Sanat

Aldous İstanbul‘da

Tarih: 24 Mart 2008


2007’de Artane’de açtığı New York ve Londra temalı serginin ardından Aldous Eveleigh, dikkatini İstanbul üzerinde yoğunlaştırdı. Sanatçı halen İstanbul’un Avrupa kültür kenti ilan edileceği 2010 yılında ortaya çıkacak dev bir enstalasyon için yaptığı çalışmaları sürdürüyor.

Eveleigh’in 11 Nisan - 10 Mayıs 2008 tarihleri arasında Artane’de görülebilecek olan sergisi, film üzerine boya, çizim, baskı, ses ve enstalasyonlardan oluşan çok katmanlı bir sanat çalışması. Sanatçının üzerinde yoğunlaştığı temaları, formları ve dili açığa vuran bir çalışma olarak tanımlanabilecek bu sergi, üç seneyi kapsayan ve bir senesi geride kalan bu çalışmanın ara durağı olarak kabul edilebilir.



Aldous Eveleigh, sürrealizmi, dışavurumculuğu ve rönesans perspektifini bir araya getiren bir sanat anlayışına sahip. Eveleigh’e göre sanatta kullanılan farklı diller aslında aynı şeyi söyler; bizler zihnimizden ne geçiyorsa onu görür, zaten bildiğimiz şeyleri yeniden tespit ederiz. Sanatçı, çeşitlilikten türeyen farkındalığın İstanbul temasına çok iyi uyduğu kanısındadır.

Aldous Eveleigh geceleri ve gündüzleri İstanbul’un çeşitli mahallelerini yürüyerek dolaşmakta, şehrin karakterini, nabzını ve ritmini bulmaya çalışır. Bu yürüyüşlerde en önem verdiği şey, bakışlarının odaklandığı her yerde durmak, ilgisini çeken bir hareketi, rengi ya da biçimi resmetmektir. Bu açıdan Eveleigh, yazarların ve sanatçıların oluşturduğu bir geleneğin takipçisidir.



1951’de Folkestone’da doğan Aldous Eveleigh, çalışmalarını Londra’da sürdürüyor. Middlesex Üniversitesi’nde resim ve çizim dersleri veren Eveleigh, tiyatro ve opera prodüksiyonlari tasarımlarını yapmış, Avustralya, ABD ve Avrupa’da birçok kişisel sergi açmıştır.
Sanat
Takvim
<<Haziran 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.