Gündem

2006 Mimarlar Odası Seçimleri

Tarih: Ocak 2006 Kaynak: Mimarlar Odası Genel Merkezi Resmi İnternet Sitesi Derleyen: Emine Merdim Yılmaz
Mimarlar Odası 39. Dönem Çalışma Raporu

Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından hazırlanan 39. Dönem Çalışma Raporunu aşağıda bulabilirsiniz.

"Bu yıl 50 yılı geride bırakan Mimarlar Odası’nın hemen tüm çalışma dönemleri, hem meslek alanında hem de meslekle bağlantılı konularda yoğun gündemlerin yaşandığı dönemler olmuştur. Bu nedenle, göreve gelen her Merkez Yönetim Kurulu’nun, kendi çalışma dönemini öncekilerden daha önemli görmesi Oda geleneğimizde pek olmadığı gibi, geçmişin özverili kadrolarına da vefasızlık anlamına gelmektedir.

Bununla birlikte yine her yeni başlayan iki yılın, öncekilerden farklı gelişmelerle yaşandığı da bir gerçektir. Bunun, Odamız açısından ve mesleğimizin ilgi ve sorumluluk alanları bakımından değerlendirmesi ise 39. dönemin çalışma programı ile eylem planını belirlemede yol gösterici olmaktadır.

Örneğin, gelecek iki yıla uluslararası gelişmeler açısından bakarsak, özellikle Ortadoğu üzerindeki emperyalist oyunların, bu bölgedeki uygarlıklar, kültürler ve her yönüyle insan yaşamı üzerindeki tahribat sürecinin giderek artacağını gösteriyor. Ülkemizi de etkileyen ve belki de aynı ortama sürükleyebilecek olan bu gelişmelere karşı mimarlığın tavrını elbette ki barıştan ve kültürden yana gösterecek olan Mimarlar Odamızın, bölge ülkelerinin mimarlık kurumlarıyla kuracağı dayanışma ortamı, dönemin en önemli uluslararası meslek görevleri arasında yer alacaktır.

Temel olarak küreselleşme, Avrupa Birliği nedeniyle yönetsel ve idari yapımız değişmekte ve buna bağlı olarak meslek ortamımız ve hukukumuz da değişmektedir. Çalışma dönemimiz içerisinde Odamızı ve mesleğimizi derinden etkileyecek bu değişim ve dönüşüm gündemimizde ağırlıklı olarak yer alacaktır.

Benzer şekilde ulusal politikalardaki gelişmelere baktığımızda da ormanların satışından, hazine arazilerinin pazarlanmasına kadar, Mimarlar Odası’nın yıllardır karşı durduğu ve çevre değerleri ile kamu yararını gözetmeyen imar rantı beklentilerinin ürünü olan siyasetin daha da tırmandığı gözlenmektedir. Böyle bir süreç, bir yandan doğa, tarih ve kentsel değerlerin savunulmasına devam edildiği, ama bir yandan da meslek hukuku, imar düzeni ve koruma mevzuatı gibi konularda siyasi iktidarla iletişim içinde çalışmaktan vazgeçilemeyecek bir Oda eylemliliğini gündeme getirmektedir.

Bütün bunlara, 2005 Temmuz ayındaki uluslararası ev sahipliğimiz, 50. yılımızın gururu ve AB sürecindeki yeni meslek düzeni hazırlıkları gibi, yine önceki dönemlerden farklı gelişmeleri eklediğimizde, 39. döneme ait geleneksel ve özgün çalışma programının kanavası da ortaya çıkmış olmaktadır.

Bu değerlendirmeler ışığında, Odamızın 39. dönemi için görevi devralan MYK, önümüzdeki 2 yılın öncelikli çalışma akslarını şöyle belirlemektedir.

Yasama Süreci / Meslek Hukuku:
Gerek 57. Hükümetin gündemindeki yasal düzenlemelerle ilgili hazırlık ve icraatlar, gerekse Avrupa Birliği üyeliği sürecine bağlı uyum yasaları açısından 2004-2006 yıllarının yoğun bir hukuksal yapılanma dönemi olacağı şimdiden belli olmaktadır. Bu değişim ve dönüşüm sırasında mimarlığı doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren yeni düzenlemeler olacağı gibi aynı süreçte meslek düzenimizin de değişimi ile ilgili yapılacak ve yapılması gereken hukuksal çalışmalar, Oda gündemine oturacak ve Oda çalışmaları bu doğrultuda yoğunlaşacaktır. Ayrıca Oda bünyesinde gündemimizdeki hukuksal konularla ilgili çalışma yapmak üzere Hukuk Danışma Kurulu oluşturulacaktır.

• Meslek Düzeni ve Örgütsel Yenilenme:

GATS ve AB uyum süreci ile mesleki uygulama alanımızda köklü değişiklikler gündemdedir. Bu değişiklikler çerçevesinde; meslek eğitimi, mesleki yeterlilik ve mesleği uygulama koşullarının uluslararası asgari standartlarının belirlenmesi, mesleki etik kodların oluşturulması, serbest piyasada mesleğin uygulanması ve rekabet koşulları gibi bir dizi uluslararası ve ulusal düzenlemeler getirilmektedir.

Meslek alanımızdaki UIA ve ACE gibi uluslararası meslek kuruluşlarının bu konularda yapmakta olduğu çalışmalara, etkin ve yönlendirici görüş ve önerilerle katılım sağlanacaktır. Ayrıca, ulusal düzeyde meslek politikalarının geliştirilmesi için çaba gösterilecek, uyum sürecinin getirdiği yasal düzenlemelere ilişkin mesleğimizin gerektirdiği girişimler sürdürülecektir.

Toplumsal, ekonomik değişimler, mesleki uygulama ortamında gerçekleşmekte olan köklü değişiklikler, mesleki uzmanlık alanları ve üye sayısındaki artış, meslek odalarının yeni toplumsal görevler üstlenmesini, örgütlenme biçimini yeniden gözden geçirmesini gerekli kılmıştır. Meslek içi eğitimden mesleki uygulama koşullarına, etik kodlardan ulusal meslek politikalarının oluşturulmasına kadar geniş bir yelpazede etkin, kurumsal gücü olan bir meslek odasının örgütlenmesi için başlatılan çalışmalar geliştirilerek sürecektir.

GATS ve Avrupa Birliği uyum süreci ile meslek alanımızda yaşanan ve yaşanacak değişiklikler ve buna bağlı olarak mimarlık hizmetlerinin durumunun ele alındığı bir sempozyum düzenlenecektir.

• Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi: 39. Olağan Genel Kurul’da kabul edilerek yürürlüğe giren “Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi”, yönetmeliğine uygun şekilde örgütlenme yapısını oluşturmakta ve kendi çalışma programını hazırlamaktadır. SMGM’nin bu dönemden başlayarak, meslektaşlarımızın sürekli mesleki gelişimlerinin sağlanmasının olanaklarını geliştirmek, eğitim seçeneklerini çoğaltmak, bu alanda eğitim veren kurumların eğitimlerini incelemek ve uygunluğunu denetlemek, değişik türdeki eğitimlerin kredilendirilmesini sistemleştirmek ve bu kredilendirme sistemiyle birlikte alınan eğitimi üyenin sicil kaydına işlemek gibi gerçekleştirilmesi düşünülen hedefleri vardır.

UIA – 2005 / İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi
Bu büyük ev sahipliğine hazırlık, kotarılması ve sonuçlarının değerlendirilmesi, 39 dönemin ilk yılında en çok yoğunlaşılacak çalışma alanını oluşturacaktır.

• UIA 2005 İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi: İstanbul’da yapılması kararı alındığı 1999 yılından bu güne kadar yoğun bir şekilde hazırlıkları sürdürülen Dünya Mimarlık Kongresi’nin 10.000 kişinin katılımına ev sahipliği yapması hedeflenmektedir. “Kentler: Mimarlıkların Pazaryeri” teması altında gerçekleşecek olan kongrenin Türkiye’de mimarlar ve mimarlık için yeni bir milat oluşturacağını umuyoruz. UIA 2005 İstanbul Kongresi, toplum dışına itilen mimarlığımızın yeniden toplumla buluşması için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, UIA 2005 İstanbul Kongresi’ne yalnız mimarların ve mimarlık öğrencilerinin etkin ve nitelikli katılımını değil, aynı zamanda halkın da yoğun katılımını hedeflemekteyiz. Bu amaçla halkın doğrudan mimarlarla ve mimarlıkla yakın bir temas içinde olabilecekleri, tüm kente yayılmış açık ve kapalı mekân sergileri, serbest kürsü noktaları, kültürel etkinliklerle bu Kongre’nin büyük bir mimarlık şölenine dönüşmesi için çaba gösteriyoruz.

• 2005 Türkiye Kongreleri: 2005 yılı Temmuz ayında yapılacak UIA İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi’ne ulusal ölçekte ilgi ve katılımın artırılması için tüm Oda birimlerinin aynı süreçte etkin yer almalarıyla birlikte bölgesel ön kongreler düzenlenerek uluslararası temaya koşut yerel konular ve sorunlar üzerinde mesleki ve bilimsel değerlendirmelerin yapılması; bu etkinliklerde geliştirilecek düşünce ve öneriler ışığında UIA 2005 İstanbul Kongresi’ne sunulacak genel-ulusal görüş ve bildirimlerin hazırlanmasına yurt düzeyinden katılımlarla birikimlerin oluşturulması ve ülkedeki tüm mimarlar arasından en geniş şekilde bu kongreye katılımı sağlayıcı bir etkinlikler zincirinin kurulması; aynı süreçte yine yurt düzeyinde üniversitelerin, ilgili sivil kuruluşların, yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının da ilgi ve katılımlarının zenginleştirilmesi hedeflenmektedir.

Mimarlar Odası 50 Yaşında:
2004 yılı güz aylarında yoğunlaşılacak 50. yıl kutlamalarımız, hem merkezi etkinliklerle, hem de şube ve birimlerimizdeki çalışmalarla eşgüdüm içinde gerçekleştirilecektir.

Mimarlar Odası’nın 50. yılında Oda bütününde yapılan çalışmaların eşgüdümünün sağlanması, Mimarlar Odası’nın yazılı ve yazılı olmayan tarihinin, geleneklerinin, mücadele anlayışının ortaya konduğu çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi, 50 yılda Türkiye’deki kentleşmenin gelişimi ve buna paralel mimarlığın gelişiminin değerlendirilmesi; tüm çalışmaların sonuçlarının mimarlık ortamı, kamuoyu ile paylaşılması ve yayına dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Mimarlar Odası’nın 50 yılına tanıklık etmiş meslektaşlarımızla yapılan sözlü tarih çalışmalarını, bu çalışmalardan derlenen görüntülerin ve belgelerin sergiye dönüştürülmesini, basında Mimarlar Odası’nın meslek ortamımızın yansımalarının incelenmesini, “Toplum ve Kamu Yararına Bir Meslek Odası” olma sürecinin arka planını tartışacağımız sempozyumu, mimarların etkin katılımıyla düzenleyeceğimiz “Mimarlığa Saygı Yürüyüşü”nü, Dünya Mimarlar Günü etkinliklerinin bu yılki özel bildirisinin hazırlanmasını, günlük gazetelerde özel ekler hazırlanmasını, TV’lerde mesleğimizle ve Odamızla ilgili programlar, yapmamızı planlanan etkinlikler kapsamında dile getirebiliriz.

Uluslararası İlişkiler:
UIA-2005 İstanbul Kongresi dışında, uluslararası ilişkilerimizde özellikle komşu ülkelerin mimarlık meslek kuruluşlarıyla işbirliğinin güçlendirilmesi, 39. dönemin çalışma öncelikleri arasındadır. Buna paralel olarak, Odamızın üyesi olduğu UIA, UMAR, FABSR ve gözlemci üye olduğu ACE içindeki etkinliğimizin artması sağlanacak, ICOMOS gibi mesleğimizle ilgili hükümet dışı örgütlerle yakın temas içinde olunacaktır. Odamızın üyesi olduğu uluslararası meslek kuruluşlarının çalışmalarında izleyici değil, katılımcı ve yönlendirici bir politika izlemesi, meslek alanımıza ilişkin düzenlemelerde aktif rol üstlenmesi, uluslararası çalışmalarımızda esas alınmalıdır.

Mimarlık ve Eğitim Kurultayı
Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirdiğimiz 2 Kurultay’dan sonra bu dönemde de Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’nın üçüncüsünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Mimarlar Odası’nın üniversiteler, MİV ve konuyla ilgili meslektaşlarımızın katkılarıyla düzenlediği Kurultay’ın çok önemli kazanımları olduğu, tartışmaların yayına dönüştürülerek mimarlık kamuoyuna sunulmasının önemi vurgulanmakta, Odamız Kurultay çalışmalarının devamı konusunda teşvik edilmektedir. AB sürecinde devam eden tartışmalar sırasında Kurultay kazanımlarının bir veri olarak Oda belgeleri içerisinde yer alması ayrıca Kurultay’ın önemli bir kazanımı olarak belirmektedir. Önümüzdeki dönemde Kurultay çalışmalarının yine atölyeler şeklinde sürdürülmesi, bu döneme özgü olarak uygulamaya dönük çalışmaların da sürdürülmesi ve yapılanların irdelenmesinin sağlanması hedeflenenler arasındadır. Eğitimin süresi ve niteliği; ulusal akreditasyon sisteminin ve kurumunun oluşturulmasının sağlanması; staj ve mesleki deneyimin edinilmesi ve denetlenmesinin önündeki sorunlar; mesleğe kabul koşullarının, meslek ortamındaki yetkililiğin tartışılması; Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi; AB ve küreselleşme sürecindeki meslek pratiğinin tartışılması yine bu dönemdeki temel tartışma konularımız olacaklardır.

Yayın Çalışmaları
Mimarlar Odası’nın önümüzdeki iki yıl boyunca tanıklık edeceği önemli olayları; başta Odamızın 50. yılı etkinlikleri; 2005’te Odamızın ev sahipliğinde, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 10.000 mimarın katılması beklenen UIA 2005 İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi olmak üzere gündemi izlemeye, aktarmaya, tartışmaya, yorumlamaya çalışacağımız bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. Bu önemli dönemde, aktif ve yaratıcı çalışmalar üretmeyi, kurgulanmış ve sürdürülmekte olan yayın politikasını, yeni önerilerle geliştirip dönüştürmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de mimarların Oda çatısı altında katılımcı ve bütünleşik haberleşme ortamlarıyla gelişen bir çalışma yapmayı tasarlıyoruz.

Üyelerimizin önemli bir bilgi ve iletişim kaynağı olarak sürekli geliştirmeyi hedeflediğimiz Mimarlık dergisinin yayınının yanı sıra süreli yayınlar kapsamında Oda politikalarını, yasal alandaki gelişmeleri tartıştığımız, meslek ortamındaki haberleri paylaştığımız bültenimizin düzenli yayınlanmasını ve dağıtımını planlıyoruz. Yayın konusunda etkin olan şubelerimizle ortak toplantılar düzenlenmesi ve konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunulmasının yararlı olacağını düşünüyoruz.

Odamız süreli yayınlar dışında kitap ve broşür yayınlarının sürdürülmesini; web sitesinin ve elektronik haberleşme sistemimizin etkinleştirilmesini; kütüphane, arşiv ve dokümantasyon merkezimizin, kurumlaşmamızın gelişmesine paralel olarak güncellenmesini ve sistemleştirilmesini; belgesel film çalışmalarının sürdürülmesini; Oda politikasının üyelerimize ve Türkiye’ye aktarılması konusunda etkin bir çalışma yürütülmesini hedeflemektedir.

Mimarlık ve Planlama Çalışmaları
Özellikle Mimari ÇED çalışmalarıyla birlikte öncelik ve önem kazanan; ayrıca UIA 2005 İstanbul Dünya Mimarlık Kongresi temasının eksenindeki “Yaşasın Kentler” kavramıyla birlikte, “mimarlık ve kentsel sorumluluklar” arasındaki ilişkilerin yeniden yurt ve dünya gündeminde ağırlık taşımaya başlaması sürecinde; mesleki eğitimden pratiğe, yasal kurallardan kültürel ve bilimsel verilere kadar geniş bir alanda mimarlık ve planlama konuları üzerinde çalışılması, düşünce geliştirilmesi, bu alanla ilgili MYK ve Oda birimlerinin gündemindeki konular hakkında görüş ve politika üretilmesi; ÇED Danışma Kurullarına aynı alanda yardımcı olunması ve MYK ile Oda birimlerinden gelecek bu yöndeki konular hakkında araştırma yapılması; yayınlar hazırlanması ve aynı alanda mesleki-bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Yarışmalar
Daha önce sadece Mimarlar Odası’nın bilgisi ve eşgüdümünde düzenlenecek yarışmalarda jürilerin belirlenmesi ve ilgili kurumlara yarışmayla ilgili hazırlık işlemlerinde yardımcı olunmasıyla sınırlı bir görev yapan Yarışmalar Komitesi yeniden oluşturulurken, şu alanlarda da çalışmalar yapılması benimsenmiştir:

- Genelde yarışmalara dönük tüm çalışmalarla birlikte bu konuda geliştirilecek politikaların belirlenmesinde;

- Jüri üyeliği ve kriterlerinin geliştirilmesinde;

- Yarışmaların ulusal düzeyde ve bölgesel ölçeklerde teşvik ve yaygınlaşması için gerekli Oda çalışmaları hakkında görüş ve önerilerin üretilmesinde;

- Yarışmaların ülke mimarlık gündemi ve öncelikleri arasında yer alması için MYK çalışmalarına yol gösterici hazırlık ve araştırmaların yapılması gibi alanlarda yoğunlaşması hedeflenmektedir.

Doğal Afetler
Başta depremler olmak üzere, sellerden heyelanlara kadar son yıllarda ülke gündeminde yoğunluk kazanan doğal afetler, 39.dönemde de Mimarlar Odası’nın ilgi ve eylem alanı içinde olacaktır. Depremlerin felakete dönüşmelerinin, yanısıra diğer afetlerin de yerleşim yerlerinde büyük tahribat ve insan kayıplarına yol açmasının temelindeki; “mimarlık ve şehircilik ilkelerine aykırı yapılaşma” gerçeği, öteden beri zaten Odamızın sürekli mücadele ettiği asıl sorundur.

Ancak, bu gerçekle birlikte, yapıların depreme dayanıklı tasarımı ve denetimi; alternatifli çağdaş yapı teknolojilerinin depremsellik açısından irdelenmesi ve değerlendirilmesi; geleneksel yapı kültürümüzdeki depreme dayanıklı birikimlerden yine çağdaş yapım teknikleriyle esinlenilmesi ve tüm doğal afetlere karşı binaların ve yerleşmelerin yer seçimleri ile zemin özelliklerine göre konumlanmalarını gözeten bir planlama anlayışının yasal ve yönetsel alt yapısı ve özellikle yapı denetiminde mimari katılımın etkinleştirilmesi için de çalışmaları yoğunlaştırmak, 39 dönemin öncelikleri arasında yer alacaktır.

Mesleki Uygulama ve Denetim Çalışmaları:
Bu dönemdeki en önemli çalışma alanı Kasım 2004’e kadar yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul’un gündemini oluşturan Serbest Mimarlık Hizmetleri Uygulama ve Mesleki Denetim Yönetmeliği’nin düzenlenmesi ve süreklilik arzeden konuların gündeme alınarak çözüme kavuşturulmasıdır. Ayrıca sürekli değişen yasal düzenlemeler Mesleki Uygulama ve Denetim çalışmalarımız doğrultusunda izlenerek bu konulardaki Oda görüşleri oluşturulacak ve gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Mimari ÇED
Mimarlar Odası Mesleki Denetimde ÇED (Mimari Çevresel Etki Değerlendirmesi) Yönetmeliği’nin 5. maddesi uyarınca Oda MD/ÇED Danışma Kurulu’nun doğal üyelerinin oluşturulması ve sürekli görev yapacak temsilcilerin şubelerden istenmesi; Kurul’un, yönetmeliğin yaşama geçirilmesi konusunda gereken çalışmaları yapması hedeflenmektedir;

Kayaköyü Çalışmaları
Önceki dönemlerden bu yana sürdürülen Kayaköyü Dünya Barış ve Dostluk Köyü çalışmalarının bu dönemde kalıcı önermeler geliştirerek yaşama geçirilmesi, geçmiş çalışmaların envanterinin hazırlanması, yerelde bir arşiv düzenlenmesi ve UIA 2005 İstanbul Kongresi’ni hedefleyecek sergi sunuş vb. projeler üretilmesi; bu sayede uluslararası tanıtımının yapılması sağlanacaktır.

Bilişim Çalışmaları
Geçen dönem başlatılan ve önemli ölçüde altyapı çalışmalarının tamamlandığı e-Oda projesinin bu dönemde tamamlanması ve örgüt bütününe yaygınlaştırılarak hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda Genel Merkez bünyesinde oluşturulan ana servis sağlayıcının güçlendirilmesi, Web ortamının interaktif olarak bütün şubeleri kapsayacak şekilde geliştirilmesi, üyelerimize ücretsiz olarak sağlanan mail adres hizmetinin yaygınlaştırılması, şubelerimizin tamamı tarafından kullanılan Oda üye programının web ortamında merkezi olarak güncellenmesi, üye sicil sistemi ile üyelerimizin mesleki referans kayıtlarının sayısal ortamda tutulması ve kalıcı mesleki sicil veritabanına sahip olunması için yazılımı yapılan programın devreye girmesi ve ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıma açılması, dijital arşiv ve dokümantasyon merkezinin kurulması, Oda kütüphanesinin web ortamında takip edilmesi planlanmaktadır.


TMMOB ve Mimarlar Odası
Odamız, TMMOB’nin sadece katılımcısı değil, tarihsel ve demokratik anlamda da en etkin üyeleri arasındadır. Bu birlik içindeki kimi Odaların, özellikle son yıllarda sadece kendi mesleki çıkarlarını gözeten tutumları nedeniyle ortaya çıkan durum ortak çalışmaları olumsuz etkiliyor olsa bile, mimarlığın ve Mimarlar Odası’nın genelde ulusal teknik gücün değerini, özelde de dayanışma ruhunu ödünsüz savunan kimliği ile geleneksel katkılarımız sürmektedir.

39.dönemde de bir yandan TMMOB’nin güçlü bir varlık göstermesi ve meslek gurupları arasında eşgüdümü sağlayarak mücadelesini geliştirmesi, bir yandan da TMMOB’yi adeta bir “mesleki çıkar ve hak elde etme” organı gibi kullanma eğilimlerine karşı da mimarlığın genel sorumluluklarından ödün vermeden Birliğin temel amaç ve hedeflerinin savunulması, Odamızın çalışma anlayışını oluşturacaktır.

Ücretli Çalışanlar
Gerek özel kesimde gerekse kamuda ücretli çalışan üyelerimiz Oda üye dağılımında önemli bir yer tutmaktadır. 12 Eylül hukukunun zedelediği, Oda’nın kamu çalışanları ile olan güçlü bağının yeniden oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ücretli çalışan üyelerimizin özlük hakları, çalışma koşulları vb. sorunlarının giderilmesi, Oda çalışmalarına katılımları ve katkıları sağlanmaya çalışılacaktır.

Diğer Çalışmalar
Bu önceliklerle birlikte, Mimarlar Odamızın toplum yararına, ulusal değerleri ve çıkarları gözeten, kültür ve çevre mirasımızı sahiplenen, kentleşme ve planlamada gelecek kuşaklara karşı da sorumlu olunan gelenekleri ve birikimlerine bağlılık içinde, yeni dönemde gündem oluşturacak konularda da çalışmalara devam edilecektir. Ayrıca, 39. Genel Kurulumuzun verdiği görevler ile Oda mevzuatı ve diğer alanlardaki etkinlikler, 2004-2006 döneminin çalışma alanlarında yer alacaktır.

Mimarlık Öğrencileri ile İlişkiler
Mimarlık öğrencileri ile Oda ilişkisinin öğrencilik dönemlerinde başlaması ve Mimarlar Odası örgütlülüğünün güçlenmesi için Merkez Genel Kurulu’nda da gündeme gelen aday üyelik konusunda çalışmaların geliştirilmesi, bu kapsamda oluşturulacak düzenlemelerin Olağanüstü Genel Kurul gündeminde görüşülmek üzere tamamlanması hedeflenmektedir.

Son Söz
Mimarlar Odası 39. Dönem Merkez Yönetim Kurulu, Odamızın 50 yıllık geçmiş ve birikimlerini toplum yararına ve mesleğin ulusal-evrensel yükümlülüklerine bağlı bir anlayışla sahiplenerek; aynı birikimleri hem bir kazanım, hem ilham kaynağı, hem de yol gösterici olarak değerlendirerek çalışmalarını sürdürecektir. Aynı çalışmaların genelindeki temel ilkemiz ise Odamızın varlığının ve gücünün “örgüt bütünü” ile anlam kazanması ve tüm etkinliklerde örgütle birlikte yürünmesidir.

Bu nedenle, 39 dönem, özellikle UIA 2005-İstanbul Kongresi sürecinden başlanmak üzere, hemen tüm uğraşı ve mücadele konularında, Oda örgütünün ve MYK’nın en yoğun birliktelik içinde Mimarlar Odası’nı bugünden geleceğe taşımanın coşkulu bir 2 yılını daha oluşturacaktır.

Tüm arkadaşlarımızın ve Oda örgütünün tüm kademelerinde görev alan meslektaşlarımızın, bu çalışma programının “sahibi” olmaları ise başarımızın ön koşuludur..

Saygılarımızla"


2006 Mimarlar Odası Seçimleri
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
2006 Mimarlar Odası Seçimleri
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.