Etkinlik Dosyası

AMV Genç Mimar Ödülü 2006

Tarih: Kasım 2006
Ödül Hakkında
AMV Genç Mimar Ödülü
İlki 2004 yılında sahibini bulan AMV Genç Mimar Ödülü'nün amacı, nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için ortam oluşturmak. Dünyada pek çok örneği bulunan ve 40 yaşın altındaki mimarlara verilen ödül, Türkiye'de bir ilk.

Ödülün önemli özelliklerinden biri, ödüle başvurmanın ön koşulunun Arkitera Mimarlık Veritabanı AMV içinde yer almak olması. Ödül süreci içerisinde, hem bilgi toplama, hem değerlendirme aşamasında dijital ortamın olanaklarından yararlanılıyor.

Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak veriliyor. Ödül seçici kurulu, her dönem yeniden belirleniyor. 2004’te verilen ilk ödülün sahipleri, kurumsal bünye içinde üretim yapan bir mimar olan Boğaçhan Dündaralp, diğer dört mimar ise serbest mimarlık pratiği içinde faaliyet gösteren iki büronun ortakları Kerem Erginoğlu-Hasan Çalışlar ile Hilmi Güner-Hüseyin Bütüner oldu.Aydan Balamir, İhsan Bilgin, Aykut Köksal, Uğur Tanyeli ve Belkıs Uluoğlu'ndan oluşan seçici kurul Ağustos 2004'de toplanarak kazananları belirledi.

Genç Mimar Ödülü 2006
1 Mart 2006 tarihinde ilan edilen "Genç Mimar Ödülü 2006" ile Arkitera Mimarlık Merkezi yine Türkiye'deki genç mimarları ve yapıtlarını aradı ve Kaya Arıkoğlu, Kerem Erginoğlu, Ömer Kanıpak, Ziya Tanalı ve Semra Uygur'dan oluşan Seçici Kurul, 17 Haziran 2006'da İstanbul'da toplanarak kazananlara karar verdi. Aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak verilen Genç Mimar Ödülü'nün sahipleri mimarlık alanındaki çalışmalarını birlikte yürütmekte olan Tülin Hadi ve Cem İlhan'a verildi.

Bu yıl genç mimarların tanınmasını sağlamak ve yeni bir platform oluşturmayı amaçlayan Genç Mimar Ödülü, eş zamanlı olarak yayınlanan Genç Çizgiler 2006 kitabıyla da destekleniyor. Genç Çizgiler 2006’da, 2004’te olduğu gibi Genç Mimar Ödülü’nün sahiplerinin projelerine ve ödüle aday mimarlardan 10 kişinin özgeçmiş ve birer projesine yer verildi.AMV Genç Mimar Ödülü 2006
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
AMV Genç Mimar Ödülü 2006
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.