Etkinlikler

Konut Konferansı 2010

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 21 Ekim 2010
Yer: Yapı Endüstri Merkezi
İletişim
Web Sitesi: www.konutkonferansi.com...
Yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenecek olan "Konut Konferansı", Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteâhhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler ve başta olmak üzere sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getiriyor. Sektörün bu büyük buluşması, Türkiye'de "Konut"un bugünü ve geleceğini bir tam gün boyunca her yönüyle kapsamlı bir biçimde ele alacak.

Konut Konferansı'na teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye'de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren  Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips ana sponsor, SOYAK ise alt sponsor olarak destek veriyor. Konferans GYODER ve ULI Türkiye tarafından ise kurumsal olarak destekleniyor.

"Konut Konferansı" 21 Ekim 2010'da, yapı sektörünün ve mimarlık alanının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi Etkinlik Salonu'nda gerçekleşecek.

Son 15 yıldır Ticari Gayrimenkul pazarını tetikleyen, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörü yalnızca inşaat sektörü için değil, Türkiye ekonomisi için de yaşamsal öneme sahip. Çünkü Türkiye'de nüfus artış hızına bağlı olarak her yıl 500 bin dolayında konut üretilmesi gerekiyor.

Konut Konferansı 2010'dan Yenilikler;

- Konut Konferansı Gazetesi
Türkiye'de "Konut" olgusuna özel bu ilk uzun soluklu projeye eşlik edecek gazete içeriğinde; konut yatırımından, finansmanına, tasarımdan, planlamaya, mortgage'dan değerlemeye kadar geniş bir alan ele alınarak Türkiye'nin güncel panoramasının ortaya konması hedefleniyor. Konu ile ilgili söyleşilerin, araştırmaların ve verilere dayalı değerlendirmelerin yer alacağı Konut Konferansı Gazetesi, gayrimenkul ve yapı sektörlerinin üst düzey profesyonellerine, önde gelen tasarımcı, mimar, yerel yönetim yetkililerine ulaşmak isteyen markalar için çok önemli bir mecra olacak. Gazete, hem konferans katılımcılarına, hem de sektörün önde gelenlerine dağıtılacak.

- Konut Sergisi 2010
Konferans kapsamında gerçekleştirilecek, sektörün önde gelen konut üreticilerinin yeni konut projelerini sergileyecekleri Konut Sergisi'nde güncel, yenilikçi ve çarpıcı konut projeleri izlenebilecek. Konferans sonrasında da iki hafta boyunca dolaşıma açık olacak sergi Türkiye'deki yeni konut yatırımlarının bir panoramasını sunacak.

"Konut Konferansı 2010"un konusunun uzmanı, dünyaca ünlü konuşmacılardan bazıları ve konuşma başlıkları:

Brian (Tony) Ciochetti, Gayrimenkul Uzmanı
Ticari Gayrimenkul Geliştirme ve Finans konusunda uzman MIT (Massachusetts Institute of Technology ) Gayrimenkul Merkezi'nin, Gayrimenkul Geliştirme Enstitüsü'nün Başkanı
Yapılı çevrenin kalitesini, yapı endüstrisiyle ilişkili araştırmalar ile yükseltmeyi ve gayrimenkul endüstrisinde nitelikli istihdamı sağlamak amacıyla kurulan MIT Gayrimenkul Merkezi'nin Başkanı Brian (Tony) Ciochetti, global bir perspektiften bakarak Gayrimenkul Sektörü'nde Konut olgusunu çok boyutlu olarak irdeleyecek. Kendisi de özellikle Mortgage alanında uzman olan Ciochetti, konut sektörünün tetiklediği global ekonomik kriz ardından genel durumu ve trendleri aktaracak.

Simon Alford, Mimar
Dünyaca Ünlü Ödüllü Mimar, Konut Tasarım Standartları Konusunda Uzman (Allford Hall Monaghan Morris)"Konutlar için Tasarım Standarları"

2009 yılında Yılın Mimarlık Ofisi, Yılın Düşük Gelirli Konut Tasarımcısı, Yılın Mimari, RIBA Ulusal Mimarlık Ödülü, Avrupa Kentsel Mekân Ödülü sahibi, Londra belediyesi için hazırlığı henüz tamamlanan "Konut Tasarım Rehberi"nin de danışma kurulu üyesi, meslekte 21'nci yılını kutlayan Allford Hall Monaghan Morris'in kurucu ortağı konut sektörünün temel bileşenlerinin ve geleceğinin tartışılacağı panelde, sektör için olduğu kadar tüketiciler ve kent için de önemli olan "Konutlar için Tasarım Standartları" hakkında bir konuşma yapacak.

Hanif Kara, Yapı Mühendisi
Dünyaca Ünlü Mimarların Tercih Ettiği, Ödüllü Projelere İmza Atan Dünyaca Ünlü Yapı Mühendisi (Adams Kara Taylor) "Erişilebilir ve yaratıcı konut tasarım modelleri"

Londra merkezli mühendislik ve tasarım ofisi Adams Kara Taylor'ın kurucu ortağı, yenilikçi formları ve malzemeleri, prefabrikasyonu, sürdürülebilirliği ön planda tutan yaklaşımı sayesinde eşsiz ve ödüllü projelere imza atan dünyaca ünlü yapı mühendisi Hanif Kara "Erişilebilir ve yaratıcı konut tasarım modelleri" başlıklı bir konuşma yapacak.

Christophe Egret, Mimar ve David West, Kent Plancısı
Karma İşlevli Kentsel Geliştirme Projelerinde, Sosyal Açıdan Sürdürülebilir Konutların tasarımcısı (Egret West)

Will Alsop'dan ayrılarak kurdukları büroda Londra için karma işlevli geliştirme ve yenileme projelerine imza atan Egret West ortaklarından Mimar Christophe Egret ve Kent plancısı David West sadece çevresel anlamda değil ekonomik anlamda da sürdürülebilir yerleşkeler tasarlamak için mimarlığın yanında kentsel ölçekte de tasarım başlığı ile konuşmalar yapacaklar.

Mark Vlessing, Sosyal Konut Geliştiricisi
Özel Sektör İçin Karlı, Nitelikli Tasarıma Sahip, Genç Kitleyi Hedefleyen Sosyal Konut Geliştiricisi (Pocket)

Mark Vlessing, sosyal konut edinmek için kazancı fazla, piyasadan konut satın almak için ise kazancı az kesimi konut sahibi yapmayı hedefleyen İngiliz gayrimenkul geliştiricisi POCKET adına, Londra'da uyguladıkları farklı ve yeni modeli Türk izleyicilere aktaracak. Türkiye'de olduğu gibi İngiltere'de de sayısı hızla artman 20 ile 39 yaş aralığındaki tüketici için iyi tasarlanmış, kent merkezinde, tek yatak odalı, ortak kullanım mekânlarına sahip konutları piyasanın yaklaşık %25 altında fiyatlara satmayı hedefleyen Pocket konutları uzun vadeli olarak ancak Vali'nin Londra planında belirttiği gelir düzeyindeki (yıllık geliri 60.000 £ altında) tüketicilere satılabiliyor. Özel sektörün sosyal konut kavramına dahil olarak yeni bir bakış getirdiği, birçok tasarım ödülü alan ve karlı bir iş modeli yaratan Vlessing, Türk geliştirici ve tasarımcıları için ufuk açıcı bir konuşma yapacak.

Emre Çamlıbel, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi, SOYAK Holding CEO
Konut Sektörünün geleceğine ilişkin vizyon çizecek SOYAK Holding'in başarılı CEO'su

Soyak Holding'de CEO olarak görev yapan M. Emre Çamlıbel'in görevde bulunduğu sürede Soyak Yapı; 3.000 konutluk Soyak Yenişehir, 3.600 konutluk Soyak Olympiakent, 1.500 konutluk Soyak Mavişehir ve 1.000 konutluk Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans'ın da aralarında bulunduğu birçok başarılı proje gerçekleştirdi. M. Emre Çamlıbel Türkiye Kalite Derneği üyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) yönetim kurulu üyesi ve ULI Türkiye İcra Komitesi üyesidir. Çamlıbel, konferans kapsamında Konut Sektörünün gelecek vizyonuna ilişkin bir panelin moderatörlüğünü yapacak.

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, Özyeğin Üniversitesi -Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkanı
Konutların geleceğine enerji ve sürdürülebilirlik boyutuyla bakacak uluslararası arenada başarılı akademisyen

ODTÜ'deki eğitiminin ardından doktorasını Amerika'da Purdue Üniversitesi'nde tamamlayan Makine Mühendisi M. Pınar Mengüç, aynı yıl Kentucky Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak göreve başlamış, 1993'te profesör ünvanını almıştır. 2006'da Ekvator'daki Escuela Superior Politécnica del Litoral'den de şeref profesörlüğü ünvanını alan Mengüç 1991'de İtalya'da Universita degli Studi "Federico II"de, ve 1998-1999 arasında da Boston'daki Massachusetts Hastanesi/Harvard Üniversitesi'nde ziyaretçi profesör olarak görev yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi'nde Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkanlığı yapan, kendisine ait üç patenti ve üç patent başvurusu bulunan Mengüç, Konut Konferansı 2010 kapsamında, konut sektörünün geleceğine yönelik yapılacak panelde, "Enerji" konusunu ekonomik ve çevresel boyutu ile ele alacak.

*Yukarıda yer alan konuşmacılar katılması kesinleşen konuşmacılardır.

Konferans, Türkiye'den önümüzdeki günlerde isimleri açıklanacak sektörün önde gelen kanaat önderlerinin katılımı ile daha da renklenecek. Konuşmacılara ilişkin yeni bilgiler, konferansa katılım ve detaylı bilgi için: www.konutkonferansi.com

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.