Etkinlikler

Taşınmaz Değerleme Günleri 2009

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 20 - 21 Kasım 2009
Yer: Salit Halim Paşa Yalısı / İstanbul
İletişim
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: www.hkmo.org.tr/


TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin, taşınmaz değerleme alanında bugüne değin yapılan çalışmaları değerlendirmek, yapılamayanları ortaya koymak, yapılması gerekenleri tanımlamak, bir yol haritası, bir strateji belirlemek, görev tanımlarına ve eylem planlarına ulaşmak amacıyla organize ettiği "Taşınmaz Değerleme Günleri 2009" 20-21 Kasım tarihinde Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenecek.

Etkinliğin amaçları şu şekilde sıralanmaktadır: Taşınmaz değerleme, yalnızca, şu anda piyasadaki değerleme şirketlerince bankalara yapılan işler veya SPK genelgelerine dayalı olarak şirketlere yönelik yapılan değerlemeler olarak algılanmamalıdır. Taşınmaz değerleme kavramı bir bütün olarak değerlendirilmeli, konu tüm yönleriyle tartışılmalıdır. Bu etkinlikle, yapılan tartışmalar, saptamalar ve öneriler ışığında, taşınmaz değerlemesinin kamu yararına, doğru, bağımsız, nesnel ve nitelikli olarak nasıl yapılması gerektiğinin ortaya konulması amaçlanmaktadır. Etkinliğin amaçlarından bir diğeri de, bilimsel sunumların, değerlemeye yönelik açılımların dışında, değerlemeye yön verecek ekonomik, sosyal sorunların yanı sıra bu alanda çalışan meslektaşlarımızın örgütlenme sorunlarının da ele alınarak, çözüm yollarının araştırılmasıdır.

Taşınmaz değerleme alanında yapılan çalışmalar konusunda ülkemiz daha işin başındadır. Olası dağınıklıklara yol açılmadan, yanlış yollara girilmeden, geri dönüşü olmayan süreçler başlamadan doğruların ortaya konulması gerekmektedir. Türkiye taşınmaz değerleme alanında kendi modelini üretmelidir. Ancak bunun için uluslararası deneyimlerden yararlanmalıdır. Etkinlik, bu sürece katkı sağlayacak önemli bir platform olarak tasarlanmaktadır.

Ekte bilginize sunulan afiş ve programdan da incelenebileceği üzere Taşınmaz Değerleme Günleri 2009'da 6 adet oturum ve sektördeki sorunların masaya yatırılacağı bir forum planlanmıştır. Değerleme firmalarından, değerleme yazılım şirketlerine, kamu kurumlarından, Yargıtay'a, değerlemeyle ilgili derneklerden, ilgili meslek odalarına, Türkiye'deki üniversitelerden, yabancı akademisyenlere, SPK'dan, bankalara kadar konunun tüm taraflarının bir araya geldiği bir platform oluşturulmuştur.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi etkinliğin düzenlenmesi için yaklaşık bir yılı aşkın süredir,10 kişilik düzenleme kurulu ile çalışmalarını sürdürmüştür. Konuyla ilgili 30 kurum ziyaret edilmiş, 250 kurum ve şirket ile yazışmalar yapılmıştır. Organizasyona bir çok disiplinden yoğun ilginin olması konunun ne kadar önem taşıdığını ortaya koymaktadır.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.