Haberler

Arkitera'dan

Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 301. haberden 320. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
2010'un Üç Kültür Başkenti (22 Aralık 2010)2010 sonunda bitti. İstanbul, Essen ve Pecs kentlerinin kültür başkenti seçildiği bu yılda neler yapıldı, ne öğrenildi, daha yapılacak ne var? Projelerin ve amaçların ne kadarı gerçekleştirildi? Her bölge, farklı karakteristik özelliklereiyle ön plana çıkıyordu. Etkinlik, festival hedefleri koyuldu, yeni kimlikler ve alt başlıklar belirlendi. Peki şimdi elimizde ne var? İstanbul, coğrafi konumu ve kültürel mirasıyla, dünya metropolleri arasında her zaman sıyrılıyordu. Genç ve dinamik nüfusu da şehirde yaratıcı bir enerji oluşmasını teşvik ediyor. İstanbul'da özellikle son yirmi yılda gelişen kültür bilinci, kültür yaşamına da yansıyor. 2010 sürecinde yapılan müdahaleler bugün kredi notu iyice düşmüş bu şehir için yeterli mi?
Tatsuya Yamamoto'nun Erken Ölümü (21 Aralık 2010)Kendisiyle 7 Kasım 2008 tarihinde, Mimarlar Odası Denizli Şubesi'nde "Mimarlar ve Yapıları" başlıklı konferansı dolayısıyla tanışma olanağımız oldu. Mimarlık dünyasında adını epeydir duyardım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Denizli Mimarlar Odası Şube başkanı İbrahim Şenel ve Mimar Mehmet Akbaş'ın hocalığını da yapmış.
Okan Üniversitesi’nde Kentsel Dönüşüm Politikaları Masaya Yatırıldı (21 Aralık 2010)Okan Üniversitesi'nin yerel yönetimde yeni modellerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği "Yerel Yönetim Anlayışında Yeni Yaklaşımlar" sempozyumu Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde 16 Aralık 2010 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Türkiye'den 2 proje Mies van der Rohe Ödülü 2011'de Aday Oldu (21 Aralık 2010)Yazgan Tasarım Mimarlık'ın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maçlarının oynandığı "Ankara Arena" Projesi ve Kerem Yazgan ve Burak Turgutoğlu'nun tasarladığı "Modsim Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi" projeleri Mies Van Der Rohe Ödülleri 2011'de aday oldu.
İstanbul, Avrupa Kültür Başkentliğine Veda Etti (20 Aralık 2010)İstanbul'un Avrupa Kültür Başkentliği, 19 Aralık Pazar akşamı Harbiye Kongre Merkezi'nde düzenlenen kapanış resepsiyonu ile sona erdi.
Paul Bonatz: Neckar Nehri ile Boğaziçi Arasında, İnşa Etmek için Yaşamak (20 Aralık 2010)Paul Bonatz (1877-1956) sergisi, Alman İmparatorluğu ve Erken Federal Cumhuriyet Dönemi arasındaki zaman diliminde, arkasında muazzam işler bırakan 20. yüzyılın en etkileyici Alman mimarlarından ve öğretim görevlilerinden birini sunuyor.
Aslında Her Şey Eskizle Başladı (20 Aralık 2010)Tüm disiplinleriyle tasarım, en yalın, en samimi ve en ilham verici haliyle bu sergide. 11 Ocak 2011 tarihinde Tasarım Parkı'nda kapılarını açacak "Her şey Eskizle Başladı" sergisi, profesyonellerin eskiz defterlerine ayna tutuyor.
Tatsuya Yamamoto'yu Kaybettik (20 Aralık 2010)Mesleki yaşamını uzun yıllardır Türkiye'de sürdüren Japon mimar Tatsuya Yamamoto, 18 Aralık 2010 Cumartesi akşamı, spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Cenazesi, Üsküdar Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde bugün (20 Aralık Pazartesi) öğle namazını ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecek. 1961 yılında Japonya'da doğan Tatsuya Yamamoto, 1983'te Tokyo'da Shibaura Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Japonya'da, Fransa'da ve Türkiye'de üç ayrı yüksek lisans yapan Yamamoto, 1986 yılında ise "ikinci ülkem" dediği Türkiye'ye yerleşti. Japonya, Türkiye hükümeti, UNESCO vs. adına çeşitli projeler yöneten Tatsuya Yamamoto'nun, Japonya, ABD ve Avrupa'da uygulanmış çeşitli eserleri bulunuyordu.
Mies van der Rohe 2011 Ödülü için "Mecanoo" Aday Gösterildi (17 Aralık 2010)İspanya'daki La Llotja de Lleida tiyatro ve kongre merkezi Avrupa Birliği Modern Mimarlık Ödülü olan Mies van der Rohe Ödülü için aday gösterildi.
Uyuyan Devler: Hurdaya Çıkmış Gökdelenler (23 Aralık 2010)Kentsel hayatın kibirini hiçbir şey devasa bir bina gibi ortaya koyamaz. Bazı kentler için bir gökdelen herhangi bir binayken, pek çoğu da kendi onurunu ilerlemenin ikonik göstergeleri olarak hizmet vermek üzere tasarlanmış olan muazzam projeler üzerine kuruyor. Ancak nasıl planlanmış olursa olsun, gökdelenlerin sadece bir kısmı sonuca ulaşabiliyor. Hatta bazı durumlarda, toprağa ilk küreğin vurulması sırasında bile, Babil Kulesi'nin bu modern mirasçılarının tamamlanıp tamamlanmayacakları konusu, ekonomik ve teknik gerekçeler sebebiyle belirsiz olabiliyor. Dünyanın en yüksek binalarından bazılarına zaten sahip olan Şikago ve Dubai bile, böyle hayal kırıklıklarından yakınıyor. Frank Lloyd Wright 1956'da bir mil yüksekliğinde bir bina tasarladı. Şikago'nun kentsel yayılmasını durdurmaya çalışan herkes gibi, Wright da kulesinin hiçbir zaman yapılmayacağını ve yapılamayacağını biliyordu. Bununla beraber, tasarım bugün dünyanın en yüksek gökdeleni olan Dubai'deki Burj Khalifa'ya ilham verdi.
Arkitera Mimarlık Merkezi 10. Yıl Projesi: Seyahat Bursu (17 Aralık 2010)Arkitera Mimarlık Merkezi 10. yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 1 ayda 10 şehri kapsayan bir seyahat bursu veriyor. Seyahat Bursu 20-25 yaş arasındaki mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olacak. AMM Seyahat Bursu'nu kazanan aday, Haziran-Eylül 2011 tarihleri arasındaki 1 aylık zaman diliminde seyahatini gerçekleştirebilecek. Katılımcılardan, Arkitera Mimarlık Merkezi'nin faaliyet alanı olan fiziksel çevre kalitesi ve gayrimenkul sektörü çerçevesinde bir tema ve 10 şehri içeren bir rota belirlemeleri bekleniyor. Ön eleme, adayların yolladığı başvurularla internet üzerinden yapılacak. Ön eleme yapıldıktan sonra, ikinci aşamaya geçen 10 kişi, Arkitera Mimarlık Merkezi'nde projelerinin sunumunu gerçekleştirecek. Sunumlarda, seçtikleri temaya göre hazırladıkları rotanın uygunluğu aranacak. Sunumlar 30 dakika ile sınırlı.Yapılan son değerlendirme ile birlikte kazanan açıklanacak.
Haydarpaşa Yandı, Küllerinden Ne Doğacak? (16 Aralık 2010)16 Aralık 2010'de İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü'nde gerçekleştirilen "Haydarpaşa Yandı, Küllerinden Ne Doğacak?" başlıklı panele Kadir Has Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Yonca Kösebay Erkan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kentsel Tasarım Bölümü'nden Mimar Doç.Dr. Haydar Karabey ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Hüseyin Kargın konuşmacı olarak katıldılar.
IED Rome'un Çevresel Tasarım Mastır Programı Eğitim Bursu (16 Aralık 2010)IED Rome tarafından "Kentsel Ekosisteme Yönelik Sürdürülebilir Şehir Vizyonları" konulu bir yarışma açıldı.
TSMD Ödülleri 24 Aralık'ta Sahiplerini Buluyor (16 Aralık 2010)Mimarlık, tasarım ve uygulama alanında aktif olan ve serbest çalışan mimarların kurucusu olduğu bir sivil toplum örgütü Türk Serbest Mimarlar Derneği, İstanbul SMD ve İzmir SMD ile koordineli olarak aktif faaliyet gösteren mimarlar ve şirketlerinin katılımıyla, sektöre yönelik çalışmalarını, bildiğiniz üzere uzunca bir zamandır sürdürüyor. Derneğin amacı, Türkiye'de Yapı sektöründeki sistem ve standartları yükseltmek ve mimarlık mesleğinin kalitesinin artırılması.
Mimarlık, Yapı ve Tasarımın Buluşma Noktaları (16 Aralık 2010)Yapı, tasarım ve mimarlık alanlarında düzenlenen uluslararası fuarlar sektörlerin gelişiminde, ortak pazarların oluşumda ve yeni tasarımların paylaşımında önemli bir rol oynuyor. Binlerce insan yenilikleri takip etmek, bilgi paylaşımda bulunmak ve ihtiyaçları olan her türlü ürünü kolayca bulabilmek adına bu fuarları ziyaret ediyorlar.
Centenary Meydanı'nın 2013 Versiyonu (16 Aralık 2010)Mecanoo Mimarlık tarafından üretilen iki görsel, İngiltere'de Centenary Meydanındaki yeni dış mekan anfi tiyatrosu ve kütüphanenin iç mekanına ait dairesel yapıyı yansıtıyor.
Arkitera.com'da Yeni Bir Bölüm: Görüş (16 Aralık 2010)Arkitera.com, 2011'de farklı disiplinlerden birçok kişinin mimarlık, tasarım ve kent hayatı ile ilgili her konuda düşüncelerini paylaşacağı yeni bir bölüm açıyor.
Sivas'ın Dalgalanan Yüzü (15 Aralık 2010)Türkiye'nin birçok ilinde havaalanı projeleri gerçekleştiren Yakup Hazan Mimarlık Ofisi'nin en son tasarımı olan Sivas Havaalanı İç ve Dış Hatlar Terminali 5 Aralık'ta açıldı. Havaalanı 7.380 metrekarelik bir alanda 11.726 metrekare terminal binası toplam inşaat alanı ile tasarlandı. Proje ile bölge terminal binalarına dış hat terminal binalarının da ilave edilmesiyle bölgelerin yurt dışı ile direk bağlantıları sağlanması amaçlanıyor.
Norman Foster'ın Çevre Dostu Apple Kampüsü (14 Aralık 2010)Ünlü İngiliz mimar Norman Foster ile Apple için çevre dostu bir kampüs tasarlamak adına sözleşme yapıldı.
Moda ve Kalitenin Uygun Fiyatlı Mimarisi (14 Aralık 2010)Yıllardır her Avrupa görmüş kişinin dilinden düşmeyen H&M markası sonunda Türkiye'ye geldi. 1947'de kurulan İsveç merkezli Hennes & Mauritz'in ünü ucuz fakat tasarım ürünler satmasından kaynaklanıyor. Dünya çapında 37 farklı ülkede yaklaşık 2 bin mağazaya sahip marka üretiminin çoğunu Asya ülkeleri ve Türkiye'de gerçekleştiriyor. İstanbul'da 2 süper mağazasının açılmasından çok önce, çoğu ihraç fazlası ürünü semt pazarları ve ucuz mal satan pasajlardan elde edebildiğimiz marka hakkında üretim yaptığı ülkelerde satış yapmadığı dedikoduları yayılmıştı.
Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 301. haberden 320. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.