Gündem

The Snow Show 2006

Tarih: Şubat 2006 Kaynak: The Snow Show Resmi Web Sitesi Derleyen: Şebnem Şoher, Lory Zakar
The Snow Show Hakkında


The Snow Show Haritası
Fung Collaboratives'in İzniyle

The Snow Show, mimarlık ve sanatı ortaya çıkışlarında olduğu gibi bir araya getirdiği için önemli bir çalışma.

Bugüne kadar gerçekleştirilen sergiler de Küratör M. Fung’ın deyimiyle, sanat ve mimarlık dünyalarının arasındaki benzerlik ve farklılıklarının tasvirlerini içeriyordu. Gerçekleştirilen iki sergide yer alan toplam -bazıları oldukça büyük ölçeklerde olan- 90 çalışma, kar ve buzdan üretildi.

2003 Finlandiya’nın Rovaniemi ve Kemi kentlerinde düzenlenen sergilerde, Jene Highstein ve Steven Holl'ün buz tasarımı Oblong Voidspace (Dörtgen Boşluk) ve Osmo Rauhala ve Asymptote'un kar ve video enstalasyonu Absolute Zero: A Lighthouse of Temporality (Mutlak Sıfır: Geçiciliğin Deniz Feneri) izleyicilerle buluşmuştu. 2004 yılında gerçekleşen organizasyonda ise, aralarında 2004 yılında Türkiye’de konferans ve sergiler gerçekleştiren mimar Enrique Norten ve Zaha Hadid ve geçtiğimiz aylarda İstanbul Modern’de izlediğimiz Çekim Merkezi adlı serginin katılımcılarından Anish Kapoor’un da bulunduğu, Asymptote, Tadao Ando, Arata Isozaki, Future Systems, Lebbeus Woods gibi isimlerin çalışmaları yer aldı.

Bu yılki gösteride ise, Daniel Buren ve Patrick Bouchain, Tod Williams & Billie Tsien, Carsten Höller, Yoko Ono ve Arata Isozaki, Paola Pivi ve Cliostraat, Jaume Plensa ve Norman Foster, Lebbeus Woods ve Kiki Smith’ten oluşan 6 takımın, küratör Lance M. Fung ve sanat ve mimarlık öğrencileri ve yerel yapımcılardan oluşan ekibinin desteğiyle gerçekleştirdikleri tasarımlar yer alıyor.

Snow Show’un en önemli özelliği, disiplinlerarası bir işbirliğine olanak sağlıyor olması. Gösterinin temelindeki fikir, sanatçı ve mimarların, tasarım ve yapımda yeni yaklaşımlar geliştirmeleri. Geleneksel ve stabil mazlemeleri bir kenara bırakarak karla tasarım yapmak, varolan tasarım ve yapım kabullerini, hiyerarşi ve prensiplerini etkisizleştirmeyi sağlıyor. Katılımcılar da, yeni bir araç olarak görülebilecek buzu kullanma fikrinin aracı olduğu yeni yaklaşımların öncüleri olarak Snow Show’da karşımıza çıkıyorlar.


The Snow Show 2006
The Snow Show 2006
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.