Sanat

Barış Sarıbaş'ın "Kağıt İşler"i

Tarih: 8 Eylül 2008


Kare Sanat Galerisi, 20 Eylül - 12 Ekim 2008 tarihleri arasında genç ressam Barış Sarıbaş'ın "Kağıt İşler" isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sarıbaş'ın sergisi hakkında Kare Sanat Galerisi Yöneticisi Fatma Saka şunları söylüyor: "Barış Sarıbaş, son yıllarda kendi kuşağı arasından sıyrılıp hızla öne çıkan genç sanatçılarımızdan birisi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hüsamettin Koçan Atölyesinden mezun olan sanatçı başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere önemli galerilerde sergiler açtı, çeşitli resim yarışmalarında ödüller kazandı, daha şimdiden yurtiçi ve yurtdışı seçkin koleksiyonlarda yer aldı.



Sanatçının bu sergide izleyeceğiniz yapıtları, onun 2000’li yılların başında gerçekleştirdiği ve benim çok beğenerek alıp Kare Sanat Galerisi koleksiyonuna kazandırdığım 25 adet karton üzerine kömür ve kurşunkalem ile diğer farklı malzemeler kullanarak yapmış olduğu çok özel işlerden oluşuyor.

Bu çalışmaların sanatçının daha sonraki yıllarda gerçekleştireceği ve ilgili kamuoyu tarafından ilgiyle izlenen üst gerçekçi peyzajlarının başlangıcı gibi görünseler de kendi içlerinde oldukça şaşırtıcı, gizemli, kendine özgü imgeler ve çizgiler taşıyan, özgün işler oldukları kanısındayım.



Barış’ın o güçlü devingen enerjisini içinde barındıran bu siyah-beyaz resimlerin alışılmadık bir spontanlığa sahip olduklarını ve günümüz Türk sanatı içerisinde çok özgün bir yeri olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de Kare Sanat Galerisi koleksiyonunda yer alan ve sanat çevresi tarafından pek bilinmeyen bu sürpriz çalışmaları ilgili kamuoyu ile özellikle paylaşmak istedik."
Sanat
Takvim
<<Kasım 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.