Etkinlikler

EKODesign 2010

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 14 Nisan 2010
Etkinlik Başlangıç - Bitiş Saati: 09:00 - 17:15
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi
İletişim
Web Sitesi: www.ekodesignkonferansi...


14 Nisan 2010'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek EKODesign 2010 Konferansı'nda; kentsel planlama, mimarlık, yapı malzemesi, gayrimenkul sektörü, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu/yerel yönetimlerin yerli - yabancı liderleri yapı sektöründe "Yeşil"i konuşacak. Yapı-Endüstri Merkezi'nin küresel ısınmanın etkisiyle yaşamlarımızın geri dönüşsüz biçimde değişme olasılığına ve mimarlık alanındaki ekolojik uygulamalara dikkat çekmek; mimarlıkta ekolojik uygulamalar ve sürdürülebilirliği ön planda tutan güncel projeleri tartışarak yasal düzenlemelerin önünü açmak, Türkiye mimarlık ortamında ekolojik yaklaşımlara yönelik duyarlılık oluşturmak ve kitlesel farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği EKODesign 2010 Konferansı'nı ÇEDBİK, GYODER ve ULI Türkiye'nin katkılarıyla düzenliyor.

Konferans kapsamında, deneysel Hypergreen kulesinin tasarımcısı dünyaca ünlü Fransız mimar Jacques Ferrier, 30 yılı aşkın süredir sürdürülebilir mimarlık alanında çalışan ve özellikle eğitim yapılarının sürdürülebilir tasarımı konusunda uzman İngiliz mimar Peter Clegg ve kurduğu Londra merkezli BDSP Çevre Mühendisliği firması ile yaratıcı ve sürdürülebilir yapı çözümlerine imza atan İngiliz strüktür mühendisi Klaus Bode yeşil binaların dünyadaki tasarım ve uygulamaları konusundaki deneyimlerini aktaracaklar. Konferansta ayrıca dünya gündeminde yer alan uzman isimler kentsel ölçek, yapı ve planlama, endüstriyel tasarım, gayrimenkul ve gayrimenkul geliştirme konularını tartışacaklar. EKODesign 2010 Konferansı, Türkiye ve dünyadan önemli mimar, mühendis, tasarımcı ve finansçıların yanı sıra Türkiye'nin yeşil binalar konusunda vizyonunu belirleyen kurumların temsilcilerini de konuşmacı olarak ağırlayacak. Konferans konuşmacıları, konuşma içerikleri ve etkinlik programı ile ilgili gelişmeler www.ekodesignkonferansi.com adresinden takip edilebilir.

Yapı-Endüstri Merkezi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği EKODesign Konferansları'yla, ülkemizde az sayıda olan "Yeşil Bina" uygulamalarının artmasını; kentlerin, bölgelerin, binaların tasarımında ekolojik tasarım ölçütlerinin daha fazla uygulanır hale gelmesini hedefliyor. Yapı-Endüstri Merkezi ayrıca bu alandaki düzenlediği etkinlikleri, çıkarttığı yayınlarla da destekleyerek ülkemizde yeşil binalara ilişkin bir gündem yaratmayı hedefliyor.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.