Gündem

The Snow Show 2004

Tarih: Şubat 2004 Kaynak: The Snow Show Resmi Web Sitesi Editör: Pınar Gökbayrak, Beliz Özgür , Emine Merdim Yılmaz, Seda Altınkeser
The Snow Show'da 2003 Yılında Sergilenenler

Absolute Zero: A Lighthouse of Temporality (Mutlak Sıfır: Geçiciliğin Deniz Feneri)
Yer: Kemi
Asymptote + Osmo Rauhala


Sanatçılar ve düşünürler olarak, bilimsel tartışmanın dışındaki doğa ile bizim zayıf ilişkimizin, düzen fikri üzerine yorumlarda bulunabilir, insan durumuyla tehlikeli bir şekilde bağlı somut gerçekler yerine olasılıklar önerebiliriz.

Mimarlık ve onun sonuçlanan iç mekanı, hikaye anlatır gibi eski ve (doğal sistemler ve düzenler tarafından oluşturulmuş) mühendislik ve matematik teoremleri gibi gelişmiş geleneklerle, iletişim kuruyor. Sonuçta yapılan iş tartışmasız büyük bir kaygının küresel koşulları olan insan - teknoloji ve doğal çevre koşullarının aynı anda çağdaşlığı ve geleneksel izleri ortaya çıkarmasına çalışıyor.
Asymptote Mimarlık

Oblong Voidspace (Dörtgen Boşluk)
Yer: Rovaniemi
Steven Holl + Jene Highstein

Oblong Voidspace teorik bir yapı gibi görünsede aslında oldukça dokunsal ve hislerle yönlendirilen bir strüktür. Binanın dış kabuğu küp biçiminde. Strüktüre iç mekandan gökyüzüne doğru açılan bir iç merdivenle geçiliyor. Dış kabuk daha mimari, iç mekan ise deneyimsel, sanki bir heykelin yokluğu gibi. Resmi tören alanı gibi, iç mekan vücutla beynin birleşimine odaklanmış.

Jene Highstein Oblong Voidspace'i teorik bir yapı gibi görünsede aslında oldukça dokunsal ve hislerle yönlendirilen bir strüktür şeklinde ifade ediyor. Dış kabuğu küp biçiminde olan binanın strüktürüne, iç mekandan gökyüzüne doğru açılan bir iç merdivenle geçiliyor. Mimar dış kabuğun daha mimari, iç mekanın ise,sanki bir heykelin yokluğu gibi deneyimsel olduğunu dile getirirken, "iç mekan için resmi tören alanı gibi, vücutla beynin birleşimine odaklanmış" ifadelerini kullanıyor.

Steven Holl, kendisine sorulan "Bir mimar olarak en sevdiğiniz yapı malzemesi nedir sorusuna "ışık" olarak cevap vermiş. Oblong Voidspace için yaklaşımını bu buz ve ışığın, Jene Highstein'ın "neredeyese hiçbirşey" ile yapım gücünü test eden birlikteliği olarak açıklıyor. Onun dışında kullanılan tek diğer malzemenin donmuş su olduğunu söyleyen mimar doğal olarak donduğu için somutlaşmış enerjisi olmadığını ve hiçbirşey olmadan zamanla eriyeceğini açıklıyor.


The Snow Show 2004
The Snow Show 2004
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.