Etkinlikler

5. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Sempozyumu

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 20 - 22 Nisan 2006
Yer: KTÜ Orman Fakültesi, Trabzon
İletişim
Adres: 61080 Trabzon Türkiye
Telefon: 0462 377 28 01
Faks: 0462 325 74 99
E-posta: [email protected]...
Web Sitesi: www.orman.ktu.edu.tr

5. Ulusal Pejzaj Mimarlığı Öğrenci Sempozyumu 20 - 22 Nisan tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılacak.

Katılım Koşulları
Sempozyum katılım ücreti tüm katılımcılar (Arş. Gör. , Y.Lisans ve Doktora öğrencisi, Lisans öğrencileri.) için 10 YTL dir. Katılım ücreti kayıt sırasında alınacak olup, bildiriler kitabını, öğlen ve akşam yemeklerini, kokteyl-ara ikramlar ile gezi programını kapsamaktadır.

Yazım Kuralları
Bölüm Tanıtım Sunumları Power Point Sunusu şeklinde hazırlanacaktır. Atölye çalışmaları için Power Point Sunum istenmemektedir.
1. Bildirilerin tamamı, gereksiz tekrar, sekil ve cetvellerden kaçınılarak özden uzaklaşmayacak şekilde hazırlanmalı ve kesinlikle 10 sayfadan fazla olmamalıdır.
2. Yazımda, sayfanın üst ve alt kenarlarında 5 cm, sol kenarında 4,5 cm ve sağ kenarlarında da 4 cm boşluk bırakılmalıdır. Sayfa numaraları bu sınırlar içinde kalmalıdır.
3. Yazı karakteri " Verdana" olup, kullanılacak karakter büyüklüğü 10 puntodur. Uzun eşitliklerin yazılması ya da dipnot, numara ve çeşitli açıklamaların verilmesi durumunda karakter büyüklüğü 9 puntoya indirilebilir. Alt ve üst indis için gerektiğinde 9 puntonun altına da indirilebilir.
4. Metinde 1,5 (bir buçuk) satır aralığı uygulanmalıdır.
5. Metin bölümlerinin altında 1 (bir) ve üstünde 1,5 (bir buçuk) satır boşluk bırakılmalıdır.
6. Metin iki yana yaslı, paragraf başında 1 girinti olmalı, paragraflar arasında boşluk bırakılmamalıdır.
7. Bildiri başlığı: Metnin yazımında kullanılan yazı karakteri ve büyüklüğü kullanılarak koyu yazılmalıdır. Başlık büyük harflerle, metin alanı ilk satırına ortalanarak yazılmalıdır. Başlıktan sonra yazar Adı ve Soyadı yazılmalı, bunun altındaki satırda yazarların kurumları belirtilmelidir. Ad, soyad ve kurum adlarının yazılmasında sadece ilk harfler büyük olmalıdır.
8. Bildiri içinde yer alan her türlü şekil, resim, grafik, harita, fotoğraf ve benzeri materyal "Şekil" olarak değerlendirilmeli ve açıklayıcı bilgileri şekil alt yazısı olarak verilmelidir. Fotoğraflar yüksek çözünürlükte taranmalıdır. Çizelge ve tablolar "tablo" olarak değerlendirilmeli ve açıklayıcı bilgileri tablo üst yazısı olarak verilmelidir.
9. Kaynaklar alfabetik sıraya göre hazırlanmalı ve aşağıdaki örneklere uygun olarak eksiksiz yazılmalıdır. Kitap ve kitap bölümünün adının her sözcüğünün ilk harfi büyük harf olmalı, bir kuruluşun yayınları ise yayın numarasıyla belirtilmeli, değilse basıldığı matbaa adı ve şehri belirtilmeli. Kitap sayfası kitabın yazıldığı dile uygun belirtilmelidir.
10. Gerek bildiri içinde ve gerekse kaynaklar listesinde yer alan yazar isimleri küçük harflerle yazılmalıdır. Atıflar, atıf yapılan kaynaklar metinde satırbaşında veya cümle içerisinde ; Gül ve ark. (1999), Eroğlu ve Karagül (2001), Ünal et al. (1998) şeklinde;satır sonunda ise (Weber, 1990), (Keskinalemdar ve ark., 1986), (Grégoire et al., 1984) şeklinde verilmelidir. Bunların Kaynaklar bölümünde sıralanmasında ise yazar soyadına göre alfabetik sıralama kullanılmalıdır. Aynı yazar(lar)'ın aynı yıla ait yayınları yayın yılını takip eden a, b, c harfleri ile sıralanmalıdır. Ardışık iki kaynak arasında bir satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Kaynaklar dizini oluştururken aşağıdaki örneklerden yararlanılabilir. Kaynakların yazılmasında karakter büyüklüğü 9 punto olmalıdır.




Etkinlik Arşivi
Yayınlanan etkinliklerin kategorik olarak listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinliği listeden seçiniz.