Köşe Yazısı

2006 Yılı Köşe Yazıları

Toplam 49 köşe yazısı 3 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. yazıdan 49. yazıya kadar olanlar gösterilmektedir.
Hakan Tüzün ŞengünModernlik de_ne ?Hakan Tüzün Şengün, 2 Mart 2006
Aklımdaki sorularla ilgili kafa açıcı bazı cevapları genellikle o durumun çok dışından gelme içeriklere borçlu olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Kimi zaman Dubuffet sergisinde bir çocuğun annesine sorduğu < güzel mi bu ? > sorusu kimi zaman da sabaha karşı bir Freud belgeseli sayesinde günün en önemli dersini aldığım oldu.
Erbatur ÇavuşoğluMc-Tasarım ve Robot YasalarıErbatur Çavuşoğlu, 23 Şubat 2006
“Mesleğini severek yapmalısın, mesleğini para kazanmak için yapmak zorunda kalırsan mesleğine ihanet etmek zorunda kalırsın” demişti babam mesleğimi seçmek üzereyken. Anlamamış, ama saygıyla karışık bir içgüdüyle sözünü dinlemiştim. Haklıydı.
Nilüfer KozikoğluEtikNilüfer Kozikoğlu, 16 Şubat 2006
Eğer “etik”, bir sistemin gerçekleştikten sonra kalıcı olmaya ve genişlemeye meyli olarak tanımlanabilseydi kapitalizmi hırsın etiği olarak örnek verebilirdik; mimarlıkta da belli bir tarzın sürekliliğini ve kalitesini sağlayan da onun etiği diyebilirdik.
Şükrü Aykutlu“İnsanoğlu Harikalar Diyarında!.” Ya mimarlar?..Şükrü Aykutlu, 9 Şubat 2006
Geçenlerde bir haber.. Sabah kahvemi keyifle içerken kafamı allak bullak eden o gazete haberi günlerce meşgul etti beni. Bazen birşeye takıldınız mı üstüne kaç kahve de içseniz kolay kolay dönemezsiniz ya o güzel, huzurlu, rölanti halinize.. İşte gene öyle bir takılmak.
Gürhan TümerMimarca Değinmeler 1Gürhan Tümer, 2 Şubat 2006
Gecenin geç bir saatinde, kitaplığımı karıştırırken çıktı karşıma. “Dulkadırlı Beyliği Mimarlığı” idi adı. Yard. Doç. Dr. Hamza Gündoğdu tarafından kaleme alınmış; 1986 yılında. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 15000 adet basılmış.
Korhan GümüşAyak Altında DolaşmakKorhan Gümüş, 26 Ocak 2006
Hadi bakalım kolaysa, çıkın işin içinden: Sağlık hizmetleri iyi yönetilemiyor. Özel sektör yapsın. Eğitim hizmetleri iyi yönetilemiyor. Özel sektöre bırakılsın. Ulaşım hizmetleri iyi yönetilemiyor... Şimdi geldik hassas bir konuya: Müzeler iyi yönetilemiyor.
Ferhan YürekliPicasso: Yeniden Mimarlık İçin Bir ÜmitFerhan Yürekli, 19 Ocak 2006
Bir zamanlar aristokrasi, din ve yönetici (hükümdar) sınıflar gibi ortak özellikleri çalışmamak olan sınıflar, başka bir deyişle kapitali elinde tutanlar, mimarlığı sömürdükleri köylülere karşı statü sağlamak için kullanıyorlardı. Bu da doğal olarak uslup mimarileri ile sonuçlanıyordu.
Ömer Kanıpakİstanbul’u hayaller yönetiyor!Ömer Kanıpak, 16 Ocak 2006
Gazetelerde ve onların yansıması olarak Arkitera.com’dan takip ettiğiniz kadarı ile İstanbul’un “mega” sınırını da aşmış bir takım imar faaliyetlerine gebe olduğunu öğreniyoruz. Bunların hepsinin gerçekleşme ihtimalinin çok düşük olduğunu da dikkate alarak, sadece bir ikisinin bile hayatımıza girmesi ile İstanbul’da yaşayan insanları oldukça fazla etkileyeceği aşikar.
Erbatur ÇavuşoğluYeni Hegemonik Rejimler ve Takiyyeci PlanlamaErbatur Çavuşoğlu, 5 Ocak 2006
Literatürde benzerine rastlayamadığımız bir şehircilik anlayışına tanık oluyoruz, bir yanıyla özgün bir model olan bu yaklaşımı belki de en iyi anlatan sıfat ise takiyyecilik… İlginç bir biçimde bu tam da çağımızda öne çıkan yeni hegemonik rejimlerin doğasına uygun bir yaklaşım.
Toplam 49 köşe yazısı 3 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 41. yazıdan 49. yazıya kadar olanlar gösterilmektedir.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız