Haberler

Arkitera Kampüste Son Haftasında

Tarih: 9 Kasım 2007

Yaşar Üniversitesi

30 Ekim 2007’de Arkitera Kampüste etkinliği için yola çıkan Arkitera Mimarlık Merkezi ekibi ikinci haftasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Erciyes Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi’ndeydi.

Kurucu ortaklardan Ömer Kanıpak’ın rotasındaki ilk okul Karadeniz Teknik Üniversite’siydi. Peyzaj düzenlemesi ve topoğrafyaya uyumu ile dikkat çeken fakültede 2 Kasım günü gerçekleşen sunum saat 15:00’te başladı. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu dinleyicilere, Arkitera’nın yapısı ve projelerinin anlatıldığı sunumun ardından soru – cevap bölümüne geçildi. Etkinliklerin daha çok İstanbul'da gerçekleştirilmesinden yakınan öğrenciler, mimari geziler ve yaz okulları düzenlenmesine yönelik taleplerini dile getirdiler.

Aynı gün aynı saatte, Arkitera Mimarlık Merkezi Etkinlikler Koordinatörü Zeynep Alpay ise Dicle Üniversitesi’ndeydi. Her sınıf derecesinden 70’in üzerinde katılımcıya gerçekleştirilen sunum sırasında Trabzon’dakine benzer şekilde etkinlikler, yaz okulları ve workshoplarla ilgili eleştiriler yöneltildi. Arkitera web sitesileriyle ilgili merak edilen bazı sorular dile getirildi; “Arkitera web sitelerinin tasarımı için yarışma açılıyor mu?, Arkitera.com’da etkinlikler ve yarışma bölümünde yer alan duyurular neye göre seçiliyor?, Duyuruduğunuz yabancı yarışmaların şartnameleri Türkçe de yayınlanabilir mi?..” soruları bunlardan bazılarıydı.

Ömer Kanıpak’ın rotasındaki diğer okullar ise Selçuk Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’ydi. 5 Kasım Pazartesi günü saat 10:00 ve 15:00’te gerçekleştirilen konferansların ardından Kanıpak, bayrağı bir diğer kurucu ortak Ömer Yılmaz’a devretti.

Ömer Yılmaz, Kıbrıs’daki dört mimarlık okuluna gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, bu kez Mersin’e doğru yola çıktı. Yolculuğu sırasında bu yılki Arkitera İşveren Kamu Ödülü’nü kazanan projeyi görmek için Hatay’a da uğrayan Yılmaz, Musa Dağı’nda gerçekleştirilen projeyi, mimar Özgür Deniz Emir’in rehberliğinde gezme fırsatı yakaladı.

Mersin Üniversitesi’nin Çiftlikköy beldesindeki yeni kampüsünde gerçekleştirilen konferans sırasında öğrenciler tarafından yine etkinliklerin İstanbul dışına taşınması, Zaha Hadid Konferansı’na olan yoğun talep nedeniyle yaşanan bilet sorunu dile getirildi. Mersin Üniversitesi'nin, diğer üniversitelerin aksine kompakt ve tek elden tasarlanmış yeni kampüsü dikkat çeken özelliklerinden birisiydi.


Dicle Üniversitesi

Ömer Yılmaz’ın güneydeki ikinci durağı Çukurova Üniversitesi'ydi. Sunum sonrasında gelen benzer eleştirilerin yanı sıra öğrencilerden Arkitera’nın, staj yeri bulunması konusunda bir proje oluşturabileceği gibi bir öneri de geldi.

6 – 7 Kasım tarihlerinde Arkitera Online Yayınlar Koordinatörü Emine Merdim Yılmaz ve Zeynep Alpay İzmir’deki dört üniversiteyi ziyaret etti. İlk olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi atölyesindeki sunum 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla başladı. Yaklaşık 20 öğrenci ve 2 öğretim üyesi tarafından ilgiyle izlenen sunumun sonunda soru - cevap kısmı gerçekleşti. Sorulan sorular Arkitera Kampüste etkinliği kapsamında sıkça dile getirilen "Neden burada bir ARKIMEET yapmıyorsunuz?", "İngilizce siteniz neden yok?", SOS Yarışması ve stajyerlik üzerineydi.

İzmir'deki ikinci durak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ydü. Urla'da, İzmir'in ılıman ikliminin aksine oldukça soğuk ve rüzgara açık bir yerde konumlanan kampüsteki sunuma, Şehir ve Bölge Planlama ve Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 50 kişi, Fakülte Dekanı Prof.Dr. Başak İpekoğlu, Yrd.Doç.Dr. Koray Korkmaz, Yrd.Doç.Dr. Erdem Erten, Araş.Gör. Bahar Durmaz katıldı.

Emine Merdim Yılmaz ve Zeynep Alpay, 7 Kasım’da ise Yaşar Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin bulunduğu DYO Kampüsü'nü ziyaret etti. Salonda sunumu izlemek için toplanmış yaklaşık 50 kişinin çoğunluğunu 1. sınıf öğrencileri oluşturuyordu, sunumun ardından gelen sorular her zaman olduğu gibi İzmir'de bir ARKIMEET konferansı yapılması ve Arkitera Eğitim Merkezi üzerineydi.

İzmir’deki son durak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık, şehir ve bölge planlama bölümlerinin her sınıfından yaklaşık 150 kişiye yapılan sunum soru - cevaplar ile birlikte 90 dakika sürdü. Gelen sorulardan "Tüm Kamu Yapıları Yarışmayla Yapılsın" kampanyası ile ilgili ve "Oldukça genç bir kadronuz var hata yapmaktan korkmuyor musunuz?" soruları dikkat çekiciydi.

Arkitera Kampüs’te etkinliği 6 Kasım’da İç Anadolu Bölgesi’nde de tüm hızıyla devam ediyordu. Ömer Yılmaz tarafından Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunum oldukça verimli geçti. Yılmaz için 7 Kasım Çarşamba gününün ilk durağı saat 10:00’da Gazi Üniversitesi’ydi. Sunumun yapılacağı yer Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nin hemen girişindeki Akademi Salonu’ydu. Ama ne salon açıktı, ne bir tek öğrenci vardı, ne de salonun kapısında Arkitera Kampüste etkinliğine ilişkin herhangi bir poster vardı. Bu nedenle sunum gerçekleşemedi.

Çarşamba gününün Gazi Üniversitesi’nden sonraki durağı ODTÜ’ydü. Katılımcı öğrencilerin tümü Arkitera’yı gayet iyi biliyorlardı. Soru - eleştiri aşamasında çoğu sunumda olduğu gibi etkinliklerin İstanbul dışına da taşınması çabasının gösterilmesi gerektiği üzerine kısa bir konuşmadan sonra uzun uzun sponsorluk kavramı üzerine konuşularak soru - cevap aşaması tamamlandı.

8 Kasım günü Ömer Yılmaz, Uludağ Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü Konferans Salonu’ndaki sunumu için Bursa’daydı. Benzer soru eleştirilerden sonra Uludağ’daki Arkitera Kampüste toplantısında diğerlerinden farklı olarak Arkitera Forum üye adaylığı tartışıldı.

Arkitera Kampüste toplantıları bugün gerçekleştirilecek Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ziyaretleri ile son bulacak. Toplantılarla ilgili detaylı bilgiye Arkitera Kampüste Etkinlik Dosyası’ndan ulaşabilirsiniz.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.