaçatı’daki atölyelerinde devam eden Suhandan Özay Demirkan, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Sanatçının Etkinliklerinden
Suhandan Özay Demirkan, son olarak 2006 - 2007 İngiltere - “Shoes: The Agony and the Ectasy 2006 - 2007”, Tyne & Wear Museum, Shipley Gallery, Norwich Castle Museum, İzmir / Türkiye - ”Vision in Textiles 2005”, Krosno / Polonya – II. Linen Cloth Bienale 2004”, Graz / Avusturya – “20. Year ITS International Textile Art Exhibition & Symposium 1998 - 2000 - 2003”, Kherson / Ukrayna – “SCYTHIA IV International Symposium & Exhibition, Textile Art 2002”, Pitttsburg / USA – “17th International Biennial Exhibition of Contemporary Fiberart 2001”, Lodz / Polonya – “10 th İnternational Tapestry Triennale 2001” sergilerinde yer almıştır. Sanatçının yapıtları Lodz Müzesi / Polonya, Akademie Der Ange Wande Kunste arşivi / Viyana - Avusturya, İstanbul Hilton Oteli ve Türkiye, Mısır, Amerika, Almanya’da resmi ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Suhandan Özay Demirkan ayrıca, İngiltere’de düzenlenen “Twisted Thread – The Knitting and Stitching Show”da kişisel sergi açmak üzere davet aldı. Tekstil sanatının dünyadaki en önemli sergi platformu olan ve uluslararası tüm tekstil sanatçıları, kuratör ve sanat eleştirmenlerinin katıldığı bu etkinlik kapsamında gerçekleşecek olan sergileri; 13 - 16 Eylül tarihleri arasında NEC Birmingham’da; 11 - 14 Ekim tarihleri arasında ise Alexandra Palace, Londra’da izleyicilerle buluşacak.

www.suhandanozay.com
Galeri G – art
G – mall, Küçükçiftlik Parkı,
Lunapark Yanı Dolmabahçe
Tel: 0 212 296 08 76
Sanat
Takvim
<<Mayıs 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.