Etkinlikler

Dinamikler 2006

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 07 Nisan - 08 Nisan 2006
Yer: Süleyman Demirel Kültür Merkezi, İTÜ Ayazağa Kampüsü - İstanbul
İletişim
Adres: Baraj Yolu Cd. Simpaş Koru Sitesi Sedir Blok Da.5
Ataşehir, İstanbul

Telefon: 0216 455 43 86
E-posta: [email protected]
Web Sitesi: www.ipyd.org
İstanbul Proje Yönetim Derneği’nin her yıl düzenlemekte olduğu Proje Yönetim Ulusal Kongresi “Dinamikler”, bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve İTÜ Proje Yönetim Merkezimizin destekleriyle yapılmaktadır. Bu kongrelerin genel amacı, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek, proje yönetiminde uluslararası metodolojileri yaygınlaştırmak, profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek amaçları doğrultusunda, kamu ve özel sektör profesyonellerini, akademisyenleri ve konuya ilgi duyan kişi ve proje organizasyonlarını bir araya getirmektir.

Her yıl farklı güncel temaları işleyen Kongre’nin bu bu yılkı teması; "Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans" olarak belirlenmiştir.

Ülkelerin sektörel ve ekonomik kalkınmalarında yenilikçi ve girişimci projeler büyük önem taşımaktadır. Küreselleşen dünyada hızla gelişen ve değişen teknolojinin etkisiyle yeni ve yenilikçi projeler gerçekleştirebilmek, proje yönetim sistemlerinin etkin kullanımını zorunlu kıldığı gibi; projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi zorunluluğu da giderek daha fazla finansal destek ve disiplinlerarası donanıma sahip beyin gücünü gerekli kılmaktadır.

Yenilikçi projelerin taşıdığı belirsizlikler bilinen denenmiş iş alanlarında yapılan projelere göre daha fazladır, bunun sonucu olarak bu projelerin bütçesini planlamak ve gerekli finansal kaynağı bulmak da güçleşmektedir. Hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversitelerin yenlikçi proje girişimlerine ivme kazandırmak için teknoparklar gibi ortamlar yaratmaları, yenlikçi düşünce sahiplerini desteklemek için platformlar yaratmaktadır. Ülke olarak bu platformların doğru gelişmesi ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ülke kalkınması için kaçınılmazdır.

“Dinamikler 2006” da bu üç vektörün farklı yönleriyle irdelenmesi ve Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen özgün, yenilikçi ve girişimci projelerin bir araya getirilmesi hedeflenmiştir.
Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.