Sanat

İstanbul, dev ayakkabı heykellerini bekliyor

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: CNN Türk
Sanatçıların ''Shoe-Art İstanbul 2008'' kapsamında tasarlayacağı dev ayakkabı heykelleri, 1 Eylül'den itibaren İstanbul sokaklarını süsleyecek.

Serginin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sinema Pazarlama Reklamcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş (SİNPA) ortaklarından Ayşe Zorlu, Türkiye'nin önemli sanatçı ve tasarımcıları tarafından tasarlanan dev ayakkabı heykellerinin, 1 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında Hotiç'in ana sponsorluğunda İstanbul sokaklarında sergileneceğini söyledi.

Zorlu, İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek serginin, dünyanın önemli açık hava sergilerinden biri olmaya aday olduğunu ifade ederek, dev ayakkabı heykellerinin İstanbul sokaklarında sanatı ve yaratıcılığı, eğlenceli ve dinamik bir şekilde bir araya getireceğini kaydetti.

"Sanat ayaklanıyor" sloganıyla dev ayakkabıların şehrin en canlı ve seçkin noktalarında sergileneceğini belirten Zorlu, sponsor firmalara, dev ayakkabı heykelleriyle halkla buluşma olanağı veren sergi kapsamında 150'ye yakın ayakkabı heykelinin sergilenmesinin hedeflendiğini anlattı.

Stiletto ve spor ayakkabı olmak üzere iki farklı model ayakkabılar dışında 10 motosiklet ayakkabının da sergi süresince İstanbul sokaklarında dolaşmasıyla sponsor markaların tanıtımlarının pekiştirileceğini dile getiren Zorlu, açık hava sergisinde aralarında Ertuğrul Ateş, Bahar Korçan, İsmail Acar, Arzu Kaprol ve İdil Terzi'ninde bulunduğu sanatçılar ve tasarımcıların dev ayakkabı heykellerine kendi renk ve bakış açılarıyla hayat vereceğini söyledi.

Shoe-Art'ın, Türk markalarının tanınmasını ve itibar kazanmasını desteklerken, aynı zamanda sosyal sorumluluk duygusunu da aşılayan bir etkinlik olduğunu dile getiren Zorlu, sergi sonunda dev ayakkabıların müzayedede satılacağını, elde edilecek gelirin de TEMA ve Türk Kalp Vakfı'na bağışlanacağını bildirdi.

Tanıtım toplantısına, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hotiç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hotiç, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gürses, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın ve sanatçı Ertuğrul Ateş de katıldı.
Sanat
Takvim
<<Kasım 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.