Köşe Yazısı

Ebru Ersöz

Ümraniye'deki Ofis Piyasası Gelişim Sürecini Hatırlama... 13 Ağustos 2010
Ofis talebinin yoğunlaştığı ve talebin devam edeceğini düşündüğüm Ümraniye bugünlerine nasıl geldi? Yakın tarihe şöyle bir bakmak ve bölge gelişimini hızlandıran unsurları sizler için değerlendirmek istedim.
Ofis Binalarındaki Gizli Maliyetler29 Nisan 2010
Ofis binalarıyla ilgili değerlendirme yaparken hep birim kira rakamları üzerinden konuşuluyor. Bu rakamlar binaların kıyaslamasında çok önemli, ancak bilinçli bir kullanıcı için kira rakamı tek başına bir anlam ifade etmiyor.
Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki Ofis Alanlarının İstanbul Ofis Stoğuna Etkisi21 Ekim 2008
Çeşitli platformlarda sıklıkla tartıştığımız “Kartal Kentsel Dönüşüm” projesi, herkesin kafasında birçok soru oluşturuyor ve tartışmalar uzayıp gidiyor. İstanbul’u bir dünya merkezi haline getirebilmemiz için, kamusal alanlarla desteklenen, kolay erişebilirliğe sahip, altyapısal sorunların yaşanmayacağı bölgelerin seçilmesi ve buralarda inşa edilecek nitelikli binaların kullanıcıya sunulması gerekiyor.
İstanbul’un Yeni Ofis Bölgeleri İhtiyacı3 Nisan 2008
Türkiye’nin ekonomik kalbi olan İstanbul, stratejik konumuyla Avrupa ve Ortadoğu’daki faaliyet gösteren şirketlerin yönetim ofislerini kurabilmesine de imkân sağlıyor. Bu nedenle dünyanın önemli iş merkezi şehirlerinden biri olmaya aday konumda.
İstanbul MİA İçerisinde Levent Zincirlikuyu Esentepe Hattının Durumu21 Eylül 2007
Uluslararası standartlar çerçevesinde ofis bölgelerini incelerken Merkezi İş Alanı (MİA) ve Merkezi İş Alanı dışı (MİA dışı) olmak üzere sınıflandırmaya gidilmektedir.
İstanbul’da Yer Alan “A” Sınıfı Ofis Binaları4 Mayıs 2007
İstanbul “A” sınıfı ofis piyasası halen yeni gelişmekte olan bir pazar durumundadır. Şu an ne kadar başlarda olduğumuzu çok basit bir örnekle anlatmak mümkündür. Amerika’nın ilk gökdelenin 1885 yılında Chicago’da inşa edilmiş olmasına karşın İstanbul’daki ilk gökdelen 1980 yılında inşa edilmiştir.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.