Etkinlikler

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması: Buluşma "10"

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 14 - 18 Haziran 2010
Yer: Trakya Üniversitesi, Edirne
İletişim
E-posta: [email protected]


NEDEN BULUŞMA?

Türkiye ‘ nin farklı bölgelerindeki mimarlık öğrencilerini bir araya getirip, onları mimarlık uğraşının önde gelenleri ve atölye yürütücüleriyle buluşturup, tartıştırmak ve ürettirmek

UMÖB NEDİR ?
Mimarlık öğrencilerini çeşitli etkinliklerle (workshop, atölye, söyleşi, gezi vb.) ortak bir platformda bir araya getirmiş olan "UMOB" -Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması- her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş ve belirlenen temayla birlikte, insan, toplum ve mimarlık eğitimi konularını işlerken, yetişen neslin bilinçlenmesinde de önemli rol oynamıştır.

İlki 1997 yılında Ankara Gazi Üniversitesinde düzenlenmiş ve daha sonra da sırayla İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Gazimagusa şehirlerinde devam etmiş ve 9.'su Kayseri de düzenlenmiştir.

Eski yıllarda çeşitli üniversitelerde mimarlık öğrencileri tarafından düzenlenmiş olan buluşmalar:
1997 Şubat: Mimarlık Sorunları
1998 Şubat: Method
1999 Şubat: Mesleki Ahlak
2000 Şubat: Mimarlık Ürünleri Nedir?
2001 Şubat: Sanallık ve Gerçeklik
2002 Temmuz: TMÖB Eskişehir
2003 Şubat: Sen
2003 Temmuz: Kimlik'siz
2004 Şubat: Yeni
2004 Temmuz: Arkitopya
2005 Şubat: Cinnet

NEDEN BİZ ?
Kayseri'den sonra devamı için yer olarak Çukurova ardından da Trakya Üniversiteleri belirlenmiş, ancak çeşitli aksaklıklar nedeniyle Adana da gerçekleştirilemeyince devamı da gelmeyen buluşmaları kaldığı yerden devam ettirmek istedik

BULUŞMA "10" ÇALIŞMA KOMİSYONU?
UMÖB ‘ını 2010 da kaldığı yerden başlatmak amacıyla, Edirne'de gerçekleştirmeyi planlayan Trakya Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri olarak, çalışmalarımızı yürütebilmek amacıyla kurduğumuz komisyon

TARİH?
14-18 Haziran 2010 tarihleri arasında

YER?
"Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı" düşünülmektedir

TEMA?
"SON-UÇ"

AMAÇ?
Hayatımızdaki başlangıçlar uç noktalara vardığında bu bir sonuç olabilir. Bazen son anlarımız bu uç noktalara vardığında bu bir başlangıç da olabilir. Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri olarak, sonu olmayan bu süreçte geçmişle gelecek arasındaki bağı koparmadan sürdürülebilir bir strateji izlemek. Bunu da mimarlık mesleğini sonuç ve başlangıçlar arasındaki o "UÇ" noktalara taşıyarak başarmayı hedefliyoruz. Ve bu bakış açısının bilincinde yetişen mimarlar olmak amacıyla "Buluşma 10" u "SON-UÇ" teması altında paylaşımlarımızla daha da zenginleştirerek gerçekleştirmek istiyoruz.

ÇALIŞMALAR?
-Atölye Çalışmaları:
Trakya Üniversitesitesi ile diğer üniversitelerin mimarlık bölümlerinden katılacak hocalarımızın yürütücülüğünde ve ünlü mimarların katılımıyla gerçekleştireceğimiz atölye çalışmalarına katılmak için Türkiye'de mimarlık okullarında eğitim gören her mimarlık öğrencisi kayıt yaptırabilir.

Atölye çalışmları için çeşitli üniversitelerin mimarlık bölümlerinden seçilerek oluşturulan yaklaşık 75 kişilik bir öğrenci grubu düşünülmektedir.

Son-uç kavramından yola çıkarak, başlık ve senaryoları katılımcı öğrencilerin oluşturduğu ve isimlerinin kendileri tarafından konulacağı 7 atölye Atölye katılımcıları tarafından, çeşitli malzemelerin kullanılarak ortak ürünlerin ortaya çıkması

-Geziler:
İlk gün Edirne Gezisi
Şükrü Paşa Anıtı (Müze ziyareti ve Şükrü Paşa tepesinden Edirne'ye genel bakış)
Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Lozan Anıtı
Karaağaç Tunca- Meriç Kaleiçi Saraçlar Bedesten Kervansaray Sağlık Müzesi Selimiye
Son gün Enez Gezisi

-Tartışma Oturumları:
Daha önceden belirlenen ve ayrıca katılımcılar tarafından önerilen diğer konu başlıkları üzerine fikir paylaşımları ve tartışmalar

-Söyleşiler
Tanınmış mimarlar ve diğer sanat dallarından deneyimli kişilerin katılımılıyla gerçekleşecek sohbet ortamları

-Sunumlar:
Katılımcı üniversiteler tarafından hazırlanan sunumlar (yaşadıkları şehir, çevre, proje vb. tanıtımı)

-Sergiler
Atölyeler tarafından ortaya çıkan ürünlerin ve katılımcı üniversitelerin sergilemek istedikleri eserler. Ayrıca çeşitli sanatçıların eserlerinden oluşacak sergiler ( fotoğraf, resim, heykel vb.)

SPONSORLUK
Buluşma'10 etkinliği kâr amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonudur.

Atölye çalışmasının öğrenci organizasyonu olması, finans ve malzeme desteği gerektirmektedir. Böyle bir çalışmayı ancak sponsor desteği ile gerçekleştirebiliriz.

Sponsor desteği etkinliğin yayınlanacağı mimarlık dergilerinde ve sanal ortamda, afiş ve broşürlerimizde yer alacaktır.

Ulusal boyutta gerçekleşecek böyle bir organizasyonda yer almanız, öncelikle öğrenci olarak bizlerin yapı sektörü ile buluşması ve daha yaşanabilir çevreler oluşturmak için yeni'yi arama adına önemli bir adımdır.

Sponsorlara verilecek hizmetler:
• Etkinliğin yayınlanacağı mimarlık dergilerinde ve sanal ortamda, afiş ve broşürlerimizde firma ismi, logo vb. yoluyla şirket tanıtımının yapılması
• Etkinlik alanında tanıtım amaçlı ürünlerin dağıtım hakkının verilmesi
• Etkinlik alanında afiş-logo kullanımı,
• Etkinlik alanlarında firma tanıtımlarının yapılacağı standların kurulması
• Söyleşi kapsamında firma tanıtımları için zaman ayrılması,
• Etkinliğimiz bünyesindeki potansiyel mimarlar ile firmanızın iletişim ağının oluşturulması

İhtiyaç Listesi
1-Atölye Çalışmalarında kullanılmak üzere; strafor, gazbeton, cam/ahşap/metal malzemeler, yağlı boya, çalışma alanı merkezine yerleştirilecek tuval ve her türlü kırtasiye malzemeleri
2-Katılımcılara sunulmak üzere; T -shirt, şapka, Bileklik, Anahtarlık, çanta...vb
3-Ayrıca 5 gün sürecek olan etkinliğin, her hangi bir gün veya günlerde katılımcılara sunulacak yiyecek ve içecekler,
4-Konaklama

Açıklamalar:
1- Sponsorlardan gelecek kesin cevaba göre, açıklamalar yapılarak önkayıtların alınmaya başlanacağı tarih her üniversiteye temsilcileri aracılığıyla duyurulacaktır.

2- Çalışmalara katılmak isteyen mimarlık öğrencileri, kayıtların başlamasıyla birlikte istenen bilgileri [email protected] adresine göndererek ön kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Başvurulara göre, atölye çalışmaları için belirlenen öğrenci sayısının geçmesi durumunda her üniversiteden gelen başvuranlar arasında kendi içinde bir eleme yapılarak kesin katılımcılar belirlenip sonradan duyurulacaktır.

3- Tartışma oturumları için gönderilen teklifler değerlendirilip, uygun olanlar buluşma tarihinden önce katılımcılara iletilecektir.

4- Sununm yapacak üniversiteler, belirledikleri konuları ve sunumlarını en geç 6 Haziran 2010 tarihine kadar ulaştıracaklardır.

5- Her türlü soru ve öneriniz için bize [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Ön Kayıt:
Ad-Soyad, doğum tarihi, cinsiyet, üniversite ve bölüm, öğrenci no, sınıfı, ikamet adresi, ev telefonu, GSM ve e-posta bilgilerini ile birlikte [email protected] adresine 19 /05/2010-31/05/2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

Katılımcı listelerin açıklanması ve kesin kayıt: 07-08/06/2010


Konuyla İlgili Linkler

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.