Gündem

Tarih: Kaynak: Light+Building Resmi Web Sitesi Editör: Gökçe Aras
Sektörlerin Vitrini


Sektörlerin Vitrini

Light + Building bütün dünyadaki bina tasarımında kullanılan sistemleri bir araya getiren tek fuar olduğu için anahtar görevi görüyor.

Aydınlatma
Light+Building Fuarı, düzenlenmeye başladığından beri aydınlatma ile ilgili dünyanın en büyük fuarı olarak adı geçiyor. Bu güzel sonuç, yeni ürün gelişimi, tasarım trendleri ve paha biçilemez teknik bilgiye odaklanan tek etkinlik olmasına bağlanıyor.

Aydınlatma ve aydınlatma tasarımı bir bütün olarak mimarinin bir parçası. Aydınlatma tasarımı iyi bir aydınlatma sistemi oluşturabilmek için konfor, ekonomik verimlilik ve yenilik ihtiyaçlarına da karşılık veriyor. Bu tasarımlara kamu binalarında da ihtiyaç duyuluyor. Sadece yaşanan mekanları tasarlamada kullanılmıyor ayrıca güvenli uygun aydınlatmalar ve keyifli bir atmosfer yaratmayı da sağlıyorlar.

Light+Building Fuarı’nda son trendler görücüye çıkıyor. Müşterilerin hayallerinde yer almak için her ihtiyaca ve zevke göre aydınlatılmış mekanlarla ve modern tasarımlardan klasik modern ve geleneksel klasik mekanlara kadar birçok tasarım yapılıyor. Kamu binalarındaki dekoratif aydınlatma trendine karşı tedarikçiler de ziyaretçiler için yeni ve karlı sistemleri sergiliyorlar.

Aydınlatma tasarımı Light+Building 2008 Fuarı’nın oldukça büyük bir alanını kaplayacak. Fuar teknik ve dekoratif aydınlatma konusunda birçok ürün seçeneği sunuyor. Ve ilk defa bu fuarda ev ve binalar için de ürünler bulunuyor.

Elektriğin Teknolojiye Uygulanması Bilimi
Son çıkan entegrasyon ve bağlantı sistemleri olmasaydı bina teknolojisi sistemlerini hayal etmemiz mümkün değildi. Light+Building Fuarı elektronik teknolojileri, aydınlatma, konut ve bina otomasyon sistemlerini bir çatı altında topluyor. Light+Building doğru çevrelerle en uygun etkileşimi sağlama imkanı da tanıyor. Fuar ayrıca tedarikçileri, perakendecileri ve kullanıcıları da yeni perspektifler ve fikirlere özendiriyor.

Sektörün bugünlerde en çok yoğunlaştığı konuların başında elektronik sistemler ve bağlantı teknolojisi yer alıyor. Belirli kurallar içinde fuarda bu iki pazarın büyük potansiyeli var. Bunlardan kar elde etmek mümkün.

Keza, binaların içindeki modern iletişim teknolojileri uzun zamandır standart uygulamaları içeriyor. Bina otomasyon sistemleri uygun entegrasyonlarla bütünsel sistem çözümlerindeki veri ve ses iletişimi kadar iyi olacak. Bağlantı teknolojisinin bölümleri gibi olan elemanlar, herbir disiplinle de ölçüşüyor, özellikle elektrikli donanım yoluyla olanlarla. Yeni trend yüksek teknolojik binalar. Bugünlerdeki dekoratif istekler ise cam fiber kablolar ya da ofis binalarındaki iletişim sistemlerinin yenilenmesi. Bu konu tasarımcıların yatırım kararlarındaki etkilerine de bağlı.

Ev ve Bina Otomasyon Sistemleri
Light+Building’de de yerini alacak olan konut ve bina otomasyon sistemleri binaların entergrasyonunda da önemli role sahip.

Bina modernizasyonunun geliştirilmesi yönündeki trendler güvenlik ve verimlilik etrafında gelişiyor. Sonuç olarak, teknik alt yapı tesisatı, rekabette avantaj sağlama anlamında çok önemli olmaya başlıyor. Bu, ev ve bina otomasyon sistemlerinde geniş kapsamlı imkanları da beraberinde getiriyor.
Bina yönetimini uygun hale getirmek için sistemlerin ve bileşimlerin doğru bir şekilde etkileşimi gerekiyor. Bu etkileşim otomasyon sistemlerinde de işlevsel olarak ilişkilendiriliyor. Bina otomasyon sistemleri ve yenilikçi çözümler, interdisiplinel sistem teknolojilerinin anlamını anlatıyor. Başarılı bağlantı sistemleri bütünleyici tasarım önerileri gerektiriyor. Bu öneriler başlangıç safhasında bütün disiplinlerle bütünleşmeye de izin veriyor.

Mimari ile İlgili Sistemler
Çekici görünümlü tasarlanan binalar fonksiyonel ve estetik uyum gerektiriyor. Bu ayrıca asansör, yürüyen merdiven, stor perde ve güneş koruma sistemleri gibi mimarlıkla ilgili sistemlerin de uygulanmasında da gerekli. Tıpkı binanın tümünde olduğu gibi bu sistemlerin entegrasyonu da verimlilik ve tasarım için oldukça önemli.
Projedeki noktasal fikirlerle birleşimlerin gelecekte bina tasarımına yönelik olması da hedefleniyor. Mimari sistemler tasarım konseptinin içinde sorunsuzca yerini almalı. Talepler çok farklı olabilir. İç ve dış şaftta tasarlanabilen asansörler, güneş ve sıcaklık korumalı cam yüzeyler ya da ergonomik şekilli güvenlik faktörlü yürüyen merdivenler. Asıl amaç mimari ve teknoloji arasındaki en uygun kombinasyonu sağlamak.

Mimari Sistemleri de İçeren Ürünler
Bütünleşik Cephe Sistemleri
Cam Çeşitleri
Gün Işığı Teknolojisi
Güneş Koruyucusu Teknolojisi
Fotovoltaik Sistemler
Havalandırma ve Soğutma Sistemleri
Sirkülasyon Sistemleri
- Asansörler
- Yürüyen merdivenler ve platformlar
- Otomatik park sistemleri
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.