Etkinlikler

5.Uluslararası Özürlüler Vakfı, Kongre ve Sosyal Etkinlikleri 2010

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 28 - 30 Mayıs 2010
Yer: Haliç Kongre Merkezi
İletişim
E-posta: [email protected]....
Web Sitesi: www.ozurlulerkongresi.o...


28-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde "5.Uluslararası Özürlüler Vakfı, Kongre ve Sosyal Etkinlikleri'2010" gerçekleştirilecektir.

Söz konusu kongrenin bu yıl ki teması Özürlü Hakları olup, konuya ilişkin olarak alt başlıklar halinde 3 paralel salonda paneller düzenlenmektedir. Yapılacak olan panellerden biri de 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü yapılacak olan "Özürlü Bireyin Erişim Hakkı"dır. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kredilendirilen, Yüksek Mimar Özlem BELİR'in danışmanlığı ve oturum başkanlığında gerçekleştirilmekte olan bu panelin panelistleri ise şu şekildedir.

PANEL:
29 Mayıs 2010 - Cumartesi / Eyüp Salonu / 10.00 -11.30

Carlos Tomas MOURAO SOARES da COSTA PEREIRA, Görme Özürlü Mimar
Lizbon Instituto Superior Técnico Enstitüsü Mimarlık Bölümü

Doç.Dr.Mine H. HAŞHAŞ DEĞERTEKİN, Southern Polytechnic Devlet Üniversitesi, Mimari Program, Şehir Tasarım ve Planlama Koordinatörü

Yrd.Doç.Dr.Hicran ÖZALP, Maltepe Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi

WORKSHOP:
28 Mayıs 2010 - Cuma / Ayvansaray Salonu / 12.00 -17.45
Katılımcılar: Mimarlık Öğrencileri

Panelde yer alacak olan görme özürlü mimar Carlos MOURAO aynı zamanda 28 Mayıs 2010 Cuma günü "Görünmez Alanlar, Çoklu Duyumsal Atölye Çalışması" konu başlıklı, 3 bölümden oluşan bir atölye çalışması gerçekleştirecektir. Çalışmaya katılım 30 kişi ile sınırlıdır. Çalışmanın 1. ve 3. bölümleri kongre merkezinde gerçekleştirilecek olup, 2. bölümü ise İstanbul Santral, Enerji Müzesi'nde gerçekleştirilecektir.

Çalışmanın ardından belirlenecek, mimarlık bölümü öğrencisi olan 3 kişinin projesine ayrıca yer verilecektir. Bu nedenle workshopa katılacak olan öğrencilerin başvuru sırasında, sunmak istedikleri projelerini varsa, konusu hakkında bilgi vermeleri de gerekmektedir. (proje konusu serbesttir.)

29 Mayıs 2010 Cumartesi / Kağıthane Salonu / 10.00 - 11.15
Katılımcılar: Mimarlık Öğrencileri, Mimarlar, İşletmeciler, vb

Doç.Dr.Mine H. HAŞHAŞ DEĞERTEKİN 29 Mayıs 2010 Cumartesi günü "Engelli Olmak, Benim Yerimde Olsaydın?" konu başlıklı bir workshop gerçekleştirecektir. Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır.

Ülkemizde yapılan mimari uygulamaların özürlülere uygun olarak inşa edilmesi nedeniyle birçok bedensel ve görme özürlü kişiler evlerinden dışarıya çıkamamakta ya da kısıtlı olarak hayata katılmaktadırlar. Bu nedenle daha eğitim aşamasında olan mimar adaylarının workshop'a katılmaları, hem eğitici hem de eğlenceli bu çalışmada, uluslar arası alanda deneyimli mimarlarla paylaşımda bulunmaları, meslek hayatlarının başında oldukça önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Atölye çalışmalarında kişi sayısının kısıtlı olması nedeniyle kontenjanın dolması halinde, çalışmaya birebir dahil olmadan salonda izleyici olarak yer alabilirler. Bu nedenle workshoplara katılmak isteyen kişilerin, okudukları okul ve dönemi ile birlikte, [email protected] adresine mail ile başvurmalarını önemle rica ederiz.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.