Köşe Yazısı

Levent Şentürk

“Neden Hiç Büyük Kadın Mimar Yok?”27 Haziran 2008
'Neden hiç büyük kadın sanatçı yok?' gibi basit bir soruyu layıkıyla yanıtlarsak, zincirleme bir tepkime yaratarak kabul edilegelmiş varsayımların ötesine geçmekle kalmaz, tarihi, sosyal bilimleri, hatta psikolojiyi ve edebiyatı da kucaklayabilir...
“Hrant Dink’in Arkadaşları”17 Ocak 2008
Bu yazı, 19 Ocak 2007 günü katledilen Hrant Dink için düzenlenen cenaze törenine dair bir tanıklığı konu ediniyor. 24 Ocak 2007 tarihinde yazıldı ve yayınlanmadı.
Eril Kenti Görmek ya da Görmemek: Eskişehir’i Yeniden Keşfetmek5 Ekim 2007
Bir köpek bir adamı ısırdığında haber olamadığı, tersine adam köpeği ısırdığında haber olabildiği içindir ki, şimdi yine bir mimarlık okulundan...
Dozerin Rüyaları27 Nisan 2007
Büyük Güzelleştirici Aktör olmak isteyen emlakçıların yeni medyatik ikamecilik rüyaları bir süredir bir TV şovu olarak vücut buluyor. Görmeye alıştırıldığımız diğer bütün mutçu ya da faydacı akıl ürünü programlar gibi, unsurları şu üç soruyla düşünülmüş gibi görünüyor...
Mimarlık Eğitimi, Muhafazakârlık ve Düşünce Özgürlüğü15 Şubat 2007
Bu yazı, 30 Ekim 2005 tarihinde, bir Cumhuriyet Bayramı’nın gecesinde yazıldı. Şimdi yayınlanmasının nedeni, gerekçelerinin güncelliğini sürdürmesidir. Durum değişmek yerine daha da dayanılmaz bir hal almıştır.
Marilyn Frye, Kuş Kafesi ve Mimarlık4 Kasım 2005
Marilyn Frye*’nin Türkçe’ye “Baskı” ya da “Zulüm” olarak da çevrilebilecek kitabının giriş bölümünü Blackwell Philosophy Anthologies’in 2005 tarihli Feminist Theory kitabından okudum.
Vinçlere Ne Oldu?22 Temmuz 2005
“Kongre Vadisine dev vinçler Temmuz 2005’de yapılacak Dünya Mimarlık Kongresi için düzenlenen yarışma sonuçlandı. Genç mimar Fatih Erduman’ın tasarladığı vinçler, Kongre Vadisi’ndeki dinamizmi ve işlevselliği artıracak” Radikal Gazetesi, 6 Eylül 2004.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.