Yarışma Projeleri

Kartal ve Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projeleri

Tarih: Nisan 2006
MVRDV

Planda göl ile deniz bir kanal ile birbirine bağlanıyor. Tuzlu suyun göle girmesi ile gölün de temizliği öneriliyor. Projede çok büyük bir marina yer alıyor. Plaj ve su parkı olacak. Göl kıyısında yeşil bir kuşak oluşturuluyor. Plajda bir otel önerilirken, raylı sistem istasyonlarına yakın alanda konferans ve kültür merkezi öneriliyor. Spor alanlarının yanı sıra küçük oteller, özel konut projeleri, müze ve sanat galerileri teklif ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilen Uluslararası Değerlendirme Kurulu’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Ağa Han Mimarlık Ödülü Genel Sekreteri Süha Özkan, İMP Yöneticisi Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, New York City College’in Kentsel Tasarım Fakültesi Dekanı Amerikalı Prof. Michael Sorkin, Bangkok’tan Kentsel Tasarımcı Ünlü Taylandlı Mimar Dr. Sumet Jumsai, Barselona’dan Kentsel Tasarımcı İspanyol Mimar Elias Torres Tur ve Yıldız Teknik Üniversitesi Emeritus Profesörü Prof. Dr. Necati İnceoğlu yer alıyor.

İmaj Galerisi
Kartal ve Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projeleri
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Kartal ve Küçükçekmece Kentsel Dönüşüm Projeleri
Yarışma Projeleri Arşivi
Dönem içinde yayınlanan projelerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz proje başlığını listeden seçiniz.