Haberler

Gültepe’nin yüzü gülmüyor

Tarih: 6 Mart 2008 Kaynak: Evrensel Yazan: Kadir Çetrez, Mustafa Güven
Konak’ın en eski mahallelerinden biri olan Gültepe, belediyeden hizmet bekliyor. Mahallenin yıllarca kendi haline bırakıldığını söyleyen bölge sakinleri bir an önce yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulunmasını istiyor.

Mahallede oturanların büyük bir bölümü Kars, Erzurum, Mardin ve Ağrı’dan göç ederek gelenlerden oluşmuş. Genellikle İzmir’in değişik yerlerindeki fabrikalarda çalışan işçiler sabahın ilk ışıklarıyla yollara düşüyorlar. İşçi emekçi yoğunluklu mahalle birçok sorunla boğuşuyor.

Bir çocuk parkı bile yok
Gültepe’de esnaflık yapan Nazife Unayayol 15 yıldır burada oturduğunu belirterek mahallede oturanların gelir düzeyinin düşük olduğunu bu nedenle de çok fazla iş yapamamaktan yakınıyor. “Çocukların oyun oynayacak bir parkı, spor alanları yok. Bir pazarımız bile yok. Örneğin bir Buca’ya gidip geliyorum. Sanki Kars’a gitmiş gibi oluyorum” diyerek sıkıntılarını aktarıyor. 30 yıldır Çınartepe’de oturan Oğuz Ergül’de belediye hizmetlerinin mahalleye yansımamasından şikayetçi. “85 yılında bir imar planı geçti. Binaların çoğu kaçak yapı. Plansız, düzensiz bir yapılaşma var ve altyapı yok. Çocuklar yokuş aşağı sokakta top oynuyor. Her an kazayla karşı karşıyalar” diyen Ergül, işçilerin işyerlerine ulaşımlarında da sıkıntılar yaşandığını anlatıyor.

"Pazar yeri istiyoruz"
Mahalleli olarak bir pazar yeri istediğini belirten Abdullah Dar cep telefonlarının da bulundukları yerde çekmediğini söylüyor bunun çözülmesini istiyor. “Yolumuz yokuş olduğu için çocukların can güvenliğinden endişe ediyoruz” diyen Dar, işsizlik ve çeteleşmeye de çare bulunmasını istiyor. Mahallenin altyapısının da olmadığını ifade eden Gültepeliler yollarımız yetersiz, kapımızın önündeki yol her yağmurda bozuluyor diyerek belediyeyi göreve çağırıyorlar.

Taksici Ekrem Türkatalay da yaşadıkları için “En basitinden yapılaşma yıllardır aynı. İnsanlar kendi kaderleriyle baş başa. Çobançeşme’nin alt yapısı yok. Hizmetler yetersiz. Can güvenliği yok. Çeteleşme olayları nedeniyle akşamları sokaklar ıssızlaşıyor” diyor.

Ekmek ve huzur...
“İnsanların alım gücü kalmadı, eski işleri bulamıyoruz. Beş ekmek alan bir ekmeğe düştü” diyen bakkal Bülent Ateş, çocukların okulun bahçesinde top oynadıklarını, mahalleye çocuklar için bir oyun alanı istediğini söylüyor. Atamer Mahallesi Emeklileri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İhsan Erdoğan da “Artık huzur istiyoruz. Sağlık ocağı yok, sağlık sorunlarımızla ilgili problem yaşıyoruz. Yeşil alan, park yok” diyerek bulundukları koşullara tepki gösteriyor.
Belediye işçisi Nurettin Keskin Çobançeşme Atamer Mahallesi Arı Caddesi üzerinde büyük boş bir arsa olduğunu ve buraya yıllardır çöp ve moloz atıldığını söyleyerek, “Az ilerideki ormanlık arazi piknik yeri olarak halkın kullanımına açılmalı. İlgisizlikten duruyor” dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.