Etkinlikler

VI. Kültür Araştırmaları Sempozyumu: Mekân ve Kültür

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 8 - 10 Eylül 2011
Yer: İstanbul
İletişim
E-posta: [email protected]...
Web Sitesi: semp2011.kulturad.org
"Mekân ve Kültür" başlıklı VI. Kültür Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye Kültür Araştırmaları Derneği ile Kadir Has Üniversitesi tarafından 8-10 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecektir.

Sempozyumun amacı, kültürel çalışmalar olarak da bilinen kültür araştırmaları alanında disiplinlerarası ve çokdisiplinli bir yaklaşımla, kültür ve mekân kavramlarını çeşitli biçimlerde bir araya getiren konularda yerleşik yargıları sorgulamak, eleştirel ve çözümleyici çalışmalar ile yeni kuram ve yöntem arayışları ortaya koyabilmektir. İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Kültür Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye'de kültür araştırmalarına önemli katkılarda bulunmakta, bu alanda çalışan araştırmacıları buluşturmaktadır. İlki 2001'de Kemer'de toplanan Sempozyum, sırasıyla Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi (2003), İstanbul'da Koç Üniversitesi (2005), Şile'de Işık Üniversitesi (2007) ve Zonguldak'ta Karaelmas Üniversitesi (2009) ile ortaklaşa olarak düzenlenmiştir.

Bildiriler Türkiye içinde ve dışında, Türk kültürleri ile Türkiye kültürleri bağlamında aşağıdaki konularda olabilir. Bu konuların dışında kültür ve mekân kavramlarıyla ilişkili, sempozyumun amacına uygun kültür araştırmaları önerileri de değerlendirmeye alınacaktır.

- Sinema ve mekân
- Edebiyat ve mekân
- Görsel sanatlar ve mekân
- Kırsal/Kentsel mekân
- Bellek ve mekân
- Çevre/Doğa ve kültür
- Afet, mekân, kültür
- Üretim/Tüketim mekânları
- Kamusal/Özel mekân
- Eğitimde kültür ve mekân
- Din, kültür, mekân
- Kültür mekânları
- Mekân kültürü
- Yemek kültürü ve mekân
- Politika ve mekân
- Yaratıcılık ve mekân
- Toplumsal cinsiyet, cinsellik ve mekân
- Tasarım ve kültür
- Sanal mekânlar
- Teknoloji, kültür ve mekân
- Mekânın kimliği/Kimliğin mekânı
- Mekân ve söylem

Sempozyuma bireysel bildiri, en az üç en fazla dört konuşmacının yer alacağı önceden düzenlenmiş oturum, poster, sergi ve atölye çalışması önerileri ile başvurulabilir. Başvuracak olanlardan, başvuruya göre özet ya da öneri, konularıyla ilgili beş anahtar sözcük, kısa özgeçmişleri ve iletişim bilgilerini göndermeleri beklenmektedir. Bireysel bildiri özetleri en fazla 200 sözcükten oluşmalıdır. Aynı uzunlukta olması gereken oturum önerilerinin özetine ise konuşmacıların bireysel bildiri özetleri, oturum başkanı ve (varsa) tartışmacının özgeçmiş ve iletişim bilgileri de eklenmelidir. Poster, sergi ve atölye çalışması önerileri de birer özet ile özgeçmiş ve iletişim bilgileri içermelidir.

Sempozyuma kayıt ücreti 1 Haziran 2011'e kadar üyelere 100 TL, üye olmayanlara 150 TL; bu tarihten sonra üyelere 150 TL, üye olmayanlara 200 TL'dir. Sempozyuma katılacak olan 35 yaş ve altı kişilere, TÜBİTAK "2223 Yurtiçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" esasları dahilinde (yol, yemek ve konaklama giderlerine) kısmi katılım desteği verilebilmesi söz konusudur. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin bu hususu başvurularında belirtmeleri rica olunur. Söz konusu desteğin verilmesi, yapacağımız başvurunun TÜBİTAK tarafından uygun görülmesi şartına bağlıdır.

Başvurularınızı en geç 15 Ocak 2011 tarihine kadar <[email protected]> adresine e-posta ile gönderebilirsiniz. Sonuçlar 15 Mart 2011 tarihinde duyurulacaktır. Daha fazla bilgi için sempozyumun web sayfasına (<http://semp2011.kulturad.org>) ya da <[email protected]> adresine başvurabilirsiniz.

Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.