Etkinlik Dosyası

Baykuşlar Toplanıyor!

Tarih: Ağustos 2010 Yazan: Doç.Dr. Havva Alkan Bala
"Baykuşlar" Hakkında
Normal insanların uyuduğu saatlerde, profesyonel mimarların ve mimar adayı olan öğrencilerin, hala çalışıyor olması yaygın olan evrensel bir durumdur. Tıpkı baykuşlar gibi...

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nden bir grup mimarlık öğrencisi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Öğrenci Üyeler Yaz Okulu Komisyonu biriminde bir araya gelerek "Baykuşlar Toplanıyor" isimli yaz okulu projesini başlatmışlar. Anladık ki baykuşlar diye kendilerini tanımlayan bu insanlar dünyayı daha yaşanır hale getirmek derdinde olan ve mimarlık uğraşına katkı koymak hevesinde mimarlık öğrencileridir. Baykuşlar amatör bir ruhla, demokratik ve katılımcı bir anlayışla aylarca çalışmışlar, toplantılar düzenlemişlerdir. Mimarlar odası bu genç insanlara inanmıştır. Öğrenciler Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin sponsorluğunda kendileri gibi "baykuş" olduklarına inandıklarını biraraya getirmekle ilgili bir dizi atölye çalışmasına katılımcılar bulmuşlardır. Baykuşlar bu süreçte kendilerine destek olan ve organizasyonda emeği geçen Zübeyda Özkan, H. İbrahim Alpaslan, İlker Özdel, Ahmet Baki Türkyılmaz'ı da "gizli kahramanlar" olarak tanımlamışlardır.

Baykuşlara inanan ve destek veren bir diğer kurum ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olmuştur. Katılımcılara barınma, atölyelerde çalışma ve her türlü gerekli çalışma ortamını sağlamışlardır. Organizasyon komitesi atölyeleri, Urla'nın sıcağını da düşünerek 17:00'de başlatarak gece çalışılmasını programlamıştır. Gündüz saatlerinde ise katılımcılara öğrenme ortamı gezilerle, söyleşilerle, sergilerle sağlanırken keyif alma saatleri de deniz saatleri ile sağlanmıştır. Bu formül katılımcıların kanımca verimliliklerini arttırmıştır.

Katılımcılar
Aşağıda adı geçen ve kendilerini bu işe adayan genç insanlara mimarlık eğitim ortamının bir ferdi olarak teşekkürü zevkli bir görev bilirim.

1) Ayşe Yener
2) Gökben Gök
3) Züriye Özen
4) Bilge Müge İçmeli
5) Uğur Tuncay
6) Çağrı Oğuzalp Coşkun
7) Onur ÇŞakıroğlu
8) Tuğba Arslantürk
9) Ahmet Çelik
10) Okay Gönülol
11) Özsevi Ceylan
12) Uğur Özgür Çalışmaz
13) Erkan Akan
14) Ekin Atmaca
15) Gizem Özer
16) Gözde Kaya
17) Nebile Çevik
18) Tuğba Aral
19) Ayşe Öztaş
20) Fatma Nevruz
21) Gaye Öcel
22) Duygu Ülkü
23) Serkan Ulusoy
24) Gökçe Erdem
25) Naciye Çıracı
26) İbrahim Türkan

Baykuşlar Toplanıyor!
Baykuşlar Toplanıyor!
Etkinlik Dosyası Arşivi
Dönem içinde gerçekleştirilen etkinlik dosyalarının listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz etkinlik dosyasını listeden seçiniz.