Etkinlik Dosyası

Girne 2015

Tarih: Temmuz 2008 Editör: Burcu Karabaş
Ana Sayfa
Girne 2015 Projesi, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün içinde bulunduğu kent ile ilgili kuramsal bir platform oluşturma ve ve bu platform sonuçlarının kentli ile paylaşılması ve uygulanmasını kapsıyor. Girne Belediyesi ile iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen projenin uzun bir sürece yayılması planlanıyor.



Projenin ilk aşaması olarak 09 - 18 Haziran tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri (Ceren İnci İnan, Ayşe Ece Onur, Oben Benmutlu, Özgenur Çakır, Hasan Ataçlı, Gökçe Güneş Yıldız, Alperen Tankuş, Yusuf Cihat Aydın, Adonis Obaze, Abayome Toheeb Hammed, Canan Bayar, Abdullahi Umar, Seyhmüslüm Göktaş, Abdullah Türkoğlu, Okan Güvener, Paul Dipe, Hamza Arif, Mine Evkuran, Halil İbrahim Serim, Hüseyin Zoroğlu, Vıktoriha Zamchevska, Tolga Boğaç, Majıd Behboudi, Ruslan Sharshenbay Ulu, Livanur Erbil, Zeynep Sümbül) ve hocalarından Ziya Tanalı, Zeynep Onur, Hassina Nafa’nın yürüttüğü ve Ayer Kaşif, Hikmet Uluçam, Muhsin Hıdırov ve Serkad Işıkören'in de katıldığı oluşan bir grup ile bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

İçeriği, 2015 yılına doğru Girne kentinin gelişimi ile ilgili projeksiyonların geliştirilmesi ve Girne kentini tanımlayacak olan slogan için fikir üretme olarak belirlenen atölye çalışmasında, mimarlık öğrencileri ve hocalarının yanı sıra iç mimarlık, grafik, öğrencileri ve hocaları ile sivil toplum kuruluşları ve halkın bulunduğu ortamlarda beyin fırtınası ve jüriler yapıldı. Geleceğe ilişkin öngörülerin, bugünü ve geçmişi çok iyi biliyor olmaktan çıkartılabileceği anlayışı ile öncelikle öğrenciler, içinde yaşadıkları kenti tanıma ve kent kimliği üzerine çalışmalar, fiziksel ve toplumsal yapı üzerine araştırmalar, analitik çalışmalar ve sunumlar yaptı. Sürecin sonunda ise, bu ortamlarda üretilen fikirlerin ve kente yönelik önerilerin sunumları yapıldı.İmaj Galerisi
Girne 2015
Girne 2015
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.