Etkinlik Dosyası

İstanbul Design Week 2006

Tarih: Eylül 2006
Ana Sayfa


İstanbul Design Week 2006, 12-17 Eylül tarihleri arasında üretici firmaları, tasarımcıları, genç yetenekleri, profesyonelleri ve tasarım tutkunlarını aynı çatı altında buluşturuyor. idw 06, endüstriyel tasarımdan moda tasarımına, görsel iletişim tasarımından, çevre tasarımına, dijital - teknoloji tasarımından yemek tasarımına kadar, Eski Galata Köprüsü merkez olmak üzere tasarımın farklı disiplinlerinden kente yayılacak artistlik bir enerjinin sergileneceği uluslararası bir platform sunuyor.

Tasarım, 3. milenyumun en güçlü trendi olarak konumlanıyor. Futurolog John Naisbitt'de geleceğimizi belirleyen dört ana trendden biri olarak "tasarım"ın altını çiziyor. Tüm dünyada modadan, mobilyaya, teknolojiden, mimariye, yayıncılıktan (giderek görselliğin ağırlık kazandığı göz önüne alınırsa) ev sektörüne, gıdaya kadar pek çok sektörde nihai ürüne son noktayı tasarım koyuyor.

Her türlü ürün ve hizmetin farklılaşma yolunun tasarımdan geçtiği bir dönemde, yenilikçi tasarım fikirlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Günümüzün önemli tasarım merkezleri yaratıcılık kaynaklarını yavaş yavaş tüketirken, İstanbul gençlik enerjisiyle, dinamik kent kimliğiyle, yaratıcılığı tetikleyen kültürel ve günlük yaşama dair sunduğu inanılmaz çeşitlilikle, bu alandaki boşluğu doldurabilecek potansiyeliyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Artık kendisine yeni soluklar arayan dünya kreatif çevreleri binlerce yıllık kültürlerin iç içe geçtiği bu kent dokusuna dönüyor yüzlerini. Tıkanan ilham kanallarını açacak yeni etkileşimleri İstanbul'un kent dokusunda heyecanla keşfediyor. IDW 06 bu süreçte İstanbul'un gençlik ve yaratıcılık enerjisini tasarım trendlerine yön verebilecek fikirlere, stillere, yaklaşımlara dönüştürmeyi, dünyada gittikçe önem kazanan İstanbul'a yeni bir tasarım vizyonu kazandırmayı hedeşiyor: Tasarımın geleceği İstanbul...

İstanbul Design Week 2006
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
İstanbul Design Week 2006
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.