Köşe Yazısı

Figen Gül

Sanal Ortamda Tasarım Eğitimi2 Eylül 2009
Son on senedir, tasarım eğitiminde sanal ortamın kullanılması giderek yaygınlaşıyor. İki ayrı uluslararası takım çalışmasına stüdyo yöneticisi olarak katıldım.
Dijital Medya, Teknoloji, Mimaride Yeni Arayışlar21 Ağustos 2008
Dijital medyanın yaşadığımız fiziki çevre ile bütünleştiği uygulamaların artması ile yaşadığımız mekanlar sadece barındığımız, çalıştığımız veya eğlendiğimiz kapalı korunaklar olmanın ötesinde, aynı zamanda bizlere ait bilgiyi hafızasında depolayan, gerektiğinde sunan, yaşamı kolaylaştırıcı ve renklendirici arayüzler haline geliyorlar.
Biomimicry, Yeni Bir Mimarlık Tarzı mı?8 Haziran 2007
Son on - onbeş yıldır, sürdürülebilir kalkınma veya tasarım, yeşil tasarım ve son yıllarda da, "insanoğlunun sorunlarına doğadan esinlenerek yaratıcı çözümler bulmak" (Noon, 2004) olarak tanımlanabilecek, biomimicry kavramları, mimaride uygulanır olmuştur.
Sidney Mimarlığı Üzerine8 Haziran 2006
‘Dünyanın öbür ucundaki’ bu şehir pek çok bakımdan İstanbul’a benziyor aslında. Örneğin, su ile içiçe olması, (kısa tarihine rağmen) eski binaların varlığı, sürekli artan nüfusu ve kozmopolit yaşam biçimi ile tanıdık geliyor.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.