Sanat

İlhan Koman'ın Hulda'sı İstanbul'da

Tarih: 8 Eylül 2010 Kaynak: Zaman
Türk heykel sanatının ustalarından İlhan Koman'ın yaşadığı ve çalıştığı tarihi gemi Hulda, Stockholm'de başlayan etkinliklerin ardından çıktığı uzun yolculuğun son durağı olan İstanbul'a geliyor.

Plato Sanat'ta 22 Eylül'de açılacak olan İlhan Koman: Hulda Festivali, Sanata ve Bilime Yolculuk sergisi, Hulda'nın yolculuk fotoğraf ve videolarından, Koman'ın Anafor ve Derviş gibi bilinen 10 orijinal eseri ve genç sanatçı Candaş Şişman'ın İlhan Koman'a ithafen ürettiği video çalışmasından oluşuyor. Hulda'nın yolculuk öyküsünü anlatan fotoğraf ve videolar Hulda'nın uğradığı Stockholm, Amsterdam, Anvers, Bordo, Lizbon, Barcelona, Napoli, Malta, Selanik, İstanbul şehirlerinden kareler taşıyor. Sergi aynı zamanda Hulda Festivali'nin (www.huldafestival.org) ve İstanbul'daki etkinliklerin son etabını oluşturuyor.

Küratörlüğünü Yıldırım Arıcı'nın yaptığı sergi, İlhan Koman eserlerini dijital ortamda, Koman'ın anısına yorumlayan Candaş Şişman'ın videosuna da yer vererek genç kuşak sanatçılarla İlhan Koman arasında bir köprü kurma misyonunu da üstleniyor. Candaş Şişman'ın; Koman'ın Pi, Moebius, Anafor ve Umacı adlı eserlerinden esinlenerek ürettiği videosu yine kendisinin Koman heykellerinin malzemelerinden yola çıkarak hazırladığı bir ses tasarımına da sahip. Sergiye Plato Meslek Yüksekokulu'nun yayınlayacağı bir kitap da eşlik ediyor. Kitap, Çetin Kanra, Aykut Köksal, Abidin Dino, Ferit Edgü, Burcu Beşlioğlu'nun metinlerinden ve Oktay Rıfat'ın bir şiirinden oluşuyor. Sergi, ücretsiz gezilebilecek. (www.plato.edu.tr)

Sanat
Takvim
<<Nisan 2020>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Sanat Haberleri Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.