Gündem

EXPO Zaragoza 2008

Tarih: Mart 2008 Çeviren: Cansu Cürgen, Gökçe Aras, Kıvanç Başak, Seda Dürüsel, Şirin Uzun Editör: Gül Keskin, Arkitera.com
Su ve Sürdürebilir Kalkınma


EXPO Zaragoza 2008, “Doğa’nın Bilgeliği” temalı EXPO 2005 AICHI Japonya’nın devamı, 2010 yılında Şangay kentinde düzenlenecek “Daha İyi Kent, Daha İyi Yaşam” temalı serginin önceliği niteliğini taşıyor.

Zaragoza için belirlenen tema “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma”, insanoğlunun karşı karşıya olduğu en büyük mücadelelenin duyarlı, akıllı, ihtiyalı bir yaklaşımla ele alınmasını ifade ediyor: Yaşamın ana kaynağı su, insan faaliyetlerinin gelişimi için stratejik bir kaynak olmasının yanında, etik sorumluklardan sürdürülebilirliğe, yeniliklerin de entelektüel hedefi.

Ana tema, 3 merkez alt tema ve dördüncü bir yan tema üzerinde gelişiyor:
- Su, Eşsiz Bir Kaynak
- Yaşam için Su
- Deniz Manzaraları
- Su, İnsanları Bağlayan Bir Element

Su Platformu
EXPO kapsamında düzenlenecek Su Platformu'nda, Dünya'nın çeşitli bölgelerinden gelen bilim adamları, girişimciler, akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelecek. Sekiz hafta boyunca düzenli olarak devam edecek etkinlikler şu 8 ana başlık altında geliştirilecek:
1. Yaşam için Su
2. Su, Eşsiz Bir Kaynak
3. İklim Değişikliği ve Extrem Durumlar
4. Ortak Su
5. Su, Şehir ve Ülke
6. Su ve Enerji
7. Su ve Gıda Maddeleri Üretimi
8. Eğitim ve Kültür'de Su
EXPO Zaragoza 2008
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
EXPO Zaragoza 2008
Gündem Arşivi
Dönem için hazırlanan gündemlerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz gündem başlığını listeden seçiniz.