Etkinlikler

Konut ve Yapı Sektöründe Kentsel Sosyal Sorumluluk Konferansı

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 22 Mayıs 2008
Etkinlik Başlangıç - Bitiş Saati: 09:30 - 18:30
Yer: Grand Cevahir Hotel, Şişli - İstanbul
İletişim
E-posta: [email protected]...
Web Sitesi: www.altinanahtarkonfera...

Altın Anahtar Dergisi, 22 Mayıs 2008 tarihinde ULI Türkiye ve İNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği), ÇEDBİK (Çevre Dostu Binalar Derneği) , TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği), TSD (Türkiye Sakatlar Derneği) ve Temiz Dünya Ekoloji Derneği tarafından desteklenen “Kentsel Sosyal Sorumluluk Konferansı” adlı bir etkinlik düzenliyor. Konferansın teması ise “İnsana ve Çevreye Saygılı Kentleşme.”

Konferansın birinci oturumunda “Sürdürülebilir Kentleşme ve Çevre Dostu Yapılar” başlığı altında sektöre çevre dostu yapılar konusunda son bilgiler aktarılacak. Çevrenin korunmasının hayati önem taşıdığı günümüzde her sektör gibi konut ve yapı sektörün de üzerine düşen önemli sorumlulukları var. Yapıların ekolojik dengeye saygılı olmaları her geçen gün gün daha önem kazanmakta. Bu anlayışla sektör bundan böyle çevreye dost binalar inşa etme çabasında. Bu konferansta konusunda uzman akademisyenler ve uygulamacılar "Çevreye dost yapılar nasıl olması gerekiyor?”, “Bu konuda neler yapılması gerekiyor ve yeniliker nelerdir?” sorularının yanıtlarını katılımcılara aktaracak.

Kentleşme sürecinde olan birçok şehrimizde geliştirilen projelerin “yüzü geleceğe dönük, insana ve çevreye saygılı yapılar” olması gerektiğine dikkat çekilecek ve yöntemler tartışılacak. Katılımcılar bu konferansı izlediklerini belirten bir sertifika alacaklardır. Ayrıca Keynote bölümünde "Arcosanti" ekolojik kentin sunumunu yapacak olan Mr. Roger Tomalty ile üniversitelerle ortaklaşa geliştirilecek bir “workshop” çalışması düzenlenecek.

İkinci oturumda ise “Yapılardaki Fiziksel Engelleri Birlikte Kaldıralım” başlığı altında yapılardaki fiziksel engeller irdelenecek.

Öncelikli olarak “her birey bir gün fiziksel engelli olabilir” sloganı ile üretilen mekanların yaşamın her evresinde içinde yaşayan insanlara hizmet edebilmesi gerektiğini ve yapıların insanların hayata ulaşmalarına engel olmamasının sağlanması için bilinç oluşturmak amaçlanmış.

Mevcut yapıların yaşamsal önemi olan bu konuda birçok eksiklikleri olduğu da yine bilinen bir gerçek. Konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak görsel ve sözlü sunumlarla konuya dikkatleri çekmek ve sektörde proje geliştirmekte olan yatırımcı, mimar, mühendis ve kurum temsilcilerinin bu konuda bilinç kazanmaları hedefleniyor.

Program
09:30 - 10:15: Açılış Konuşmaları
Kadir Topbaş (İBB Başkanı)
Haluk Sur (ULI Türkiye Başkanı)
Serdar Bilgili (“Engelleri Birlikte Aşalım" Fotoğraf Sergisi)
Yaşar Aşçıoğlu (İNDER Başkanı)
10:15 - 10:30: Çay - Kahve Molası
10:30 - 11:15: Keynote "Arcosanti"
Roger Tomalty (Mimar)

1. Oturum
11:15 - 12:45: Sürdürülebilir Kentleşme ve Çevre Dostu Yapılar
Ömer Madra (Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni)
Prof.Dr. Zerrin Yılmaz (İTÜ Mimarlık Fak.)
Prof.Dr. Gül Koçlar Oral (İTÜ Mimarlık Fak.)
Doç.Dr. Alpin Yener (İTÜ Mimarlık Fak.)
Yard.Doç.Dr. Mehmet Bengü Uluengin (Bahçeşehir Üni. Öğretim Üyesi)
Dr. Duygu Erten (Çevre Dostu Binalar Derneği - ÇEDBİK Başk. Yard.)
Av. Ömer Aykul (İstanbul Barosu Çevre Hukuku Kom. Başk.)

12:45 - 14:00: Öğle Yemeği

2. Oturum
14:00 - 16:00: Yapılardaki Fiziksel Engelleri Birlikte Kaldıralım
Prof.Dr. Ali Seyyar (Başbakanlık Özürlüler Dairesi Danışmanı)
Şükrü Boyraz (Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı)
Prof.Dr. Fatih Pakdil (Yeditepe Üni. Mimarlık Fak. Dekanı)
Süleyman Akbulut (TOFD Genel Başkan Yardımcısı)
Ercan Tutal (AYDER Başkanı)
Cenk Çakıl (İç Mimarlar Odası Başkanı)
Av. Güler Polat (İstanbul Barosu Engelliler Kom. Başk.)

16:00 - 16:30: Çay - Kahve Arası

3. Oturum
16:30 - 18:30:
Kentsel Sosyal Sorumluluk ve Gayrimenkul Sektörü
Bu bölümde; gayrimenkul sektörünün üzerine düşen sosyal sorumlulukları tartışmak ve bugüne kadar yapılan uygulamalardan söz etmek üzere sektör firmalarından yöneticilerin sunumları yer alacak. 21. Yüzyılın yapılarının inşa edildiği günümüzde, çağdaşlığın ölçüsünün tüm bireylerin bu yapılara ve hayata kolayca ulaşabilmesi olduğu gerçeğinin vurgulanacağı ve güncel uygulamalardan örnekler sunulacağı bir tartışma ortamı sağlanması planlanıyor.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.