Köşe Yazısı

Arman Akdoğan

Onlar ya da Bizler 0226 Kasım 2006
Bu yazıyı hazırlarken Arkitera’nın ARKİMEET konferansına davet edilen “19” mimarın hangi ülkelerden geldiklerine kısaca bir göz attım. Davet edilen mimarlardan 7’si Hollanda’lı, diğer 10 mimar çeşitli Avrupa Birliği ülkelerinden. Geriye kalan 2 mimardan biri Meksika’lı diğeri ise “Daniel Libeskind” Polonya göçmeni Amerika’lı. Bu ufak istatistik mimarlıkta Hollanda’ya ve diğer Avrupa ülkelerine olan ilginin bir göstergesi. Subjektif gözlemim, Hollanda’nın başarılarına artan merakın sadece Türkiye mimarlarına özgü değil, diğer ülkelerin mimarlarının da ilgisini çektiğidir.
Onlar ya da Bizler 0119 Mayıs 2006
Hiç düşündünüz mü? 15 yıl sonra, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne adımını attığı, batıya açılan bütün sınırlarının kaybolduğu ve mesleğini icra eden her ferdin özgürce Avrupa Birliği’nin hangi ülkesinde isterse çalışmaya başlayacağı bir ortamda Türkiye’de mimarlığın meslek olarak nasıl bir dönüşüme uğrayacağını?
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.