Sanat

Serkan Özkaya Boots Contemporary Art Space'te

Tarih: 29 Eylül 2008
Sanatçı Serkan Özkaya yeni calışması "Ani Esinti" ile, St. Louis'deki Boots Art Space'te yer alıyor.

"Ani Esinti" için sadece dosya kağıdı, ince iplik ve yapıştırıcı kullanan Özkaya, fikrini "çok ucuza çok büyük ve görkemli bir yerleştirme yapmak" olarak özetliyor. Ani bir esinti ile uçuşan kağıtların havada donması olarak da görülebilecek eser 19 Eylül - 31 Ekim 2008 tarihleri arasında izlenebilir.

Evrim Altuğ'ya göre "Serkan Özkaya’nın sanatı - belki kendisinin de onaylayabileceği bir tekinsiz girişle - hayatın ürettiği kimi durumların, farklı yönlerden eleştirisi ile, durumlar üzerinden, kavramların yeniden algılanabilirliği ve üretilebilirliği üzerinedir. Özkaya’nın üretim ve algısında bir bakıma Guy Debord’un da içinde yer aldığı, başını çektiği Situasyonist hareketin, Gösteri Toplumu eleştirisinin aktivist duygusu olduğu sezinlenebilir. Her nevi obje ve özneye dair çoğaltılabilirlik, biriciklik, fikri ve maddi mülkiyete müdahale hakkı ve espri anlayışı, Özkaya işlerinin kimyasında önemli, nitelik kaynağı elementler olarak dikkati çeker. Sanat tarihini yeniden yazmak yanlışına düşmez Özkaya. Aksine, ister sanatsal, isterse gündelik tarih olsun, temas kurduğu her türlü soyut ve somut iktidar düzenini, sözgelimi basılı olanı, kayıtlı olanı, hesaplanılabilir olanı ve elbette biricik olanı, iradi bir asilikle reddedip kendi öznel kurgusu içinde redakte eder. Bu açıdan, Özkaya’nın işleri sanki her yöne vize almış, milliyetsiz Dünya turistleri gibidir. ... Özkaya’nın ürettiği sanat, bir bakıma toplumsalın ürettiği anlamın yeniden, özne tarafından, sanat ‘an’ı ve ‘obje’si, ya da sürecin kendisi ile ‘hack’lenmesiyle de tarif edilebilir. Özkaya’nın ana duyarlı işleri, bireysel alanın, kamusal alana başkaldırısının en net çabaları olarak okunmayı bekleyen gündelik delillerdir."
Sanat
Takvim
<<Eylül 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.